تحولات لبنان و فلسطین

ایرج راد گفت: در حال حاضر تمام هنرمندان در وضعیتی نیستند که درآمد بالا داشته باشند.

اخذ مالیات از هنرمندان باید با نگاه کارشناسانه باشد/ هنرمند درآمد مستمر و ثابت ندارد

به گزارش قدس آنلاین، ایرج راد رئیس هیئت مدیره خانه هنرمندان گفت: فرهنگ و هنر باید از سمت دولت شکل حمایتی داشته باشد؛ زیرا تاثیر مستقیمی در تمام عرصه‌های جامعه دارد.

او در بین اهالی رسانه در سالن استاد امیرخانی خانه هنرمندان از مالیاتی که برای هنرمندان با درآمد سالانه ۲۰۰ میلیون تومانی در نظر گرفته شده است، صحبت کرد.

به گفته راد، این پول ماهانه حدود ۱۶ میلیون تومان است. از طرفی هنرمند درآمد مستمر و ثابت ندارد. به طور مثال اگر یک هنرمند تئاتر در یک سال، هم تئاتر، هم فیلم سینمایی، هم سریال و هم دوبله کار کرده و حدود ۳۵۰ میلیون درآمد او شده باشد، باز هم مجبور است این درآمد را تقسیم و ذخیره کند. زیرا ممکن است در سال‌های بعد نتواند کار کند.

او می‌گوید که هنرمند در یک دوره خاص جایگاه کسب‌وکار دارد، از طرفی اداره مالیات و بیمه بیکاری، هزینه زندگی او را در ایام بیکاری نمی‌پردازند. اگر قرار باشد طرح اخذ مالیات از هنرمندان صورت بگیرد، باید با تحقیق و کارشناسی انجام شود. در حال حاضر تمام هنرمندان در وضعیتی نیستند که درآمد بالا داشته باشند. شاید عده کمی در سال درآمد بالایی کسب می‌کنند. آیا درست است که به خاطر آن تعداد، چنین فشاری به جامعه هنری کشور وارد شود؟

بنا بر اظهارات مدیر هیئت رئیسه خانه هنرمندان که خود از چهره‌های آشنا در هنر تئاتر است، زمانی که یک نمایش روی صحنه می‌رود، نه تنها هیچ حمایتی از آن صورت نمی‌گیرد بلکه سالن‌های دولتی ۲۰ درصد از فروش بلیت را برای هزینه سالن برمی‌دارند، یعنی هنرمندان این مالیات را پرداخت می‌کنند.

او معتقد است که با تحقق طرح اخذ مالیات از هنرمندان، به خانه‌ها و انجمن‌های هنری لطمه وارد می‌شود. حتی در سینما هم وقتی فیلمی پرفروش می‌شود، تهیه کننده پول هنگفتی برای آن سرمایه‌گذاری کرده است بنابراین باید بازگشت سرمایه صورت بگیرد تا همان پول دوباره برای فرهنگ و هنر سرمایه‌گذاری شود.

ایرج راد همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره مشکلات اقتصادی خانه هنرمندان گفت: مشکلات خانه همچنان پابرجاست. در این مدت کارمندان پذیرفتند که با یک دوم حقوق خود کار کنند فقط به این دلیل که حس تعلق به خانه و هنر داشتند.

به گفته او بخشی از درآمد خانه هنرمندان از طریق سالن‌های نمایش، گالری‌ها و رستوران و کافی شاپ خانه تامین می‌شود که در مدت کرونا فعالیت این مجموعه‌ها به حالت نیمه تعطیل درآمد و اخلاقی نبود که آن‌ها را مجبور به پرداخت هزینه کنیم.

راد می‌گوید: مقداری شهرداری به ما کمک کرد، خوش بختانه در تمام این مدت فعالیت خانه حتی در فضای مجازی هم که شده ادامه داشت، اما با این وضعیت احتمال تعطیلی آن تا اواسط سال آینده وجود دارد.

حمیدرضا نوربخش مدیر خانه موسیقی هم گفت: در ایران اجرا و تولید موسیقی تعطیل است. به گفته او اگر منافع هنرمند و تولیدکننده حفظ شود، درآمد یک قطعه برای چند سال از زندگی یک هنرمند کافیست. اما در ایران، آثار هنری تاراج می‌شود و با یک کلیک، اثر یک هنرمند در اختیار دیگران قرار می‌گیرد.

نوربخش درباره توجه کشورهای دیگر به هنر اینگونه گفت: در تمام دنیا کسی جرات نمی کند اثر هنری سرقت کند، زیرا قواعد برخورد با آن محکم است. اما در کشور ما این اتفاق نمی‌افتد. ۹۵ درصد از فروش یک اثر موسیقی متعلق به اپراتورهایی مانند همراه اول و ایرانسل است و ۵ درصد به صاحب اثر تعلق می‌گیرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.