به گزارش قدس آنلاین، دکتر محمدرضا مهدی زاده افزود: در شهرستان های پردیس و پرند با جمعیت بالا و همچنین اسلامشهر با حدود ۶۰۰ هزار نفر جمعیت مرکز انتقال خون نداریم و برای اهدای خون و خدمت دهی به ساکنان این مناطق از استقرار تیم های سیار استفاده می شود.
وی ادامه داد: در شهرستان ورامین یک مرکز خون کوچک داریم که پاسخگوی نیاز اهالی این مناطق نیست و در صورتی که این مرکز توسعه یابد و به مرکز انتقال خون بزرگتری تبدیل شود حدود ۳۰تا ۴۰ درصد اهدای خون در این شهرستان افزایش خواهد یافت.
مهدی زاده خاطرنشان کرد: در شهرستان شهریار هم یک مرکز انتقال خون داریم که فعالیت آن مناسب نیست و باید برای توسعه و تجهیز آن شواری شهر همکاری لازم را داشته باشد و همچنین در منطقه ۲۲ تهران هم مرکز انتقال خون نداریم نیاز این منطقه پرجمعیت تهران در خصوص اهدای خون با استقرار تیم های سیار تامین می شود.
وی افزود:به طورکلی در مناطق شرق استان تهران نظیر دماوند، پردیس و فیروزکوه با وجود جمعیت زیاد این مناطق، مرکز انتقال خون نداریم و نیازهای این مناطق هم از طریق تیم های سیار تامین می شود.
مدیرکل انتقال خون استان تهران با تاکید بر توسعه مراکز اهدای خون در این استان گفت: ایران تنها کشوری در منطقه است که صد در صد اهدای خون داوطلبانه دارد و راه اندازی مرکز اهدای خون در استان تهران در راستای سیاست های عدالت محور دولت است و امیدواریم با همکاری مدیریت شهری و مشارکت شهروندان شاهد توسعه این مراکز و در نهایت تامین خون مورد نیاز کشور باشیم.
وی افزود: به منظور توسعه مراکز انتقال خون در استان تهران ۲ مرکز ابوذر بعداز ۱۰سال تعطیلی و چیذر بعداز ۵سال تعطیلی دوباره بازگشایی شد و آغاز به کار کرد و فعالیت مرکز ابوذر در راستای عدالت محوری دولت سیزدهم در جنوب شرق تهران راه اندازی شد و فعال بودن این مرکز در ۲ شیفت کاری نیاز مردم برای اهدای خون تامین خواهد شد.
افزایش ساعت کار مراکز اهدای خون در پایتخت
وی مورد دیگر اقدامات انجام شده به منظور تامین خون مورد نیاز مراکز درمانی و بیمارستانی تهران گفت :همزمان با افتتاح و بازگشایی ۲ مرکز اهدای خون چیذر و ابوذر، ساعت فعالیت برخی از مراکز اهدای خون برای خدمت بیشتر به مردم نوعدوست پایتخت افزایش یافت.
مهدی زاده با اشاره به افزایش ساعت فعالیت مراکز اهدای خون تصریح کرد: از ابتدای خرداد و براساس زمانبندیهای جدید، مرکز اهدای خون وصال شیرازی همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۰ شب، برای انجام این کار نجات بخش آماده خدمت رسانی به مردم نوعدوست تهران خواهد بود.
مدیرکل انتقال خون استان تهران افزود: مراکز جامع اهدای خون در شهرری، تهرانپارس و ستاری از روز شنبه تا پنجشنبه هر هفته و از ساعت ۸ صبح تا ۲۰ و همچنین جمعهها از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ آماده پذیرش داوطلبان اهدای خون خواهند بود.
مهدی زاده خاطرنشان کرد: مراکز اهدای خون در رباط کریم و شهر قدس در همه ایام هفته به جز جمعهها و از ساعت ۸ صبح تا ۳ بعدازظهر و همچنین مرکز اهدای خون نارمک از شنبه تا پنجشنبه هر هفته از ساعت ۸ صبح تا ۱۹ چشم انتظار حضور مردم مهربان پایتخت برای نجات جان بیماران هستند.
مهدی زاده ضمن تاکید بر اینکه پنج مرکز اهدای خون استان تهران بدون تغییر و طبق زمان بندی قبل به فعالیت خواهند پرداخت، اضافه کرد: مراکز اهدای خون مترو امام خمینی(ره)، صدر، شهریار و ورامین از شنبه تا پنجشنبه و از ساعت ۸ صبح تا ۳ بعدازظهر و مرکز اهدای خون پیروزی نیز از ساعت ۸ صبح تا ۱۹ در تمام روزهای هفته به جز جمعه ها پذیرای علاقه مندان به فرهنگ انسان دوستانه اهدای خون خواهند بود.
انتقال خون استان تهران ۱۰۰ نفر نیروی انسانی نیاز دارد
وی درمورد کمبودها ونیازهای انتقال خون استان تهران گفت : در حال حاضر برای ارایه خدمات مطلوب به اهدا کنندگان خون که بدون هیچ چشم داشت و فقط به منظور کمک به بیماران نیازمند به خون و به صورت کاملا داوطلبانه خون اهدا می کنند، با کمبود هایی مواجه هستیم و مهمترین آن نداشتن نیروی انسانی به اندازه کافی است و در حال حاضر به ۱۰۰نفر نیرو نیاز داریم و امیدواریم با مساعدت مسوولان ذیربط نیرو مورد نیاز ما تامین شود.
مهدی زاده تاکید کرد: درزمینه تامین نیازهای انتقال خون استان تهران، نیازمند مساعدت استاندار تهران، فرمانداران شهرستان های استان تهران و شورای شهر و شهرداری ها مناطق هستیم و البته در این خصوص استاندار تهران نظر مساعد دارند و قول هایی هم داده اند.
اهدای خون امسال ۲۰درصد افزایش یافت
مدیرکل انتقال خون استان تهران خاطرنشان کرد:با اقدامات خوبی که از ابتدای امسال انجام شده حدود ۲۰درصد اهدای خون افزایش داشت، اما نیاز به خون و فرآورده های آن همیشگی است و اهدا کنندگان باید به طور مستمر برای اهدای خون مراجعه کنند تا بتوانیم نیاز خون استان تهران را تامین کنیم.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه درحال حاضر کرونا کنترل شده است، اعمال جراحی افزایش یافته و به همین دلیل میزان مصرف خون نیز ۳۰ درصد بالاتر رفته است.
وی افزود: در حال حاضر سطح ذخیره خون در استان تهران خوب است و مشکل خاصی در این خصوص نداریم، کرونا کنترل شده است و آمار فوتی ها و مبتلایان به کرونا کاهش یافته است و مردم با اطمینان بیشتر خون اهدا می کنند، اما شرایط تهران به دلیل جمعیت بالا، استقرار بیشترین مراکز درمانی و بیمارستانی و اعزام برخی ازبیماران برای ادامه درمان و اعمال جراحی به تهران، موجب شده است که تهران از نظر نیاز به خون و فرآورده های آن دارای شرایط خاص باشد و می طلبد که مردم به طور مستمر و همیشگی خون اهدا کنند، تا بتوانیم پاسخگوی بیمارستان ها و مراکز درمانی باشیم.
وی ادامه داد: درحالیکه مصرف و تقاضای خون از سوی بیمارستان ها ۳۰ درصد افزایش یافته است، اما ۱۰۰ درصد این نیاز را از دوماه گذشته پاسخگو بودیم و این وضعیت با توجه به شرایط در چند سال گذشته خیلی خوب بوده است.
منبع: ایرنا
نظر شما