به گزارش قدس آنلاین، بیوک ملکی با اشاره به برگزار نشدن کتاب سال قیصر امینپور در سال ۱۴۰۱ اظهار کرد: یکی از برنامههای مهم این دفتر، برگزاری جایزه کتاب سال شعر جوان است که در زمان مدیریت محمدرضا عبدالملکیان و در سال ۱۳۸۵ آغاز شد و از سال دوم با درگذشت قیصر امین پور، کتاب سال شعرجوان(جایزه قیصر) نام گرفت .
مدیرعامل دفتر شعر جوان گفت: این جایزه به مدت ۵ دوره برگزار شد؛ سپس با وقفهای سه ساله و در دوره مسئولیت بنده از سال ۱۳۹۶ از سر گرفته شد و تا سال ۱۴۰۰( در ۵ دوره ) ادامه یافت، اما در سال ۱۴۰۱، علیرغم تلاش دست اندرکاران دفتر، به دلیل مشکلات مالی، برگزاری جایزه کتاب سال قیصر میسر نشد.
وی افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۰ هیچ وجهی به دفترشعر جوان پرداخت نشده و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، با وجود امضای تفاهم نامه، حمایتش را از این دفتر دریغ کرده است؛ اگرچه این دفتر، حتی در زمان شیوع کرونا، با همه مشکلات، تا حد امکان از تعطیلی برنامهها جلوگیری کرده و با روشهای آنلاین و غیره به فعالیت خود ادامه داده است .
ملکی با بیاناینگه اصل و مبنای کارِ دفتر شعر جوان(از سال ۶۸) جذب و آموزش شاعران جوان بوده و همراستا با این فعالیت، برنامه های دیگری را نیز دنبال کرده است، ابراز امیدواری کرد جایی که یادگار زندهیادان قیصر امین پور، حسن حسینی و غیره است و با تلاش دوستان آنها و دوستداران شعر و ادب این سرزمین تا به امروز نفس کشیده، بتواند به حیات خود ادامه دهد و همچنان حامی شاعران جوان باشد.
هدف دفتر شعر جوان از برگزاری این جایزه معرفی شعر و شاعر خوب به جامعه است و آثار ارسالی محدودیتی از نظر موضوع و قالب شعری ندارند. همه کتابهای شعر چه در قالبهای کهن و چه قالبهای نوین، نیمایی و سپید در این داوری بررسی میشوند.
قیصر امینپور از شناختهشدهترین شاعران معاصر است که آثار زیادی از جمله آینههای ناگهان، تنفس صبح، دستور زبان عشق، گلها همه آفتابگردان اند طی بیش از سه دهه فعالیت شاعری از او به جا مانده است.
وی علاوه بر سرودن شعر و نویسندگی استاد دانشگاه نیز بود و جلسات مختلف ادبی را از ابتدا در حوزه هنری و بعد دفتر شعر جوان راه انداخت و اداره کرد. توجه به شاعران جوان و نوجوانان علاقهمند به شعر و هدایت آثار آنان از عمده فعالیتهای زندهیاد امینپور بود.
نظر شما