تحولات منطقه

آیین تجلیل از خادمان و واقفان کتاب و کتاب‌خوانی با حضور تولیت آستان قدس رضوی در حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد.

تجلیل آستان قدس رضوی از خادمان و واقفان کتاب و کتاب‌خوانی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، این مراسم  امروز با حضور تولیت آستان قدس رضوی، قائم مقام تولیت، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس، مسئولان نهاد کتابخانه‌های عمومی و جمعی از دیگر مدیران فرهنگی برگزار و از واقفان کتاب و کتابداران تقدیر شد.

ی

توجه به اصل راهبردی توسعه کتابخانه‌ها

رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در این مراسم، ضمن تبریک ایام هفته کتاب به کتابداران، برخی از دستاوردهای این سازمان را تشریح کرد و گفت: کتابخانه‌های آستان قدس از روزمرگی خارج شده و نقشه راه مدونی را برای قدم نهادن در تحقق توصیه‌های مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب ترسیم کرده‌ایم.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید جلال حسینی توسعه کتابخانه‌ها را یک اصل راهبردی عنوان کرد و افتتاح پنجاه و هفتمین کتابخانه وابسته به آستان قدس رضوی در یکی از مناطق کم‌برخوردار مشهد را تازه‌ترین اقدام انجام شده در این حوزه برشمرد.

حسینی همچنین بر رویکرد تحولی کتابخانه‌های آستان قدس رضوی برای تبدیل شدن به یکی از معتبرترین پایگاه‌های استنادی در کشور و منطقه اشاره کرد و این مهم را با وجود نیروهایی متعهد و کارآمد در کنار منابع غنی مجتمع شده در این سازمان قابل تحقق دانست.

وی همچنین به راه‌اندازی ۲۰ دفتر مشاوره در کتابخانه‌های وابسته به آستان قدس رضوی اشاره کرد و این فرایند را گامی در راستای تبدیل شدن کتابخانه‌ها به مراکز کتاب‌درمانی عنوان کرد که می‌تواند بسیاری از مسائل در هم تنیده را حل و فصل کند.

نقش اثرگذاران واقفان و خادمیاران کتاب

حسینی در ادامه گفت: تمامی این رویکردها در کتابخانه‌های آستان قدس رضوی با همراهی واقفان انجام شده و در کنار آن‌ها، خادمیاران کتاب نیز نقش به سزایی در توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی دارند.

ی

حال کتاب‌خوانی خوب است

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی نیز در این مراسم به استقبال مردم از کتاب در ایام کرونا اشاره کرد و گفت: علی‌رغم تبلیغات منفی در این خصوص، طی دوره کرونا حجم خرید کتاب از کتاب‌فروشی‌ها افزایش یافته و وضعیت کتاب‌خوانی در جامعه خوب است.

حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر سبزیان ضمن تبیین دستاوردهای این نهاد در توسعه فضای مطالعاتی استان افزود: افتتاح کتابخانه مرکزی امام خمینی(ره) در مشهد به عنوان بزرگ‌ترین کتابخانه عمومی کشور یکی از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی بوده و تأثیر قابل توجهی در ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی داشته است.

سبزیان، توسعه کتابخانه‌های عمومی در ۴ شاخص عضویت، امانت، منابع و متراژ را چشمگیر ارزیابی و تصریح کرد: آنچه در فعالیت‌های این نهاد دارای اهمیت است ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در کنار توسعه فضای مطالعاتی است.

تجلیل از واقفان و فعالان فرهنگی

در پایان این مراسم آقایان دکتر وحیدی مهرجردی واقف مجتمع فرهنگی و کتابخانه میبد یزد، حجت الاسلام و المسلمین شاکر اردکانی واقف کتاب، مریم عرفانیان نوروززاده مؤلف ۵۷ عنوان کتاب دفاع مقدس و خادمیار کتاب، محمدرضا آقایی پاکبانی که ۱۲ هزار جلد کتاب را مطالعه کرده است، دکتر محمدمهدی رکنی چهره برجسته علمی، حجت الاسلام علی شاملو مدیر موسسه فرهنگی کتاب‌رسان، نماینده انتشارات امام و نماینده انتشارات مقدم، با حضور تولیت آستان قدی رضوی مورد تقدیر قرار گرفتند.

انتهای پیام

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.