به گزارش قدس آنلاین، جلسهای در کمیسیون اصل ۹۰ بابت پیگیری موضوع اجرایی نشدن آئین نامه داروخانه ها و مسئله کمبود پزشک باحضور نمایندگان عضو کمیسیون و وزیر بهداشت، نماینده تشکیل شد که در تشریح گزارش ضعف عملکرد وزارت بهداشت در اجرایی شدن آئین نامه، بیان شد:
مسئله انحصارزدایی از مجوز داروخانه از سال ۹۶ که در شورای رقابت مقرر شده است و با تایید در دیوان عدالت اداری، در دولت قبل، آئین نامه ضدانحصاری تهیه شد و انتظار میرفت که دولت جدید با روحیات خود، در اجرای این آئین نامه تلاش و جدیت بیشتری داشته باشد اما در عمل با موانع بسیاری در وزارت بهداشت روبرو شده است.
کمیسیون ماده ۲۰ دانشگاهها که تصمیم گیر اصلی صدور مجوز داروخانه هستند، با توجه به اعضای این کمیسیون که شامل: رئیس دانشگاه، معاون غذا و دارو، مدیر دارو ، نماینده انجمن داروسازان، داروساز آزاد به دعوت رئیس دانشگاه، داروساز منتخب سازمان نظام پزشکی، هستند، تعارض منافع در افزایش داروخانه دارد. بنابراین اجرای آئین نامه در چنین بستری نیازمند مطالبه و پیگیری جدی وزارتخانه است.
توجه شود که طبق گزارش دیوان محاسبات در سال ۱۴۰۰، از حدود ۱۳هزار داروخانه کشور، ۸۱۲ داروخانه از کارکنان بخش دولتی و ۲۲۱ داروخانه برای افرادی است که پست حاکمیتی دارند و به خوبی مشخص است که بسیاری از افراد ذینفوذ، ذینفع عدم اجرای آییننامه ضدانحصاری داروخانه هستند.
این در حالی است که در حال حاضر مجوز داروخانهها به دلیل انحصار بالایی که دارند، با قیمتهای میلیاردی خرید و فروش میشوند و قیمت بالای مجوز داروخانه نهایتا بر جیب مردم تحمیل میشود و داروخانهدارها این هزینه را از مردم تامین میکند.
در همین راستا نیز روز گذشته در جلسه کمیسیون اصل نود با وزیر بهداشت، به مسئله عدم اجرای آیین نامه داروخانه اشاره شد و وزیر بهداشت نیز با توجه به مسائل ذکر شده قول اجرای دقیق آییننامه ضدانحصاری داروخانه را داد.
همچنین در این جلسه وزیر بهداشت و درمان اعلام کرد که آیین نامه جدید داروخانه را قبول دارد و گفت: با وجود همه موانع و شبهاتی که درباره اجرای این آییننامه وجود دارد، عزم وزارت بهداشت برای اجرای این آیین نامه قطعی است و هر جایی اشکالی وجود داشته باشد پیگیری میکند تا موانع برطرف شود تا مرّ آیین نامه مورد اجرا قرار گیرد.
منبع: فارس
نظر شما