تحولات منطقه

۱۶ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۶
کد خبر: ۸۲۵۷۵۸

داستان سیب نیوتن برای هر کسی آشناست، سیبی که تحول بزرگی در دنیای بشریت ایجاد کرد؛ اما امروز همان سیب در جغرافیای دیگری همه ساله کنار جاده ها تلنبار می شود و هنوز راهکاری برای حل این مشکل کشف نشده است. سالهاست آذربایجان غربی رتبه اول تولید سیب کشور را به خود اختصاص می دهد، استانی کوهستانی که عمده اشتغال مردمانش کشاورزی است، معضلات بخش کشاورزی و کم آبی در کشور مختص چند استان خاص نیست اما معضل سیب در آذربایجان غربی به یک گره کوری تبدیل شده که پاییز هر سال و با اغاز برداشت این میوه بهشتی بر تعداد گره های این کلاف افزوده می شود.

از سیب نیوتن تا سیب ارومیه
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، وقتی پای صحبت کشاورزان منطقه می نشینی، نه تنها از قیمت خرید یک سال زحمت تولید محصولش راضی نیست بلکه گاهی مجبور می شود آتش به محصولش زده و در کنار جاده ها رهایش کند.

با گذر از کنار جاده های استان به خصوص مرکز استان، تلی از سیب های رنگارنگ چشم ها را از اندوه لبریز می کند، چراکه بدلیل عدم مدیریت مسئولان، حاصل دسترنج یک خانواده کشاورز و یک نعمت خدادادی که با مصرف آب، آنهم در چنین دوران کم آبی تبدیل به یک زباله می شود.

معضل سیب آذربایجان غربی فقط هر سال با ورود رسانه ها و تیتر یک شدن در مجلات و روزنامه ها یا با بازدید بالا در فضای مجازی و دست اخر وعده های تو خالی مسئولان نه تنها حل نشده بلکه متاسفانه انکار دیگر به یک روال تبدیل شده است.

مدیران برای رفع مشکل سیب آذربایجان غربی چاره اندیشی کنند

حجت الاسلام سیدمهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی نیز پیش از آغاز فصل برداشت سیب در خطبه های نماز جمعه ارومیه با اشاره به مشکلات هرساله در حوزه برداشت محصول و فروش سیب، اظهار کرد: مسئولان مربوطه باید از هم اکنون به موضوع سیب توجه کنند و نگذارند همانند هرسال شاهد هدر رفت زحمات کشاورزان باشیم.

وی افزود: مشکل سیب و کشاورزی در آذربایجان‌غربی مورد توجه و تاکید رهبرمعظم انقلاب اسلامی هم بوده، بر همین اساس مدیران باید برای رفع این مشکل چاره اندیشی اساسی داشته باشند.

امام جمعه ارومیه عنوان کرد: با توجه به تاکیدات مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در مورد تغییر الگوی کشت در استان، باید راهنمایی‌ها و توصیه‌های لازم از جانب کارشناسان جهاد کشاورزی به مردم وکشاورزان ارائه شود تا در این خصوص اقدامات اثرگذار انجام پذیرد.

شناسایی بازار هدف صادراتی و فرآوری سیب مورد توجه قرار گیرد

معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی در جلسات مختلف ساماندهی سیب استان، با بیان اینکه تا حد امکان باید کشت محصولات کم آب بر را جایگزین کرد بر لزوم راه اندازی پایانه های تخصصی صادرات سیب تاکید کرده است.

وی بااشاره به بهره وری پایین باغات سیب استان توجه به فرآوری این محصول را علاوه بر شناسایی بازارهای جدید هدف صادراتی، راهکاری برای جلوگیری از هدر رفت این محصول دانسته است اما چیزی که مشهود است همچنان قیمت پایین خرید سیب از کشاورز، متضرر شدن بیش از پیش آن و در نهایت تلنبار شدن سیب در حاشیه جاده ها را شاهد هستیم.

تاکنون ۳۰۰ هزار تن سیب صنعتی خریداری شده است

اکبر کرامتی، رییس جهادکشاورزی آذربایجان غربی در دومین جلسه کمیته سیب استان گفت: امسال حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزارتن سیب از باغات استان برداشت شده است که تاکنون حدود ۳۰۰ هزار تن به صورت سیب صنعتی توسط کارخانجات کنسانتره خریداری شده است.

وی افزود: سال گذشته ۹ شهرستان استان در بحث سیب صنعتی درگیر بودند که با ورود به موقع دولت و سازمان تعاون روستایی در بحث خرید تضمینی توانستیم ۴۲ هزار و ۵۰۰ تن سیب صنعتی از باغداران خریداری و تحویل واحدهای فرآوری و کارخانجات بدهیم.

کرامتی با اشاره به دایر کردن ۸۲ مرکز مجاز فروش سیب صنعتی دراستان در سال جاری بیان کرد: انباشت سیب در کنار جاده‌های استان ممنوع است و با متخلفان برخورد می‌شود، از پارسال مراکزی مجوز دریافت کردند تا در زمینه جمع آوری بهداشتی سیب زیر درختی اقدام کنند و از واحدهای صنایع تبدیلی استان نیزدرخواست داریم از این مراکز مواد اولیه مصرفی خود را تهیه کنند.

گفتنی است؛ اگر چه وضعیت اخیر دریاچه ارومیه، کاهش بارشها و خشکسالی اهمیت کشت جایگزین سیب را دو چندان می کند اما مدیریت سیب استان نیازمند یک تحولی اساسی است تا هرچه سریعتر غبار این معضل از چهره استان رخت بربندد.

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.