به گزارش قدس آنلاین، دکتر"حسین مهرابی" ظهر امروز در جلسه مربوط به انرژی خورشیدی در استانداری کرمان اظهار کرد: استان کرمان از ظرفیتهای عظیمی در حوزه انرژی خورشیدی برخوردار است اما تاکنون از این نوع انرژی به خوبی استفاده نشده و مجموع استفاده از این نوع انرژی در استان به ۱۰۰ مگاوات نمیرسد.
وی با اشاره به اینکه در تابستان گذشته ۱۰۰ هزار میلیارد تومان خسارت خاموشیهای برق به صنایع استان کرمان، افزود: این در حالی است که میتوان با استفاده از انرژی خورشیدی تامین برق استان را تا حد زیادی انجام داد. ضمن اینکه این اراده در استان ایجاد شده که از ظرفیت انرژی خورشیدی در استان بهرهبرداری شود.
مهرابی تصریح کرد: اراضی خشک شده زیادی در شمال استان کرمان وجود دارد که میشود از این اراضی برای احداث نیروگاه خورشیدی استفاده کرد و باید مالکان زمینهای کشاورزی خشک شده را تشویق به مشارکت در طرح کرد.
"سیدمهدی طبیبزاده" رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز در این جلسه گفت: استفاده از انرژیهای خورشیدی در استان کرمان یک ضرورت است و وزیر جدید نیرو به این موضوع اهمیت داده و قرار است ۱۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر را طی چهار سال تولید کند که کار بزرگی است.
وی اظهار کرد: در هفته گذشته جلسهای با وزیر نیرو در کمیسیون اقتصادی مجلس داشتیم و استان نیز باید مقدمات کار را فراهم کند تا از این تصمیم وزیر و ظرفیت استان بهرهبرداری مناسب شود ضمن اینکه این موضوع با برگزیدگان این صنعت در میان گذاشته شده و در حال برنامهریزی برای تشویق سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در استان کرمان هستیم.
طبیب زاده اظهار کرد: راهی جز این نداریم که برای آینده استان از ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر استفاده کنیم؛ قیمت تمام شده برق در نیروگاههای سیکل ترکیبی بسیار بالاست و سرمایهگذاری در انرژیهای خورشیدی هزینهها را نیز کاهش میدهد.
وی ادامه داد: وزارت نیرو باید برق تولیدی نیروگاههای خورشیدی را به قیمت واقعی بخرد و به موقع هم پول پرداخت کند تا سرمایهگذار تشویق به سرمایهگذاری در این حوزه شود.
همچنین "مهدی حسینینژاد" رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در این جلسه گفت: قیمتی که وزارت نیرو برای برق انرژی خورشیدی تعیین کرده، پایین است و به همین دلیل سرمایهگذار رغبتی برای سرمایهگذاری در این حوزه ندارد.
وی با بیان اینکه مجوزهای زیادی در استان کرمان برای احداث نیروگاه خورشیدی داده اما عملیاتی نشده است، گفت: تابستان امسال خاموشی برق خسارت غیرقابل جبرانی به صنایع زد که خیلی از این خسارتها هیچ وقت جبران نمیشود.
حسینی نژاد تصریح کرد: برنامه ریزی شده تا صنعت برای احداث نیروگاههای خورشیدی اقدام کند ۲۵۰۰ مگاوات برق، توسط واحدهای صنعتی استان تولید شود تا این واحدها در صورت خاموشی مشکلی نداشته باشند و باید آنها را به سمت استفاده از انرژی خورشیدی ببریم.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/
نظر شما