تحولات لبنان و فلسطین

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: تشکل‌ها و مؤسسات فرهنگی مختلف به وجود می‌آید اما درتوسعه بینش‌های انقلابی و سیاسی مؤثر نیستند زیرا کارشان نسخه‌برداری از روی هم است.

احیای فرهنگ دفاع مقدس با برنامه‌های تکراری میسر نمی‌شود

به گزارش قدس آنلاین، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی، ضمن قدردانی از تلاش‌های سردار یوسفعلی زاده در این اداره کل، اظهار کرد: فعالیت‌های شما باعث می‌شود جریان دفاع مقدس فراموش نشود و نتیجه زنده نگه داشتن آثار دفاع مقدس را در دفاع از حرم دیدیم.

وی با بیان این‌که مسئله دفاع از حرم، مسئله حفظ عراق و سوریه نیست، ادامه داد: مدافعین حرم توطئه عمیق طراحی شده استکبار جهانی برای سرکوب کردن مقاومت و تسلط بر کل منطقه را نقش بر آب کردند، آنان قصد داشتند با عناوین مختلف، انقلاب و آثار انقلاب را از بین ببرند، انقلاب در این کشور محدود و منزوی شود و در داخل نیز انقلاب را فرسوده کنند.

جریان دفاع از حرم نتیجه زنده نگه داشتن دفاع مقدس بود

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی اضافه کرد: خدا رحمت کند شهید بزرگوار مرحوم سردار حاج قاسم سلیمانی را که با تجربیات خود از دفاع مقدس و بینش کاملی که در دشمن‌شناسی و موقعیت‌شناسی داشت، وارد شد و دیدیم که جریان دفاع حرم، تجدید کنده آثار دفاع مقدس بود.

وی با تأکید بر این‌که اگر دفاع مقدس را فراموش کرده بودیم، به نتیجه دفاع از حرم نمی‌رسیدیم، خاطرنشان کرد: باید نسبت به انقلاب در پویایی و تحول باشیم، اگر این‌طور بود، انقلاب رشد و ادامه پیدا می‌کند ولی اگر تکرار مکررات کردیم و برنامه‌های روتین مشخصی را به‌عنوان مراسم اجرا کردیم تا اسم دفاع مقدس را حفظ کنیم، کم‌کم ما و انقلاب فرسوده و کهنه می‌شویم.

خطری بدتر از گسست نسل برای انقلاب نیست

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان این‌که امروز در تداوم انقلاب به اتصال نسل نیاز داریم، گفت: هیچ خطر و آفتی بدتر از گسست نسل برای انقلاب نیست یعنی نسل امروز به نسل دیروز منتقل نشود و نسل آینده به نسل امروز ملحق نشود، گسست نسل چیزی است که انقلاب را از وسط قطع می‌کند؛ در انقلاب نه نظام جمهوری اسلامی هدف ما بود و نه حاکم شدن این جریان و آن جریان سیاسی، هدف و نقطه نهایی انقلاب، زمینه‌سازی ظهور وجود مقدس امام زمان (علیه‌السلام) است.

وی با یادآوری این‌که در میانه انقلاب هستیم و انقلاب تمام نشده است، تصریح کرد: پیروزی انقلاب نقطه عطفی بود که اهرمی به دست انقلاب بیاید تا این مسیر را ادامه بدهد، دشمنان نیز در دنیا دشمن انقلاب هستند، دشمن نظام نیستند؛ این‌ها می‌خواهند انقلاب بریده و ابتر شود، فکر تشکیل حکومت جهانی اسلام به وسیله رهبر آسمانی از مغزها بیرون برود تا آنان بشوند کدخدای دنیا و بر تمام دنیا حاکم شوند.

راهی جز احیای فرهنگ دفاع مقدس نداریم

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این‌که در این میدان، راهی جز زنده نگه داشتن آثار دفاع مقدس نداریم، اضافه کرد: باید نسل امروز را به نسل قبلی و نسل آینده را به نسل امروز متصل کنیم، راهش این است که عرصه و فرهنگ دفاع مقدس را زنده نگه داریم.

وی با اشاره نقش هنر به احیای فرهنگ دفاع مقدس، اظهار کرد: امروز بیش از هر زمان و سالی به برنامه‌ای تازه احتیاج داریم، تکرار آثار گذشته برای مردم تکراری شده و برای نسل امروز نیز جلوه اول را ندارد، باید مسیر را عوض کنیم و برنامه‌ها را دگرگون کنیم؛ در جلسه‌ای که با هنرمندان سینما داشتیم، گفتم شما قبل از پیروزی انقلاب نه بازیگر بودید، نه کارگردان و نه تهیه کننده، شما سر سفره این انقلاب و نظام نشستید و رشد کردید، به کارنامه خود نگاه کنید و ببینید برای انقلاب چه قدمی برداشتید.

باید هنر را به سمت فرهنگ دفاع مقدس سوق داد

آیت‌الله علم‌الهدی بیان کرد: باید فرهنگ هنر را به سمت فرهنگ دفاع مقدس ببریم، اگر فرهنگ دفاع مقدس را احیا کردید، نسل ادامه پیدا می‌کند.

وی با بیان این‌که هشت سال دفاع مقدس نقطه عطفی در تاریخ انقلاب و نظام ما بوده، متذکر شد: دفاع مقدس یک دوره آموزش تداوم انقلاب برای نسل و مردم انقلابی ما بود، اگر مثل دیگر کشورها برای این دوره، یک سالگرد بگیریم و تمام شود، چیزی از فرهنگ دفاع مقدس باقی نمی‌ماند، باید سالگرد در شکلی جریان پیدا کند که این فرهنگ را در جامعه حفظ کند.

امام جمعه مشهد مقدس ادامه داد: اقتدار ما به نقطه‌ای رسید که عضویت ایران در سازمان شانگهای برای آنان یک افتخار بود، اگر به سخنان رئیس جمهور چین و روسیه دقت کرده باشید، از موضعی که «ما ایران را به‌عنوان عضو پذیرفتیم و خدمتی به آنان کردیم» نبود، از موضع اینکه «عضویت ایران برای ما یک افتخار و قدرت هست» مطرح شد؛ آقای پوتین در سخنانش تصریح کرد که عضویت ایران در این سازمان برای ما یک قدرت هست.

احیای فرهنگ دفاع مقدس با برنامه‌های تکراری میسر نمی‌شود

وی افزود: این فرهنگ با برنامه‌های تکراری همه ساله احیا نمی‌شود، آقایان در حفظ و نشر آثار دفاع مقدس تلاش‌های قابل تقدیری می‌کند اما باید تحول و تنوعی داشته باشیم به نحوی که نسل امروز را پای فرهنگ ۸ سال دفاع مقدس بیاوریم.

آیت‌الله علم‌الهدی تصریح کرد: اینکه نسل امروز گاهی در حرم من را می‌بینند و می‌گویند «دعا کنید شهید شویم»، بسیار ارزشمند است، معلوم می‌شود آن فرهنگ تا امروز باقی مانده اما آنطور که باید و شاید این فرهنگ در این نسل به قدرت نسل قبلی نیست که مقداری از این وضعیت مربوط به مسائل فضای مجازی است.

وی ضمن انتقاد از برخورد غیرمسئولانه با فضای مجازی، گفت: رها کردن این فضا ما را چند سال در یک حالت به کلی رکود قرار داد و در این مورد هیچ قدم و پالایشی صورت نگرفت، دین شهدای ما گردن‌گیر عاملان آن بشود که فضا را برای دشمنان ما باز گذاشتند و نسل ما را بیمار کرد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ابراز کرد: پیشنهاد بنده این است که با طرح‌های نو به این میدان بیایید، اینکه فیلم‌های گذشته را در فضای دفاع مقدس تکرار کنند، خسته کننده است و اگر ادامه پیدا کند، مخاطب مشمئز می‌شود؛ چند سریال هم ساخته شد که صحنه جنگ و دفاع مقدس را صحنه عشق‌بازی و قرارداد ازدواج قرار دادند که خیلی ناهنجار بود، اگر بخواهیم دوباره همان مسائل را تکرار کنیم، جلوه‌ای برای این نسل ندارد.

محتوای متناسب با ذائقه نسل امروز تولید کنید

وی بر لزوم تولید محتوا متناسب با ذائقه مخاطب تأکید و خاطرنشان کرد: بنده ۶۵ سال است منبر می‌روم، اگر بخواهم همان سبک منبری ۶۰ سال قبل را تکرار کنم، کسی قبول نمی‌کند، ذائقه عوض می‌شود، ذائقه هنر عوض شده و نمی‌توانید بگویید آنچه در ۳۰ سال پیش برای آن جوان مطلوب بوده، برای جوان امروز نیز مطلوب است، باید غذای مطابق با ذائقه این جوان آماده کنیم.

آیت‌الله علم‌الهدی اضافه کرد: عقب ماندگی ما در مسائل فرهنگی همین است، تشکل‌ها و مؤسسات فرهنگی گوشه و کنار به وجود می‌آید اما یک سر سوزن در از بین بردن ناهنجاری‌ها و توسعه بینش‌های انقلابی و سیاسی مؤثر نیست و علتش، مکرر کاری و نسخه‌برداری از روی هم است.

نیاز به کار جهادی در عرصه فرهنگی داریم

وی افزود: اگر در کار فرهنگی فعالیت می‌کنید، محتوای مناسب ذائقه نسل امروز تولید کنید، از گذشته‌ها نسخه‌برداری نکنید؛ اگر بناست در همه‌جا کار جهادی کنیم، در فرهنگ نیز باید کار جهادی کنیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر این‌که مسئله گسست نسل را به عنوان یک خطر جدی برای انقلاب بدانید، تصریح کرد: در عرصه کتاب، مدام کتاب‌های گذشته را معرفی می‌کنیم، نسل نوی ما به مطالعه و کتاب اقبالی ندارد و می‌خواهد وقتش را با همین دستگاه درون دستش در فضای مجازی بگذراند چون چیزی که مطابق با ذائقه این نسل در ارتباط با انقلاب، نظام، دین و اسلام باشد، ارائه ندادیم.

انتهای پیام

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.