تحولات منطقه

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: انجام مطلوب برنامه‌ها و فعالیت‌های بهزیستی درخصوص رفاه، معیشت، توانمندسازی و ساماندهی وضعیت جامعه‌ هدف، نیازمند همکاری جدی و دغدغه‌مند سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی است.

کودکان کار در انتظار انجام وظیفه دستگاه‌ها
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

فیروزی در نشست خبری به مناسبت هفته بهزیستی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کودکان کار، کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست، معتادان متجاهر، زنان سرپرست خانوار، دختران و زنان در معرض آسیب و آسیب‌دیده، افراد درمعرض خودکشی، دختران فراری، زوجین دارای اختلافات حاد و بیماران روانی مزمن، بخش‌هایی از جامعه هدف بهزیستی هستند که به صورت مستمر و شبانه‌روزی زیر پوشش خدمات این سازمان هستند.

۱۳۰هزار پرونده معلولیت در استان
وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۳۰هزار نفر در حوزه افراد دارای معلولیت در استان پرونده دارند، افزود: بیش از ۷۰هزار نفر در حوزه اجتماعی و سایر حوزه‌های بهزیستی دارای پرونده هستند که خانواده‌های نیازمند، بی‌سرپرست، بدسرپرست و... را شامل می‌شوند.
وی با بیان اینکه ماهانه نزدیک به ۶۵ میلیارد تومان مستمری به این خانواده‌ها پرداخت می‌شود، عنوان کرد: همچنین ماهانه نزدیک به ۱۶میلیارد تومان یارانه به مراکز تحت نظارت ما مانند مراکز توانبخشی و توانمندسازی شبانه‌روزی معلولان، مراکز نگهداری معتادان متجاهر، کمپ‌های اختیاری برای ترک اعتیاد و سایر مراکز زیرپوشش پرداخت می‌شود.
وی افزود: هدف نخست ما توانبخشی و توانمندسازی افراد دارای معلولیت است، چراکه بیشترین افراد دارای معلولیت در کشور در بهزیستی خراسان رضوی هستند که بیشترین خدمات به این افراد تعلق می‌گیرد. 
وی به ارائه تسهیلات اشتغال و مسکن برای جامعه معلولان استان اشاره کرد و افزود: ۵هزارو۳۰۰ شغل با پرداخت ۲۰۰میلیارد تومان در سال گذشته برای معلولان ایجاد شده است، همچنین در بخش مسکن هزارو۴۰واحد مسکونی تعهد بهزیستی استان بوده که هزارو۵۳‌واحد یعنی بیش از تعهدمان واگذار کردیم.

تسهیلات ۲۰۰میلیونی برای خانواده‌های دارای دو معلول
وی عنوان کرد: در سال۱۴۰۱ برای خانواده‌هایی که دارای دو معلول و بیشتر هستند در شهرها ۲۰۰میلیون تومان و در روستاها ۱۵۰میلیون تومان کمک بلاعوض و به سایر افراد هم بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان توسط بهزیستی پرداخت می‌شود. 
وی با تأکید بر اینکه تقریباً ۵۰درصد جامعه هدف بهزیستی استان در مشهد زندگی می‌کنند، گفت: ۳۰۰ مرکز شبانه‌روزی در کل استان اعم از حوزه‌های توانبخشی و اجتماعی، ۲۱۰ هزار خانواده زیرپوشش یعنی جمعیتی افزون بر ۷۰۰ هزار نفر (۱۰درصد جمعیت استان) را در برمی‌گیرند و وظایف و فعالیت‌های مشترک با سایر دستگاه‌ها در زمینه افراد آسیب‌دیده و کودکان کار و خیابان، بخش‌هایی از کارهای این نهاد مردمی و انقلابی است.
وی با تأکید بر اینکه اعتیاد و سایر آسیب‌های اجتماعی تنها یک ناهنجاری با تأثیرات محدود و موقتی نیست، درخصوص آمار معتادان متجاهر در استان اظهار کرد: بسیاری از معتادان نگهداری شده در خراسان رضوی مربوط به استان ما نیستند، در حال حاضر بیش از ۵هزارو۵۰۰معتاد متجاهر در استان نگهداری می‌شوند که از این تعداد ۴هزارو۷۰۰ نفر در شهرستان مشهد نگهداری می‌شوند که ۶۰۰ نفر از این معتادان متجاهر را خانم‌ها تشکیل می‌دهند.

۱۰دستگاه، متولی کودکان کار هستند
وی در پاسخ به پرسش قدس درخصوص اقدام‌های انجام‌شده برای جلوگیری از افزایش بی‌رویه کودکان کار و خیابانی که بیش از ۶۵درصد این افراد را غیرایرانی‌ها تشکیل می‌دهند و اینکه خراسان رضوی به‌خصوص مشهد بارانداز آسیب‌های اجتماعی کشور شده است، گفت: خراسان رضوی به دلیل همجواری و همسایگی با چند کشور دارای شرایط ویژه‌ای است و از طرفی وسعت استان و همچنین حاشیه‌نشینی بسیار زیاد شهر مشهد سبب ایجاد آسیب‌های اجتماعی فراوانی شده است.
وی با تأیید بر اینکه بیش از ۶۰ تا ۷۰درصد کودکان کار و خیابان مهاجر هستند که هزینه‌های فراوانی را برای بهزیستی ایجاد کرده‌اند، افزود: ما متولی کودکان کار و همچنین افراد دارای معلولیت هستیم، اما این متولی بودن به معنای آن نیست که بار همه این آسیب‌ها به دوش بهزیستی باشد، بلکه ۱۰دستگاه برای کمک به بهزیستی وظایفی دارند که متأسفانه به‌جز دستگاه قضایی هیچ‌کدام از دستگاه‌ها وظایف خود را به‌درستی انجام نمی‌دهند.
وی تأکید کرد: بحث شناسایی و جمع‌آوری کودکان خیابانی برعهده شهرداری است، غربالگری دستگاه قضایی هم دخیل هستند. در مرحله بعد ساماندهی این کودکان است که اگر خانواده مؤثر داشته باشند به خانواده تحویل می‌شوند. همچنین در زمینه درمان این افراد نیز بیمه سلامت موظف است تمام این‌ها و خانواده آن‌ها را زیرپوشش قرار دهد.
وی افزود: در خصوص کودکان خیابانی اتباع خارجی، اداره کل اتباع موظف است آن‌ها را تعیین‌تکلیف کند که اگر غیرقانونی وارد کشور شدند در زمینه رد مرز این افراد اقدام کند.

۴هزار و ۴۰۸ مورد کودک آزاری
معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی هم در این نشست با اشاره به اینکه اورژانس اجتماعی نوک پیکان تمام فعالیت‌های ما در بهزیستی است، اظهار کرد: گروه‌های هدف ما در این بخش به هفت گروه تقسیم می‌شوند که مهم‌ترین گروه، خشونت‌های خانگی به‌ویژه کودک آزاری قرار دارد به گونه‌ای که بیشترین تماس‌های ما در اورژانس اجتماعی در سال گذشته با ۴هزار و ۴۰۸ مورد درخصوص کودک‌آزاری بوده است.
شهره شاهرودی با اشاره به اینکه خدمات ما در درون خانواده و در بستر خانواده و جامعه قرار دارد و سعی بر این شده این خدمات از حالت فردیت خارج شود، افزود: اگر قرار است زن و یا کودک خشونت دیده‌ای را حمایت کنیم باید کل خانواده را مورد حمایت قرار دهیم.

خبرنگار: مهدی توحیدی 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.