تحولات لبنان و فلسطین

تولیت آستان قدس رضوی تواضع، حسن خلق، ملاطفت، تواضع، سعه صدر، صداقت، امانت‌داری و توانایی در ارتباط مؤثر با زائران را لازمه خدمت خادمان در حرم مطهر حضرت رضا(ع) دانست.

حسن خلق و سعه صدر لازمه خدمت در حرم مطهر حضرت رضا(ع) است

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی در دیدار سرکشیکان کشیک‎های خدمتی خدام و خادمیاران رضوی که در حرم مطهر امام رضا(ع) انجام شد، شکر نعمت خادمی حضرت ثامن الحجج(ع) خدمت شایسته به زائران رضوی دانست و ابراز کرد: خدام رضوی باید آشنا و عارف به مقام و جایگاه اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) باشند، خادمان حضرت رضا(ع) باید اهل مطالعه باشند و هرکدام چندین کتاب در خصوص سیره و روایات حضرت ثامن‌الحجج(ع) مطالعه کرده باشند. 
وی با اشاره به جایگاه علمی برخی از خدام حضرات معصومین(ع) از جمله فِضّه، خادمه حضرت زهرا(س) که سؤالات را با قرآن پاسخ می‌داد، گفت: مدیران حرم مطهر باید در خصوص ارتقا علمی خدام و آشنایی ایشان با زندگی، روایات و آموزه‌های حضرت رضا(ع) برنامه‌ریزی کرده و در امتیازات و ارتقا خدام این موارد را مدنظر داشته باشند.
تولیت آستان قدس رضوی تواضع، حسن خلق، ملاطفت، تواضع، سعه صدر، صداقت، امانت‌داری و توانایی در ارتباط مؤثر با زائران را از ویژگی‌های خدام رضوی معرفی و عنوان کرد: عموماً برخوردهای خدام با زائران مناسب و پسندیده است اما حتی یک برخورد ناشایست نیز در این بارگاه نورانی قابل‌قبول نیست.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی در ادامه رعایت آراستگی و انضباط ظاهری خدام را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: آراستگی ظاهر از مصادیق نظم است، لذا خدام رضوی باید حداکثر دقت را در آراستگی لباس و وضع ظاهری خود به عمل آورند؛ چگونه انسان برای حضور در مهمانی لباس آراسته می‌پوشد، به طریق اولی سزاوار است برای حضور در بارگاه منور رضوی که از باعظمت‌ترین جایگاه‌های این عالم است، آراسته باشد.
وی همچنین نسبت به آشنایی خدام با موازین اداری و سازمانی و اطلاع‌رسانی مناسب به آنان در رابطه با برنامه‎ها و اقدامات حرم مطهر تأکید و اظهار کرد: خدام باید در جریان برنامه‌ها و اتفاقات حرم مطهر قرار داشته باشند و مسئولان حرم مطهر باید برای تحقق این مهم تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
تولیت آستان قدس رضوی همچنین نسبت به عدم تفاوت میان خدام مشهدی و شهرستانی تأکید و بیان کرد: هیچ تفاوتی میان خادمان مشهدی و غیر مشهدی، خادمان و خادمیاران وجود ندارد و اگر چنین تلقی وجود داشته باشد مغایر با سیره امام رضا(ع) است.
وی با بیان اینکه خدام به جهت حضور مستمر در اماکن متبرکه و ارتباط نزدیک با زائران بیشترین آشنایی با مشکلات و کاستی‌های احتمالی را دارند، عنوان کرد: خادمان علاوه بر انتقال پیشنهادها، انتقادات، نقطه نظرات و گلایه‌های زائران، دیدگاه‌ها و راه حل‌های خود را نیز باید به مدیران و مسئولان حرم مطهر منتقل کنند و مدیران نیز موظف به بررسی این پیشنهادها و اعلام نتیجه هستند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی همچنین به اهمیت احیای سنت‌های خوب اسلامی اشاره و با بیان اینکه خدام می‌توانند در احیای این سنت‎های خوب از جمله جلسات قرآن خانگی، پیشتاز باشند؛ ابراز کرد: احیای سنت خوب اسلامی همچون دوره‌های قرآن و روضه های خانگی بسیار پسندیده است، این جلسات قرآن خانگی برکات بسیاری داشت، که از جمله آن حفظ همبستگی دوستان، خانواده و صله رحم بود؛ این دید و بازدید کدورت‌ها و نقارها را از بین می‌برد؛ افراد از حال یکدیگر باخبر می شدند و به حل مشکلات یکدیگر می‌پرداختند.

انتهای پیام

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.