تحولات منطقه

پس از اعتراضاتی که از اکتبر ۲۰۱۹ در این کشور آغاز شد، هر چند احزاب سیاسی بر سر انتخاب الحبوسی به عنوان رئیس پارلمان به تفاهم رسیدند؛ اما هنوز بر سر انتخاب رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر جدال دارند. در این بین جریان صدر با کشاندن اعتراضات به کف خیابان و سپس اشغال پارلمان عملاً روند سیاسی را مختل کرد.

عراق از بحران می‌گذرد؟
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، پس از اعتراضاتی که از اکتبر ۲۰۱۹ در این کشور آغاز شد، هر چند احزاب سیاسی بر سر انتخاب الحبوسی به عنوان رئیس پارلمان به تفاهم رسیدند؛ اما هنوز بر سر انتخاب رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر جدال دارند. در این بین جریان صدر با کشاندن اعتراضات به کف خیابان و سپس اشغال پارلمان عملاً روند سیاسی را مختل کرد. با این حال، روز گذشته اخباری از موافقت صدر برای دیدار با هیئت سه‌جانبه گروه‌های سیاسی منتشر شد.

«وفا محمد کریم» از رهبران حزب دموکرات کردستان عراق مدعی شد «مقتدی الصدر» قرار است با هیئت سه‌جانبه شامل «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح، «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان و «نیچروان بارزانی» رئیس منطقه کردستان عراق نشستی را برگزار کند؛ اما اینکه این نشست تا چه میزان می‌تواند به حل چالش سیاسی عراق کمک کند پرسشی مهم است.

دکتر رسول یوسفی رامندی در این باره می‌گوید: پس از شکست ائتلاف صدری‌ها با کردها و اهل سنت، مقتدی به رفتارهای هنجارشکنانه رو آورد ولی با بیانیه آیت‌الله حائری عملاً حجت بر صدر تمام شده و وی در ظاهر اعلام کرد از صحنه سیاسی خارج می‌شود. با وجود این اکنون به دنبال آن است دوباره مسیرش را برای ورود به عرصه سیاسی هموار کند ولی این بار از موضع محترمانه، چراکه نیم‌نگاهی هم به انتخابات آینده دارد.

این تحلیلگر سیاسی هدف اصلی جریان صدر را رایزنی با طیف‌های مختلف برای حفظ الکاظمی عنوان کرد و افزود: جریان صدر می‌داند با الکاظمی در انتخابات می‌تواند دستاوردهای بهتری داشته باشد. پیش‌بینی آن‌ این است که می‌تواند ظرفیتش را از ۷۴کرسی به بالای ۱۰۰کرسی برساند.

جریان چارچوب هماهنگی شیعیان هم این مسئله را می‌داند، ولی نکته‌اش این است که می‌خواهند مقتدی صدر در حاشیه بماند و عملاً نتواند از موضع مطالبه‌گرایانه برای خود ظرفیت جدیدی ایجاد کند.

این تحلیلگر سیاسی با بیان اینکه پیش از این، پیش‌بینی‌ها از افزایش تنش در عراق با پایان یافتن مراسم اربعین حکایت داشت، تصریح کرد: چارچوب هماهنگی این مسئله را می‌داند، بنابراین می‌خواهد بستر لازم را ایجاد کند تا دولت را تشکیل داده و حرکت رو به جلویی داشته باشد. هر چند با توجه به رویکرد و گذشته صدر به شخصه به خروجی نشست سه‌جانبه خوشبین نیستم. با وجود این، پیش‌بینی می‌شود اگر این جلسه خروجی خوبی نداشته باشد دوباره فضا متشنج شود. البته الکاظمی می‌پسندد فضا متشنج شود تا او ابقا شود. اخباری نیز از درگیری الحشدالشعبی با تروریست‌های داعش در جزیره الخضر موصل به گوش می‌رسد. جریان‌های استکبار بدشان نمی‌آید از فضای متشنج عراق بهره بگیرند تا با زیرفشار قرار دادن جریان‌های شیعه، زودتر با الکاظمی دولت را تشکیل دهند.

خبرنگار: زینب اصغریان

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.