برپایه گزارشهای غیررسمی این صداها در چهار استان کرمانشاه، کردستان، همدان و ایلام شنیده شده است. در پی این اتفاق برخی در فضای مجازی در شیطنت رسانهای این رویداد را به وقوع انفجار ربط دادند که این موضوع بازتاب بسیاری در رسانههای معاند و آنور آبی داشت. اما در محیط داخلی کشور بسیاری فارغ از علت حادثه، از کم کاری مسئولان بابت عدم آگاه سازی و اطلاع رسانی دقیق درباره این اتفاق گله کردند.
توضیحات متناقض درباره علت حادثه
هرچند هنوز هم (تا لحظه تنظیم این گزارش) هیچ مقام رسمی بلندپایه درباره این ماجرا توضیحی نداده، ولی با گذشت ساعاتی از این اتفاق برخی منابع خبری به ارائه جزئیاتی در این باره پرداختند. سعید کتابی فرماندار شهرستان اسدآباد همدان نخستین فردی بود که به اظهارنظر در این باره پرداخت. وی درباره شنیده شدن صدای مهیب در غرب کشور گفت: «صدایی در حول و حوش ساعت ۲۴ شنیده شد. ابتدا گمان رفت صدای رعد و برق با توجه به شرایط جوی است، اما این امکان رد شد». این مقام محلی افزود: «هیچ گونه انفجاری در سطح شهرستان نداشتیم. امکان اینکه صدا بهخاطر زلزله باشد هم وجود دارد که در حال پیگیری هستیم».
در ادامه پایگاه خبری «صابرین نیوز» در خبری تأیید نشده مدعی شد صدای انفجار مذکور، در نتیجه رزمایش پدافند هوایی ایران برای آزمایش سامانههای پدافند هوایی جدید است که به تازگی به زرادخانه نیروهای مسلح ایران پیوستهاند. براساس این خبر، این تمرینهای ناگهانی و شبانه بخشی از راهبرد آمادگی پدافند کشور است. این در حالی است که کمی بعد یک منبع در قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) ادعای مربوط به تمرین پدافندی را نیز رد کرده است.
اما سید مجید میراحمدی معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور هم درباره شنیده شدن صدای مهیب، گفته است: با بررسی دستگاههای امنیتی و انتظامی مشخص شد صدای شنیده شده ناشی از رعد و برق بوده و حادثه خاصی رخ نداده است. این مقام آگاه همچنین برخی گمانه زنیها در فضای مجازی که علت صداهای شنیده شده را به انجام عملیات خرابکارانه و حمله خارجی نسبت میدادند را نیز رد کرد. در نهایت محمود عباسزاده سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در باره این ماجرا اظهار کرد: تا بدین لحظه تماسهایی را با نهادهای ذی ربط داشتیم اما هنوز دلایل اصلی این موضوع مشخص نشده است.
مضحک مانند آیدی کوهن
بر خلاف داخل، در خارج کشور رسانههای معاند از همان ابتدا سعی کردند همچون گذشته با انتشار اخبار نادرست، افکار عمومی را منحرف کنند. این رسانهها با در پیش گرفتن خطی واحد تلاش کردند تا صدای شنیده شده را به حمله جنگندههای رادارگریز به تونلهای موشکی سپاه و سکوهای پرتاب موشکی ارتباط دهند! در ادامه برخی رسانههای دروغپرداز از خالی شدن آسمان غرب کشور خبر دادند و احتمال مضحک حمله به سمت پایگاههای نظامی و موشکی ایران را مطرح کردند. برخی دیگر از رسانههای معاند هم سعی کردند با بزرگنمایی ماجرا، فضا را ملتهب کنند، آنها همچنین به دروغ مدعی شدند تعدادی از پاسداران در سایت های موشکی به شهادت رسیدهاند. این در حالی است که معاون سازمان هواپیمایی کشور درباره حواشی ایجاد شده درباره توقف پروازها در آسمان غرب کشور گفت: تنها دلیل توقف پروازها در غرب کشور شرایط جوی است.
به موازات این خط خبری، جالبترین اتفاق توییت «ایدی کوهن» درباره این ماجرا بود. این شخصیت اسرائیلی با انتشار یک ویدئوی قدیمی که ماهها از انتشار آن می گذرد، با انتساب آن به انفجارات غرب کشور، مدعی انفجار در ایران شده است. کوهن که ارتباط نزدیکی با سرویسهای جاسوسی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی (موساد) دارد، مشاور نخست وزیر اسرائیل بوده و در مواقع بهخصوصی نقش سخنگوی غیر رسمی این رژیم اشغالگر را بازی میکند. کوهن در ژوئیه ۲۰۲۰ میلادی در توییتی اظهار کرده بود اسرائیل توانسته بزرگترین تأسیسات غنیسازی ایران را توسط هواپیماهای اف۱۶ اسرائیلی بمباران و تخریب کند. این در حالی است که مسئولان کشورمان انفجار نطنز را خرابکاری دانستهاند. اینکه این اتفاق توسط هواپیمای جنگی بوده باشد، تقریباً غیر ممکن است.
نظر شما