به گزارش قدس آنلاین: «انواع مختلفی از تومورهای مغزی وجود دارد. برخی سرطانی (بدخیم) و برخی غیرسرطانی (خوشخیم) هستند. برخی از تومورهای بدخیم از مغز شروع میشوند. بنابراین، این موارد، سرطان اولیه مغز نامیده میشوند. در مواقع دیگر، سرطان بدخیم از قسمت دیگری از بدن به مغز گسترش مییابد و منجر به تومور مغزی ثانویه میشود.
علائم بالقوه زیادی برای تومورهای مغزی وجود دارد اما فردی که تومور مغزی دارد بعید است که همه این علائم را داشته باشد. همچنین بسته به محل رشد تومور در مغز و بزرگی آن، علائم متفاوت است.
علائم تومور مغزی چیست؟
علائم تومورهای مغزی بسته به نوع، اندازه و محل دقیق مغز متفاوت است. برخی از علائم هشداردهنده تومور مغزی شامل موارد زیر است:
۱) تشنج
تومورهای مغزی میتوانند بر ساختارهای مغز فشار وارد کنند. این اتفاق میتواند با سیگنالهای الکتریکی بین سلولهای عصبی تداخل کند و منجر به تشنج شود. تشنج گاهی اوقات اولین علامت تومور مغزی است اما ممکن است در هر مرحلهای رخ دهد. حدود ۵۰ درصد از افراد مبتلا به تومور مغزی حداقل یک تشنج را تجربه میکنند.
۲) تغییرات شخصیتی یا تغییرات خلقی
تومورها میتوانند عملکرد مغز را مختل کنند و بر شخصیت و رفتار شما تأثیر بگذارند. آنها همچنین میتوانند باعث تغییرات خلقی در شما شوند. مثلاً این که شما یک دقیقه آرام و خوشحال هستید و لحظاتی بعد، بدون هیچ دلیلی شروع به بحث و مشاجره میکنید. این دسته از علائم تومور مغزی میتوانند زودهنگام بروز پیدا کنند اما ممکن است در اثر شیمیدرمانی یا سایر درمانهای سرطانی نیز ظاهر شوند. تغییرات شخصیتی یا نوسانات خلقی میتوانند ناشی از اختلالات روانی یا سایر اختلالاتی که مغز را تحت تاثیر قرار میدهند نیز باشند.
۳) اختلالات حافظه
مشکلات حافظه میتواند به دلیل وجود تومور در هر نقطه از مغز باشد؛ بهخصوص اگر لوب پیشانی یا تمپورال را تحت تاثیر قرار دهد. توموری که بر لوب فرونتال یا جداری تأثیر میگذارد نیز میتواند عملکرد استدلال و تصمیمگیری را مختل کند. برای مثال، ممکن است: تمرکزکردن برایتان سخت باشد و بهراحتی حواستان پرت شود. اغلب در مورد مسائل ساده گیج شوید یا نتوانید چند کار را انجام دهید و در برنامهریزی مشکل داشته باشید. گاهی نیز ممکن است حافظه کوتاهمدت شما با مشکل مواجه شود و بهرستی کار نکند.
این علائم میتواند همزمان با بروز تومور مغزی در هر مرحله اتفاق بیفتد. همچنین ممکن است یک عارضه جانبی ناشی از شیمیدرمانی یا پرتودرمانی باشد.
مشکلات شناختی خفیف میتواند به دلایل مختلفی به جز تومور مغزی رخ دهد؛ از جمله کمبود ویتامین، مصرف داروها یا سایر شرایط سلامت روان.
۴) خستگی مفرط
خستگی مفرط با خستگی معمولی متفاوت است. نشانههای خستگی مفرط در ادامه ذکر شده است:
شما در اکثر مواقع یا تمام اوقات کاملاً خسته هستید.
به طور کلی احساس ضعف میکنید و اندام شما حس سنگینی دارد.
اغلب در وسط روز، خواب به سراغتان میآید.
توانایی تمرکز خود را از دست میدهید.
تحریکپذیر و بینظم میشوید.
خستگی میتواند ناشی از وجود یک تومور مغزی سرطانی باشد اما اولین علامت نیست.
۵) تهوع و استفراغ
ممکن است در مراحل اولیه تومور، حالت تهوع و استفراغ داشته باشید زیرا تومور باعث بیتعادلی هورمونی یا افزایش فشار در مغز میشود. در طول درمان تومور سرطانی، حالت تهوع و استفراغ میتواند از عوارض جانبی شیمیدرمانی یا سایر درمانها باشد.
البته ممکن است به دلایل مختلف دیگری از جمله مسمومیت غذایی، آنفولانزا یا بارداری نیز دچار حالت تهوع و استفراغ شوید.
استفراغ ناشی از تومور مغزی معمولاً شدید است و با استفراغ دوران بارداری، مسمومیت غذایی یا آنفولانزا بسیار متفاوت است.
۶) ضعف و بیحالی
احساس ضعف عمومی میتواند فقط به این دلیل باشد که بدن شما در حال مبارزه با تومور است. برخی از تومورهای مغزی باعث بیحسی یا سوزنسوزنشدن دستها و پاها میشوند.
ضعف یا بیحسی عضلانی فقط در یک طرف بدن اتفاق میافتد و میتواند نشاندهنده وجود تومور در قسمتهای خاصی از مغز باشد.
منبع: ایسنا
نظر شما