تحولات منطقه

روان‌ درمانگر و استاد دانشگاه آگاهی بخشی‌های عمومی و خودمراقبتی را دو مولفه مهم در پیشگیری از موج ششم کرونا دانست و گفت: به مردم باید آگاهی داده که با ورود به دوران شیوع بیماری، هر بار خطرات جانی، مالی، روحی و روانی متعددی برای هر یک از گروه‌های جمعیتی تجربه خواهد شد.

 تقویت آگاهی بخشی، موثرترین راه جلوگیری از غافلگیری موج ششم کرونا است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، مهدی عسکری‌پور افزود: اکنون باتوجه به شرایط حاکم بر جامعه، اخبار متعددی درباره خیز ششم کرونا مطرح می‌شود. مدیران هم در نشست‌ها و سخنرانی‌های خبری در خصوص این موج هشدار می‌دهند.

وی تصریح کرد: به منظور جلوگیری از شیوع بیماری و وورد به خیزهای متعدد کرونا، باید یک تیم کارشناسی ماهر، خارج از بدنه دولت ابعاد مختلف کرونا، تجارب پیشین و مشکلات مقابله را در پیک‌های گذشته بررسی کنند.

این مدرس توضیح داد: برای نمونه، این مسائل می‌تواند به عنوان موضوع پایان‌نامه و رساله‌ مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری قرار گرفته و ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و روانشناختی رویداد و همچنین علل پیش‌بینی موج ششم علیرغم گذران موج‌های متعدد طی دو سال بررسی شود.

وی تصریح کرد: شیوع مجدد بیماری کشور را با آسیب‌های اقتصادی متعددی همراه می‌کند. به طور قطع با تشدید بیماری و بروز خیز ششم، محدودیت‌های پیشین اعمال شده و این طرح برخی از اهل کسبه را برای تامین معاش روزانه با دشواری روبه‌رو می‌کند.

عسکری‌پور همچنین با اشاره به خستگی کادر درمان گفت: با خیز ششم کرونا همچنین فشار مضاعف بر کادر بهداشت و درمان و بیمارستان‌های کشور مجددا آغاز شده و پرسنل مراکز درمانی مجبور به فعالیت خارج از عرف می‌شوند. این مسائل علاوه بر آسیب‌های جسمی و روحی، کادر بهداشت و درمان جامعه را دچار فرسایش می‌کند.

وی ادامه داد: شیوع این بیماری به دفعات خستگی روانی و دلسردی مردم را به دنبال داشته و سبب می‌شود رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی کاهش یابد.

عسکری‌پور اضافه کرد: این مساله در حالیست که کنترل شیوع بیماری به عنوان یک مساله تعاملی بین دولت و ملت محسوب شده و باید با رابطه دوطرفه و دوستانه و همگنی و همدلی دولت و ملت نیز مدیریت شود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: باید از اتفاقات و تجارب گذشته عبرت گرفت. با گذشت زمان به تدریج مخاطرات یک واقعه برای مردم عادی و خسته‌کننده می‌شود، بنابراین باید مجددا جامعه را آگاه کرد که پس از واکسیناسیون نیز ضوابط بهداشتی مقابله با کرونا باید رعایت شود. مدیران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز باید علل اساسی ورود به پیک‌های متعدد طی ۲ سال را بررسی کنند.

این روان‌درمانگر ادامه داد: به عنوان مثال بررسی شود که باوجود واکسیناسیون ۵۰ درصد جامعه علت احتمال ورود کشور به پیک ششم چیست، بازگشایی مراکز تجاری، فرهنگی، علمی - آموزشی، ادارات، برگزاری برخی از مراسم‌ها، تعطیلی و مسافرت‌ها، خستگی روانی جامعه و از این تجارب در مقابله با بیماری استفاده شود.

وی با اشاره به ظرفیت صدا وسیما در این زمینه یادآور شد: رسانه‌های جمعی در این خصوص می‌توانند نقش به‌سزایی جهت آگاهی‌بخشی عمومی ایفا کنند. تهیه گزارش از بازماندگان قربانیان کرونا، خانواده‌های بی‌سرپرست و افزایش آمار مراجعه به مراکز روانشناسی، خشونت‌های خانوادگی، ناسازگاری زوجین، آسیب‌های روانی اعم از وسواس، اضطراب و افسردگی که با بروز هر پیک کرونا شدت می‌یابد، می‌تواند اثرگذار و همراهی مردم را برای مقابله با بیماری افزایش دهد.

تقویت آگاهی بخشی، موثرترین راه جلوگیری از غافلگیری موج ششم کرونا است

نکات تشویقی در تقویت انگیزه عمومی برای مقابله با بیماری اثرگذار خواهد بود
به گفته وی، اعلام آمارهای رسمی در هر پیک کرونا، تبعات اقتصادی، کاهش تردد و تشدید خانه‌نشینی‌ها به دنبال اعمال محدودیت‌ها که با اوج‌گیری بیماری بازمی‌گردد نیز می‌تواند انگیزه مردم را برای مقابله با کووید۱۹ تقویت کند.

وی خاطرنشان کرد: امید به بازگشایی مدارس، ورزشگاه‌ها، بازگشت رونق و شکوفایی به مراکز خرید و دورهمی‌های خانوادگی هم که با تضعیف بیماری در کشور محقق می‌شود، باید به مردم یادآوری و هر یک از این نکات تشویقی بدون شک نیز در تقویت انگیزه عمومی برای مقابله با بیماری اثرگذار خواهد بود.

آیت‌الله سید ابراهیم رییسی، رئیس‌جمهوری، روز شنبه اول آبان ماه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا بر جلوگیری از تکرار مشکلات در مواجهه با موج پنجم در جریان مقابله با موج ششم کرونا تاکید کرد.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.