تحولات منطقه

۲۱ آذر ۱۴۰۱ - ۰۵:۰۰
کد خبر: ۸۳۴۲۴۵

​​​​​​​موضوع افول قدرت ایالات متحده این روزها در اتاق‌های فکر مختلف آمریکایی به عنوان یک بحث جدی مطرح است. برخی تحلیلگران معتقدند اینکه واشنگتن تلاش دارد در تقابل با چین و روسیه، متحدان خود مانند آلمان و ژاپن را برجسته‌تر کند نشان‌دهنده افول اندیشه غربی بوده و واشنگتن به این طریق می‌خواهد افول قدرت خود را جبران کند.

تغییر راهبرد امنیتی ژاپن از دفاع به حمله
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، موضوع افول قدرت ایالات متحده این روزها در اتاق‌های فکر مختلف آمریکایی به عنوان یک بحث جدی مطرح است. برخی تحلیلگران معتقدند اینکه واشنگتن تلاش دارد در تقابل با چین و روسیه، متحدان خود مانند آلمان و ژاپن را برجسته‌تر کند نشان‌دهنده افول اندیشه غربی بوده و واشنگتن به این طریق می‌خواهد افول قدرت خود را جبران کند.

در این مسیر، روز گذشته مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی (سی‌اس‌آی‌اس) در یادداشتی با عنوان «راهبرد امنیت ملی تحول‌آفرین ژاپن» به تغییر راهبرد امنیتی ژاپن پرداخته و نوشت: اواخر این ماه توکیو راهبردهای جدید امنیت ملی و دفاعی را اعلام خواهد کرد؛ راهبردی که هنجارهای سیاستی پس از جنگ جهانی دوم را در هم خواهد شکست. توکیو آماده است در راستای همراهی با آمریکا برنامه‌هایی را برای دوبرابر کردن هزینه‌های دفاعی خود در طول پنج سال آینده، رونمایی کند.

در ادامه آمده: هدف اعلامی، مقابله با چین و کره شمالی است. راهبرد جدید ژاپن، احتمالاً چین را در میان چالش‌های پیش رو، بالاتر از کره شمالی و روسیه قرار می‌دهد و برای نخستین بار علاقه ژاپن به صلح و ثبات در تنگه تایوان را آشکار خواهد کرد. اما دور از ذهن است این راهبرد، چین را به عنوان یک تهدید توصیف کند. دولت کیشیدا به دنبال یک رابطه سازنده و باثبات با پکن است. در پس زمینه اصطکاک فزاینده بر سر جزایر سنکاکو، راهبرد ۲۰۱۳ اقدامات چین را به عنوان موضوعی نگران‌کننده برای جامعه بین‌المللی از جمله ژاپن توصیف کرد. این در حالی است که پس از پیوستن توکیو به گروه ۷ و اعمال تحریم‌ها علیه مسکو نیز روسیه، ژاپن را کشوری «غیر دوست» خواند و فعالیت‌های نظامی خود را در نزدیکی ژاپن افزایش داد. در سوی مقابل، ژاپن نیز با سیاست‌های ضد روسی واشنگتن همراه شده است.

در انتهای این مطلب آمده: گزارش‌های مطبوعاتی نشان می‌دهد بودجه دفاعی می‌تواند در طول پنج سال حدود ۴۳ تریلیون ین باشد که افزایش بیش از ۵۰درصدی نسبت به برنامه فعلی را نشان می‌دهد. به عنوان یک اقدام موقت، ژاپن در حال بررسی درخواست خرید موشک‌های کروز حمله زمینی تاماهاوک ساخت ایالات متحده (با برد بیش از هزارو۶۰۰ کیلومتر) با هدف استقرار این قابلیت پیش از سال ۲۰۲۷ است. چشم‌انداز آینده، چشم‌اندازی از ژاپنی است که بتواند حمله کند. راهبرد امنیت ملی جدید دولت کیشیدا نشان‌دهنده یک فرصت بزرگ برای اتحاد ایالات متحده و ژاپن است.

ترجمه: زینب اصغریان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.