تحولات منطقه

مدیر اجرایی گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سند راهبردی گیاه زعفران در کشور اجرایی می شود.

سند راهبردی گیاه زعفران در کشور اجرایی می شود
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین دکتر حسین زینعلی در میز اقتصادی زعفران که در شهرستان فاروج برگزار شد، اظهار کرد: با اجرای این سند در سال آینده دیگر مشکلی در تولید و صادرات این محصول نخواهیم داشت.

وی از تعیین ۳۰۰ میلیارد تومان یارانه خرید زعفران خبر داد و افزود: اگر بازار تحت تاثیر قرار گیرد و قیمت ها کاهش یابد این اعتبار برای حمایت از کشاورز هزینه می شود.

وی از تشکیل صندوق ملی زعفران نیز خبر داد و بیان کرد: خراسان شمالی یکی از مکان هایی است که تعاونی تخصصی خواهد داشت و به زعفران کاران توصیه می شود عضو آن شوند.

دکتر زینعلی ادامه داد: اگر تعاونی شکل گیرد یارانه به آن اختصاص داده می شود و در این صورت شاهد تقویت کشت، فرآوری و صادرات زعفران خواهیم شد.

وی با اشاره به اینکه ایران در دنیا رتبه اول تولید زعفران را دارد، بیان کرد: خراسان رضوی اولین و بالاترین تولیدکننده زعفران است و فاروج رتبه سوم را در این زمینه دارد.

وی تاکید کرد: باید تلاش شود تا تا تکنولوژی لازم در ارتباط با زعفران را به فاروج وارد کرد، در حال حاضر تعدادی از کشاورزان میانگین تولید زعفران را به ۲۰ کیلوگرم در هکتار رسانده اند این در حالی است که این مقدار در فاروج ۵ کیلوگرم است.

دکتر زینعلی تصریح کرد: کشاورزان باید آبیاری به موقع، تغذیه مناسب، کوددهی و انتخاب پیاز مناسب را در دستور کار قرار دهد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که در حال حاضر وجود دارد آن است که نتوانسته ایم این محصول را به خوبی به دنیا بشناسانیم.

بهره مندی اراضی دیم از آب های آزادشده از مناطق شمالی خراسان

دکتر محمدرضا حسین نژاد استاندار خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه گفت: مقام معظم رهبری در سفر خود به خراسان شمالی یکی از مهمترین مزیت های این استان را حوزه کشاورزی اعلام کردند.

وی افزود: در همین راستا برنامه ریزی و اولویت گذاری های انجام شده نیز برای توسعه این بخش بوده است.

وی ادامه داد: در سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی موضوع انتقال آب از بخش های شمال خراسان به سایر مکان های این استان پیگیری و مصوب شد که آب آزاد شده برای حوزه کشاورزی نیز مورد استفاده قرار می گیرد و قرار بر این است تا ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب آزاد شود که در این صورت اراضی دیم نیز بهره مند خواهند شد.

دکتر حسین نژاد اظهار کرد: طی سفر رییس جمهور برای حفر آن چاه ها ۵۰۰میلیارد تومان در نظر گرفته شده است اما این مقدار اعتبار کافی نیست و نیازمند پیگیری های نمایندگان مجلس برای افزایش این اعتبار، تسریع کارگاه و سرعت بخشی در حفر این چاه ها هستیم.

وی تصریح کرد: تلاش زیادی برای استفاده دانش بنیان در حوزه زعفران شده و در این زمینه یک گروه تشکیل شده اسا تا دغدغه های موجود در زمینه کاشت، برداشت، فرآوری و صادرات آن را برطرف کند.

نبود تشکل قوی از مشکلات حوزه زعفران در فاروج

آذری نماینده مردم فاروج و قوچان در مجلس شورای اسلامی همچنین در این جلسه بیان کرد: باید تلاش کنیم زعفران فاروج همچون انگور آن بی هویت باقی نماند.

وی گفت: با توجه به اقلیم، پیش بینی می شود سطح زیر کشت زعفران افزایش یابد، بنابراین یکی از مهمترین اقداماتی که باید انجام شد کوتاه کردن دست دلالان است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که در حوزه زعفران در فاروج وجود دارد آن است که تشکل قوی وجود ندارد که در صورت تشکیل یک تشکل قوی می توان قیمت زعفران را نیز مشخص کرد.

برداشت مکانیزه از مشکلات زعفران فاروج

محمدزاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در ادامه گفت: ۵۰۰ تن زعفران در دنیا تولید می شود که ۹۰ درصد از این مقدار در ایران تولید می شود و میزان تولید در خراسان شمالی ۲۲ تن است.

وی افزود: یکی از برنامه های پیش روی این سازمان ارائه آموزش به زعفران کاران در خصوص کاشت، آبیاری و .... است.

وی ادامه داد: در تلاش هستیم تا در حوزه مکانیزاسیون کشت و برداشت و بازاریابی نیز به زعفران کاران کمک کنیم.

محمدزاده اظهار کرد: در حال حاضر در فاروج در ارتباط با برداشت مکانیزه زعفران با مشکل مواجه است که از شرکت های دانش بنیان درخواست کمک جهت رفع مشکل مذکور هستیم.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر در حوزه بسته بندی زعفران نیز نیازمند همکاری شرکت های دانش بنیان هستیم چرا که روز به روز کشت این محصول در حال توسعه است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha