تحولات منطقه

اجلاس رسانه‌ای خزر از تاریخ ۱۷ الی ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ در استان آستراخان روسیه برگزار شد.

اجلاس رسانه‌ای کشورهای حاشیه دریای خزر برگزار شد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، اجلاس رسانه‌ای خزر از تاریخ ۱۷ الی ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ در استان آستراخان روسیه برگزار شد. در این همایش نمایندگانی از کشورهای ساحلی دریای خزر و همچنین نمایندگانی از سه کشور دیگر (ازبکستان، مولداوی و بلاروس) شرکت کرده بودند.

در این نشست مقامات روسی و غیر روسی سخنرانی کردند. ایگور بابوشکین استاندار آستراخان، بلا چرکِسوا معاون وزیر توسعه دیجیتال، ارتباطات و رسانه‌های گروهی فدراسیون روسیه، ماریا زاخارُوا سخنگوی وزارت امور خارجه فدراسیون روسیه (به شکل برخط)، آلِکسِی ولاسوف معاون روابط فرهنگی خارجی دفتر ریاست جمهوری فدراسیون روسیه در سخنرانی‌های خود موضوع رسانه و جوانان را تشریح کردند.

مهم‌ترین موضوع سخنرانی‌های طرف روس در خصوص اخبار فیک و دروغ و تأثیر آن در جامعه بود. فرشاد مهدی‌پور معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران نیز که مهمان ویژه ایران در همایش بود، با تأکید بر اهمیت نقش جوانان، آرمان‌گرایی، حقیقت‌جویی، انرژی فراوان برای دستیابی به اهداف، آینده‌نگری، نوآوری و خلاقیت، گشودگی به روی تغییرات فناورانه، خطرپذیری به ویژه در قلمرو کسب و کار را از جمله ویژگی‌های دوره جوانی دانستند که باید دولت‌ها از آن برای توسعه پایدار و متوازن، امنیت، حفظ محیط زیست، و برقراری عدالت اجتماعی بهره‌گیری کنند.

وی با مهم دانستن روابط همسایگی در نگاه جمهوری اسلامی ایران، برگزاری چنین نشست‌هایی را فرصتی بسیار ارزشمند برای افزایش و تقویت همکاری‌های رسانه‌ای کشورهای حاشیه دریای خزر دانسته و از کشورهایی که فاقد رسانه در ایران هستند دعوت نمودند در این زمینه اقدامات مقتضی را به عمل آورند.

مهدی‌پور همچنین آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری پیش‌نشست همایش سال آینده در شهر انزلی ایران را اعلام و از کشورهای همسایه حاضر در این همایش دعوت کرد که در قالب کمیته‌های مشترک با حضور مدیران رسانه‌ای، سطح همکاری‌های رسانه‌ای را ارتقا دهند.

معاون رسانه‌ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به حادثه‌ی تروریستی شهادت سردار سلیمانی در کشور ثالث توسط دولت جنایتکار آمریکا اشاره نمودند و برگزاری چنین همایش‌ها و استقلال رسانه‌ها را لازمه مقابله با تروریسم جهانی دانستند؛ زیرا چنین دولت‌های جنایتکاری با تلاش‌های رسانه‌ای سعی در مخفی کردن جنایت‌های خود و جلوه دادن ناصحیح شخصیت آن شهید بزرگوار دارند.

در ادامه نیز نمایندگان سایر کشورها بر اهمیت این نشست تأکید نموده و تجربیات کشور خود در زمینه مقابله با جنگ رسانه‌ای و اخبار کذب از جمله ترغیب کشورشان به استفاده‌ی مردم از پلتفورم های داخلی، سایت‌های معرفی اخبار کذب و … اشاره کردند.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.