تحولات منطقه

۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۵
کد خبر: ۸۳۴۱۴۱

بر اساس داده ها، حدود ۵۵ میلیون نفر در سراسر جهان دچار زوال عقل هستند؛ رقمی که انتظار می‌رود طی سال‌های آینده افزایش یابد. به منظور یافتن درمان‌هایی برای به تاخیر انداختن یا جلوگیری از زوال عقل، دانشمندان ابتدا باید عواملی که در ایجاد این اختلال، نقش دارند را بهتر درک کنند.

کمبود این ویتامین زوال عقل و آلزایمر می‌آورد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، محققان دانشگاه تافتس، برای اولین بار سطوح ویتامین D را در بافت مغز، به ویژه در بزرگسالانی که از درجات متفاوتی از زوال شناختی رنج می‌برند، بررسی کرده‌اند. آنها دریافتند، افرادی که دارای سطوح بالاتری از ویتامین D در مغز خود بودند، عملکرد شناختی بهتری داشتند.

پژوهشگران گفته‌اند: یافته‌های ما نقش مواد مغذی در محافظت از مغز در برابر بیماری‌هایی مثل آلزایمر و زوال عقل، را برجسته می‌کند. ویتامین D نقش مهمی در تقویت پاسخ‌های ایمنی و حفظ استخوان‌های سالم دارد. نور خورشید یکی از منابع اصلی ویتامین D است. علاوه بر این، ویتامین D در مواد غذایی مختلفی از جمله ماهی‌های چرب و نوشیدنی‌های غنی شده (مانند شیر یا آب پرتقال) یافت می‌شود.

محققان توضیح داده‌اند: تا به حال مطالعات متعددی به بررسی نقش عوامل رژیمی یا تغذیه‌ای در عملکرد شناختی افراد مسن پرداخته‌اند، ما به دنبال کشف این بودیم که آیا ویتامین D در مغز نیز وجود دارد یا خیر، و در صورت وجود، غلظت‌های مختلف این ویتامین، چگونه بر زوال شناختی تاثیر می‌گذارند.

دانشمندان، سطوح ویتامین D را در چهار ناحیه مختلف مغز جستجو کردند؛ که دو مورد از این ناحیه‌ها، با تغییرات مرتبط با بیماری آلزایمر و یک ناحیه با زوال عقل عروقی مرتبط بودند. ناحیه دیگری که مورد مطالعه قرار گرفت، هیچگونه ارتباط شناخته شده‌ای با زوال شناختی مرتبط با آلزایمر یا جریان خون، نداشت.

نتایج بررسی‌ها نشان داد: ویتامین D واقعاً در بافت مغز وجود دارد و سطوح بالای ویتامین D در هر کدام از چهار ناحیه مغز، عملکرد شناختی را به طور قابل توجهی بهبود می‌بخشد.

محققان اظهار داشته‌اند: با این حال، ارتباطی میان سطوح ویتامین D در مغز با هیچ یک از نشانگرهای فیزیولوژیکی مرتبط با اختلال آلزایمر در مغز، از جمله تجمع پلاک‌های آمیلوئیدی یا زوال عقل با اجسام لویی، دیده نشد. علاوه بر این هیچ شواهدی مبنی بر ارتباط ویتامین D با سکته مغزی مزمن یافت نشد. این بدان معنی است که ما هنوز نمی‌دانیم، ویتامین D دقیقا چگونه بر عملکرد مغز تأثیر می‌گذارد.

پژوهشگران افزوده‌اند: ما اکنون می‌دانیم که مقادیر معقولی از ویتامین D در مغز انسان وجود دارد که با بهبود عملکرد شناختی مرتبط است. با این حال، نیاز است که قبل از شروع به طراحی مداخلات آتی، تحقیقات بیشتری در این زمینه، انجام گیرند.

نتایج تحقیقاتی در مجله Alzheimer’s & Dementia منتشر شده‌اند.

منبع: شفاف

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha