به گزارش قدس آنلاین مجتبی دستمالچیان، رئیس انجمن صنایع نساجی ایران، با اشاره به اینکه چیپس پلی استر، از مهمترین مواد اولیه مورد نیاز تولید الیاف و نخ در حلقه ابتدائی زنجیره ارزش صنعت نساجی که تولید داخلی این محصول انحصاری در اختیار شرکت پتروشیمی شهید تندگویان (ماهشهر) است، گفته که طی سالهای اخیر به دلیل بیشتر بودن میزان تقاضا از میزان عرضه، دسترسی به این ماده در بورس با رقابت بسیار زیاد و تلاطمهای فراوان همراه بوده و انجمن صنایع نساجی ایران همواره پیگیر افزایش کف عرضه این محصول از طریق افزایش ظرفیت تولید این محصول در شرکت پتروشیمی شهید تندگویان بوده است.
وی با بیان اینکه امکانات و زیرساخت افزایش ظرفیت تولید در این شرکت فراهم است، در این نامه نوشته که هر چند کسری نیاز شرکتهای پایین دست داخلی در حوزه صنعت نساجی باید با واردات تامین شود. اما پس از سال ها پیگیری در خصوص موضوع افزایش میزان تولید و کف عرضه چیپس پلی استر نساجی در بورس، طی هفته گذشته کمیته تخصصی پتروشیمی مستقر در دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی تصمیم به عرضه تلفیقی چیپس پلی استر وارداتی همزمان با چیپس داخلی گرفت و بدین ترتیب قیمت پایه عرضه این محصول در بورس که طی سه ماه فصل بهار به صورت متوسط در کانال ۲۹ هزار تومانی قرار داشت با یک رشد بی سابقه و ناگهانی به کانال ۳۴ هزار تومانی وارد و منجر به ایجاد بحران قیمت در زنجیره صنعت نساجی شد که این موضوع در تضاد آشکار با سیاست دولت در جهت کاهش تورم و کنترل قیمت ها و بازگشت جهشهای قیمتی در بازار نیازهای اساسی مردم از جمله پوشاک است.
سه پیشنهاد انجمن برای حل مشکل تامین چیپس پلی استر
رئیس انجمن صنایع نساجی ایران در ادامه پیشنهاد کرده که این دو محصول در دو کد مجزا و با دو قیمت پایه مجزا عرضه شود، اما در روش فعلی قیمت میانگین گیری شده است. همچنین عرضه چیپس خارجی به میزان عرضه مواد داخلی در بورس اضافه شود. در حال حاضر با عرضه چیپس خارجی میزان عرضه چیپس داخلی کاهش یافته و به عبارت دیگر کل مجموع عرضه ثابت باقیمانده است.
پیشنهاد بعدی این انجمن شفاف شدن نام و مشخصات تامین کننده و خصوصیات کیفی محصول است، چراکه که در حال حاضر تنها نام یک شرکت بازرگانی در امارات به عنوان تامین کننده درج شده است.
قیمت گذاری منطقی چیپس خارجی دیگر پیشنهاد انجمن صنایع نساجی است. در حال حاضر برای فروش چیپس خارجی سلف سه ماهه لحاظ شده و در محاسبات قیمت توسط کمیته سود بازرگانی و سایر موارد هم لحاظ شده است. یعنی پتروشیمی با دریافت پول نقد از خریداران وعده تامین در سه ماه آینده را داده و در این معامله برای خود سود بازرگانی نیز لحاظ میکند.
منبع: ایسنا
نظر شما