تحولات منطقه

مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی گفت: میزان خرید حمایتی زعفران در این استان به دلیل قیمت بالای این محصول در بازار همچنان صفر است.

خرید حمایتی زعفران در خراسان رضوی همچنان صفر است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، ایرج ناصری‌مقدم افزود: اگرچه مراکز خرید حمایتی زعفران در این استان از اواخر مهرماه فعال شده اند اما تاکنون هیچ زعفرانی از سوی کشاورزان برای فروش به مراکز خرید سطح استان تحویل نشده است.

وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت زعفران در بازار موجب شده است تمایل کشاورزان به فروش محصول خود در قالب طرح خرید حمایتی زعفران صفر شود، ادامه داد: قیمت محصول زعفران در بازار در ۲ سال گذشته به میزان بسیار فزاینده‌ای رشد کرده است.

مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی با اشاره به پایان برداشت محصول زعفران از مزارع استان، گفت: هنوز دستوری از سازمان مرکزی برای پایان فعالیت و جمع آوری مراکز خرید حمایتی زعفران اعلام نشده است، بنابراین هنوز کلیه ۱۴ مرکز فعال در این زمینه در شهرستان های زعفران‌خیز استان باز هستند.

وی اساس اجرای طرح خرید حمایتی زعفران از کشاورزان را جلوگیری از افت قیمت محصول و کمک به کشاورزان برای فروش محصول به قیمت مطلوبتر اعلام کرد که اکنون با وجود قیمت بالا در بازار، عملا دیگر نیازی به فروش محصول در قالب این طرح وجود ندارد.

محصول زعفران امسال در چهار سطح "نگین" به نرخ هر کیلوگرم ۲۰۵ میلیون ریال، زعفران "شبه نگین" به نرخ هر کیلوگرم ۱۶۰ میلیون ریال، زعفران "پوشال مرغوب" هر کیلوگرم ۱۵۵ میلیون ریال و همچنین زعفران "پوشال معمولی" به نرخ هر کیلوگرم ۱۳۵ میلیون ریال از سوی سازمان تعاون روستایی خریداری می‌شود.  

امسال محصول زعفران از سطح ۹۰ هزار و ۹۰۰ هکتار کشتزارهای خراسان رضوی برداشت شد. پارسال ۳۰۲ تن محصول زعفران در این استان تولید شده بود.  

هر هکتار کشت و برداشت زعفران بطور میانگین به ۲۱۰ نفرروز نیروی کار نیاز دارد. بر این اساس هر هکتار کشت زعفران حدود یک نفر اشتغال دائم در حوزه تولید این محصول راهبردی ایجاد می‌کند.

جمعیت بهره‌برداران بخش کشاورزی مرتبط با کشت زعفران در خراسان رضوی تا پارسال ۱۱۷ هزار خانوار بود که با احتساب جمعیت پنج نفره برای هر خانوار، شمار افراد منتفع از تولید زعفران در این استان به ۵۸۰ هزار نفر می‌رسد.  

۷۲.۶ درصد از مجموع یک میلیون هکتار زمین زراعی و باغی خراسان رضوی زیر کشت آبی و ۲۷.۳ درصد آن زیر کشت دیم این محصول قرار دارد.  

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.