به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، یوسف امینی در مراسم افتتاح طرح توانمندسازی فرهنگی کانون های حاشیه شهر مشهد، بیان کرد: شاید این سوال مطرح شود که چرا ما در این طرح کتاب را انتخاب کردیم تا این کتاب ها، در کتابخانه های مساجد توسط کانون فرهنگی هنری مساجد توزیع شود، کانون های فرهنگی هنری مساجد چند ویژگی دارند که مهمترین آن، اتصال فعالیت های فرهنگ و هنری با مسجد و روحانیت است.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی افزود: مسجد و روحانیت دو ضلعی هستند که در فعالیت های فرهنگی و هنری مهم هستند و به نوعی نقش راهبردی دارند، اینکه تمرکز فعالیت در مساجد باشد و در راس فعالیت ها نیز حتما روحانیت برای هدایت گری و راهنمایی لازم است.
وی گفت: ویژگی دیگر کانون های فرهنگی و هنری مساجد که به نوعی یکی از هدف های تشکیل کانون های مساجد است، جذب نوجوان و جوان به مسجد برای حضور در جامعه است و چه چیزی بهتر از فعالیت های فرهنگی و هنری که جذابیت نیز دارد یعنی هدفمند و آگاهانه نوجوان از طریق فعالیت ها جذب شود و جامعه پذیری و فعالیت های اجتماعی نوجوان و جوان از مسجد شروع شود.
امینی با بیان اینکه اگر جامعه پذیری و فعالیت های اجتماعی نوجوان و جوان از مسجد شروع شود، نوجوان و جوان بیمه خواهد شد و یک هدایتگری صحیح و دقیق صورت خواهد گرفت؛ تصریح کرد: افرادی که فعالیت خود را از کانون های مسجد شروع کرده اند در جامعه بسیار موثر بوده اند.
وی یکی از فعالیت های اثر گذار، ارزان و در دسترس را کتاب عنوان کرد و افزود: فعالیت های مختلف فرهنگی و هنری قابل انجام است اما کتابخوانی و دسترسی آسان و راحت افراد به کتاب های مفید، مخاطب شناسی و مفید بودن کتابها نیز مهم است لذا ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی مفید می تواند به عنوان یک نقطه گذاری و هدف گذاری برای فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد باشد که البته هست.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی بیان کرد: در گذشته فرهنگی و تاریخ ایران و جوامع اسلامی، یک ارتباط دقیق و معناداری بین کتاب، کتابخوانی و مساجد وجود داشت و به نوعی بزرگترین کتابخانه های ما در کنار مساجد واقع بودند و یکی از کارکردهای مساجد وجود کتابخانه بوده است از جمله کتابخانه مسجد گوهرشاد.
امینی ادامه داد:همچنین بحث وقف موضوع اقتصادی فرهنگی در مسائل اسلامی است، موقوفاتی که وجود دارد کاملا با بحث کتاب پیوند دارد از جمله کتابخانه مرحوم نجفی مرعشی در قم، که نشان می دهد کتاب و کتابخانه می تواند مقوم فعالیت های فرهنگی باشد.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب همواره بر گسترش فرهنگ کتابخوانی و اینکه کتاب باید جزء سبد کالای خانوار باشد، تاکید دارند، در منظومه فکری ایشان کتاب جایگاه مهمی دارد و به شکل های مختلف در جمع های مختلف مطرح کردند و خود نیز برای معرفی کتاب ورود جدی داشتند، (بحث تقریض های کتاب) به نوعی این را احیا کردند و به آن جایگاه دادند، کتابی را می خوانند نکته ای در مورد آن می نویسند که موجب دیده شدن کتاب می شود.
امینی در ادامه بیان کرد: در منظومه فکری رهبری کتاب تمدن ساز است و به نوعی کتاب ، کتابخوانی و نویسنده ها در شکل گیری تمدن ها و در تبادلات فرهنگی موثر بودند و یکی از عوامل مهم در مبادلات فرهنگی و فعالیت های بین بخشی جهان اسلام موضوع کتاب بوده است که نقش مهمی در آشنایی ملت ها با یکدیگر و در تبادلات فرهنگی داشته است.
وی با بیان اینکه اگر می خواهیم کتابخوانی در جامعه گسترش پیدا کند باید از خانواده ها شروع کنیم؛ افزود: جامعه کتابخوان داشتن، نیازمند دخالت دادن خانواده ها و کودکان است لذا کتابهای در نظر گرفته شده به گونه ای است که برای پدر و مادر جذابیت دارد چرا که اگر پدر و مادر خانواده کتاب بخواند فرزند هم کتابخوان می شود.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی گفت: امروز مسائل فرهنگی و اجتماعی را نمی توانیم جدا کنیم، آسیب های اجتماعی معلول کمبود های فرهنگی است و کتابهای مفید در کاهش آسیب های اجتماعی می تواند تاثیر گذار باشد.
نظر شما