ادویه های زیادی هستند که ما روزانه در غذاهایمان از آن ها استفاده می کنیم. آ.یشن یکی از آن ها است که البته طرفداران بسیار زیادی نیز دارد چرا که هم طعم و هم بوی خوبی به غذای شما می دهد. این ادویه خوش بو همچنین دارای خواص بسیار زیادی است که بهتر است با برخی از مهمترین آنها آشنا شوید:
آویشن برای مقابله با نفخ معده
آویشن حاوی ترکیبات تلخ مزهای است که میتواند به هضم غذا کمک کند. اگر دچار نفخ، سنگینی، گرفتگی عضلات معده و در حالت کلی هر نوع مشکل مربوط به دستگاه گوارش هستید بعد از غذا از آویشن استفاده کنید.
آویشن و تعریق زیاد پاها
آویشن یک دئودورانت یا بوگیر طبیعی و فوقالعاده موثر محسوب میشود. ۵۰ گرم آویشن خشک را در دو لیتر آب ریخته و بجوشانید. سپس در ظرف را بگذارید و شعله را خاموش کنید. اجازه دهید محلول به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کنید و داخل تشت یا وان حمام بریزید. به مدت ۱۰ دقیقه پاهایتان را در این محلول قرار دهید. هر هفته ۱ تا ۳ بار این کار را انجام دهید. توجه داشته باشید که آویشن خاصیت ضدعفونیکنندگی نیز دارد و برای همین میتواند از بروز قارچهای احتمالی روی پا نیز پیشگیری کند.
آویشن و درمان آفت
آویشن یک گیاه ضدعفونی کننده و التیام بخش است. برای همین میتوان از آن برای درمان آفتها و التهاب لثه و همچنین برای پایان دادن به کابوس بوی بد دهان استفاده کرد. برای غرغره کردن یک لیوان آب را بجوشانید و سپس یک قاشق چایخوری آویشن را در آن ریخته و به مدت ۱ تا ۲ دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کنید و روزانه چند بار غرغره کنید.
مقابله با برونشیت
آویشن برای مقابله با عفونتهای مجاری تنفسی فوقالعاده است. این گیاه شگفتانگیز باعث تعریق بیشتر میشود و همین امر تب را کاهش میدهد. آویشن با سرماخوردگی مقابله کرده و ضد اسپاسم است برای همین سرفه را از بین میبرد. نتایج پژوهشها نشان میدهد که مصرف شربت آویشن باعث کاهش دوره و شدت علائم برونشیت شده و ضدسرفه است.
تمیز کردن مجاری تنفسی
یک قطره افشره خوراکی آویشن را در یک پیاله آب گرم (نه جوش) بچکانید. حولهای روی سرتان انداخته و بخور بگیرید. میتوانید از برگهای خشک آویشن نیز بخور درست کنید. برای این کار یک قاشق غذاخوری آویشن خشک را در یک لیوان آب سرد به مدت یک ساعت بخیسانید و سپس با شعله کم آن را داغ کنید. بعد بخور بگیرید. توجه داشته باشید اگر علائم سرماخوردگی، برونشیت و غیره برطرف نشد حتماً به پزشک مراجعه کنید.
تسکین گلودرد
آویشن برای کاهش التهاب گلوی ناشی از لارنژیت یک درمان موثر محسوب میشود. غرغره کردن با محلول آویشن التهاب گلو را کاهش میدهد. برای این کار ۵ گرم برگ خشک آویشن را در ۱۰۰ سیسی آب جوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید. دهانتان را با این محلول شستوشو دهید. این دوره را بیش از ۳ هفته دنبال نکنید. در صورت برطرف نشدن علائم بیماری به پزشک مراجعه کنید.
جلوی ضعف را میگیرد
آویشن خاصیت تقویتکنندگی دارد. برای همین توصیه میکنیم اگر دچار خستگی، ضعف، کاهش قوای بدن، کمخونی و افسردگی شدهاید به سراغ آویشن بروید.
۱۱ آبان ۱۳۹۱ - ۰۸:۳۹
کد خبر: 81766
آویشن یک گیاه معجزهگر است و جا دارد که در هر آشپزخانهای وجود داشته باشد.باید بدانید که این گیاه میتواند درمانی طبیعی و بیخطر برای نفخ معده، بوی بد دهان، گلودرد، آبریزش بینی، سرفه، تعریق و غیره باشد.
نظر شما