تحولات منطقه

۱۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۸
کد خبر: ۷۹۰۰۹۷

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران با اشاره به اینکه امسال به دلیل خشکسالی نسبت به سال گذشته افت تولید داشتیم، گفت: همین امر موجب شده که در برخی اقلام با افت تولید ۵۰ تا۶۰ درصدی مواجه باشیم.

خشکسالی تولید آجیل و خشکبار را نصف کرد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، مصطفی احمدی با بیان اینکه  آجیل و خشکبار قیمت مصوب ندارند، اظهار کرد: چون تنوع آجیل و خشکبار برای شب عید بسیار زیاد است و از نظر نوع کالا و وزن قابل تغییر است برای همین قیمت‌گذاری بر روی این اقلام غیرممکن است.

وی با اشاره به اینکه عرضه و تقاضا، میزان تولید در سال و صادرات قیمت آجیل و خشکبار را مشخص می‌کند، اضافه کرد: متاسفانه واردات اقلامی که در داخل تولید می‌شوند، ممنوع است و این در حالی است که برای مثال مغز گردو و فندق به اندازه مصرف داخلی تولید نمی‌شود و نیاز به واردات داریم.
 
احمدی با اشاره به اینکه کنترل قیمت نیازمند ابزارهایی است، افزود: امسال در تخم ژاپنی ۶۰ درصد افت تولید نسبت به سال گذشته داشتیم، زیرا این محصول صدرصد دیم است و کمبود بارندگی تولید را کاهش داده است، ولی می‌توان با واردات محصولات دیگر قیمت آن را هر چند با کاهش تولید کنترل کرد.

گفتنی است؛ با توجه به پایان فصل برداشت در نیمکره شمالی، تولید جهانی آجیل درختی در سال تجاری ۱۴۰۱-۱۴۰۰ حدود ۵ میلیون تن(معادل مغز، به‌جز پسته خشک در پوست) برآورد می‌شود.

این میزان نسبت به سال تجاری ۱۴۰۰-۱۳۹۹ نشان دهنده کاهشی ۸ درصدی است. با این حال این میزان از روند افزایشی تولید آجیل در ۱۰ سال گذشته پیروی می‌کند.

از سال تجاری ۱۳۹۱-۱۳۹۰ تا سال تجاری ۱۴۰۱-۱۴۰۰ تولید آجیل درختی در دنیا ۵۴ درصد رشد را تجربه کرده‌است. به‌رغم محدودیت‌هایی که شیوع بیماری کووید- ۱۹ ایجاد کرد، تقاضا برای آجیل در طول سال تجاری ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در سطح جهانی خیلی بالا بود؛ به‌طوری‌که صادرات خیلی از آجیل درختی نسبت به سال قبل از آن بالاتر بود و حتی صادرات بعضی از آنها رکورد هم زد.

در سال تجاری جاری، اختلالات مربوط به حمل‌ونقل محموله‌ها باعث بروز تاخیر و کاهش کوتاه مدت عرضه به مقاصد مختلف شد. در حال حاضر، پایش و ارزیابی این موضوع یک چالش به حساب می‌آید.

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.