به گزارش قدس آنلاین و به نقل از خبرگزاری رویترز، این تمرینها که قبلاً "آس تیزبین" نامیده میشد، زمانی دهها هزار نیرو و صدها هواپیمای جنگنده، بمبافکن و سایر هواپیماهای جنگی پیشرفته را بسیج میکرد.
اما این برنامه از سال ۲۰۱۷ به منظور تسهیل مذاکرات با هدف پایان دادن به برنامههای هستهای و موشکی کره شمالی در ازای لغو تحریمهای آمریکا، کاهش یافته است.
آمریکا و کره جنوبی مانورهایی را که پنج روز به طول میانجامد، بدون اعلام یا نام بردن از آنها آغاز کردند. یونهاپ گزارش داد که از هر کشور، حدود ۱۰۰ هواپیما در این مانورها حضور خواهند داشت، از جمله "اف-۱۵ای" و "کیاف-۱۶"های کره جنوبی و "اف-۱۶"های آمریکایی، اما هیچ تجهیزات یا سربازی از خاک آمریکا به تمرینات ملحق نخواهد شد.
سخنگوی نیروی هوایی کره جنوبی از تایید این گزارش خودداری کرد.
این رزمایش پس از آن انجام میشود که کره شمالی اقدام به پرتاب موشکی بالستیک از زیردریایی خود کرد که جدیدترین آزمایش تسلیحاتی اخیر این کشور محسوب میشد.
این کشور منزوی، مانورها در جنوب (جزیره کره) را تمرینی برای جنگ قلمداد کرده و زمانی که متحدان در ماه اوت تمرینات تابستانی منظمی برگزار کردند و سئول را به "رفتار عهدشکنانه" متهم کردند، خطوط تماس بین کرهای را قطع کرد.
سونگ کیم، نماینده آمریکا در امور کره شمالی، در جریان سفر هفته گذشته خود به سئول، این آزمایش را "نگرانکننده و تخریبکننده" خواند و از پیونگیانگ خواست پیشنهادات مذاکره را بپذیرد.
کره شمالی تاکنون پیشنهادات آمریکا را رد کرده و واشنگتن و سئول را به اعمال "استانداردهای دوگانه" با انتقاد از برنامههای تسلیحاتی خود متهم کرده است و میگوید که آنها در عین حال که از دیپلماسی صحبت میکنند، با فعالیتهای نظامی خود، به تنش دامن میزنند.
نظر شما