به گزارش قدس آنلاین، در ادامه عملیاتهای روانی غرب به سرکردگی آمریکا برای بحرانی جلوه دادن شرایط و سلب مسئولیت از خود و مقصرنمایی ایران، فرماندهی نیروهای ترویستی آمریکا در منطقه(سنتکام) روز پنجشنبه از پرواز دو بمبافکن استراتژیک آمریکا بر فراز خلیج فارس در روز نمایش به توصیف روسیه «احمقانه» غرب در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی با تصویب قطعنامه ضد ایرانی خبر داد.
سنتکام در توییتی در حساب کاربری خود با انتشار تصویری نوشت که دو بمبافکن بی-۵۲ نیروی هوایی آمریکا روز چهارشنبه (هشتم ژوئن) بر فراز خلیج فارس پرواز کردند و در راه بازگشت جنگندههای اف-۱۶ رژیم صهیونیستی آنها را همراهی کردند.
همزمان با چنین اقداماتی با هدف محکوم کردن و فشار بر ایران در افکار عمومی بینالمللی در پی وقفه ایجاد شده در مذاکرات وین، یک کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا روز پنجشنبه طرح ضد ایرانی «متوقف کردن پهپادهای ایران» را تصویب کرد. قانونگذاران آمریکایی که در ماههای گذشته با ارائه انواع طرحها تلاش کردهاند در مسیر مذاکرات وین و ورود مجدد کشورشان به توافق هستهای ایران مانعتراشی کنند، همچنین از تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی استقبال کردند.
قطعنامهای تحت هدایت آمریکا و سه کشور اروپایی عضو برجام و با نقشآفرینی مدیرکل آژانس به نیابت از صهیونیستها که با رای مخالف دو کشور روسیه و چین دو عضو دیگر برجام و رای ممتنع سه کشور هند، لیبی و پاکستان که بیش از نیمی از جمعیت دنیا را نمایندگی میکنند، بهرغم تصویب، اجماع لازم را به دست نیاورد.
در پی این نمایش سیاسی، سازمان انرژی اتمی ایران از برخی اقدامات جبرانی طبق هشدارهایی که داده بود از جمله قطع فعالیت تعدادی از دوربینهای فراپادمانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران خبر داد. «میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین در واکنش در توییتی، اقدام کشورهای غربی را احمقانه خواند و افزود «متأسفانه، همتایان غربی ما نشان میدهند هیچ درکی از وضعیتی که در آن قرار داریم ندارند».
اقدامات واشنگتن از جمله پرواز نمایشی بمبافکنهایش بر فراز خلیج فارس در حالی است که این کشور مدعی دیپلماسی در قبال ایران است و آنتونی بلینکن ادعا کرده که قطعنامه ضد ایرانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارتباطی به برجام ندارد. رابرت مالی نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران هم روز پنجشنبه مدعی شد تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی اقدامی سیاسی نبوده است. رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم که بعد از واکنش ایران، دستان خود را بسته میبیند، بار دیگر در اظهاراتی خارج از مأموریتهای فنی خود گفته که ایران، ضربهای مهلک به شانس احیای برجام وارد کرده است.
بعد از وقفه ایجاد شده در مذاکرات وین، کشورهای غربی با روشهای مختلف از ارتباط دادن مذاکرات به درگیریها در اوکراین و جلوه دادن روسیه به عنوان مانع پیشبرد گفتوگوهای وین تا برجستهسازی موضوع حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی، تلاش کردهاند انفعال دولت آمریکا در عمل به تعهداتش و برداشتن تحریمها به منظور به نتیجه رسیدن مذاکرات را به گردن طرف ایرانی بیندازند.
آمریکا در تلاش برای فشار همهجانبه بر ایران علاوه بر بازیهای سیاسی، به عادت زمانی که حضور ناوها و جنگندههایش کابوسی بزرگ برای هر کشوری محسوب میشد و میتوانست معادلات سیاسی را عوض کند یا دستکم پیامی هشدارآمیز به حساب میآمد، بمبافکنهایش را بر فراز خلیج فارس به پرواز درآورد. اقدام از روی استیصال آمریکا در حالی است که به اذعان مقامهای این کشور، منطقه خلیج فارس مدتهاست برای واشنگتن و نائبانش به مکانی ناامن تبدیل شده است.
در سالهای اخیر مقامهای نظامی آمریکایی بارها به توانمندی دفاعی و پهپادی ایران اذعان کرده و آن را مایه نگرانی خواندهاند. ژنرال «مایکل اریک کوریلا» رئیس جدید سازمان تروریستی سنتکام در جلسه استماع مقابل کمیته نیروهای مسلح سنا درباره ارزیابی خود از قدرت نظامی ایران گفت ایران همچنان تهدید اصلی و ادامهدار در حوزه تحت فعالیت سنتکام محسوب میشود. در همین روزهای اخیر، رسانههای صهیونیستی از تلاش دولت آمریکا و متحدان منطقهای این کشور برای ایجاد نظام پدافندی مشترک در برابر موشکها و پهپادهای ایران خبر دادند. پیش از این هم شکار مقتدرانه پهپاد «گلوبال هاوک» ۲۰۰ میلیون دلاری آمریکا از سوی نیروی هوافضای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران بعد از تجاوز به حریم هوایی ایران نشان داد که معادلات تغییر کرده و آمریکا حرف زیادی برای گفتن ندارد.
منبع: فارس
نظر شما