به گزارش قدس آنلاین، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر یکشنبه ۲۰ آذر ماه در سی امین سالگرد گسترش سازمان همکاری اقتصادی (اکو) طی سخنانی ضمن تبریک این سالگرد، گفت: بی تردید پیوستن ۷ کشور جدید در سال ۱۹۹۲ نقطه عطف مهمی در تاریخ سازمان اکو به شمار میرود. سازمان اکو برای جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای بنیانگذار و میزبان دبیرخانه از جایگاه ویژهای برخوردار است و به همین جهت، پیوستن ۷ کشور مهم پیرامونی به این سازمان با حمایت جدی و استقبال گرم ما روبه رو شد.
وی با بیان اینکه تعمیق و گسترش همکاریهای اقتصادی با همسایگان، کشورهای منطقه و کشورهای آسیایی از جمله اولویتهای دیپلماسی اقتصادی دولت جمهوری اسلامی ایران است، اظهار کرد: سازمانهای چندجانبه و منطقهای همچون سازمان اکو در این راهبرد از جایگاه مهمی برخوردارند و تقویت نقش و جایگاه آنها به عنوان شتاب دهنده به همکاریهای دوجانبه و تسهیل کننده توسعه اقتصادی منطقه مورد توجه و اهتمام جمهوری اسلامی ایران است.
امیرعبداللهیان عنوان کرد: خوشبختانه همه اعضای اکو نسبت به ظرفیتهای بالفعل و بالقوه فراوان سازمان اکو برای همکاری و همگرایی اقتصادی هم نظر هستند، ظرفیتهایی که قابل تحسین، چشمگیر و موثر هستند.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: بازار ۵۰۰ میلیونی و اقتصادهای هم افزا از منظر منابع انرژی، نیروی کار ماهر، شبکههای حمل و نقلی و ترانزیتی، امنیت غذایی، فناوری و نوآوری، در کنار ریشههای مشترک فرهنگی، مذهبی و تمدنی چشم انداز همکاریها را روز به روز روشنتر و نویدبخش تر کرده است. در همین راستا و برای تحقق اهداف متعالی سازمان، آقای دکتر رئیسی در پانزدهمین اجلاس سران اکو در عشق آباد بر جدیت تمام اعضا و اهتمام در جهت گسترش تجارت درون منطقهای، شروع مذاکرات تجارت آزاد در منطقه اکو، بهره گیری از ظرفیتهای بیشمار مواصلاتی در منطقه اکو، تقویت همکاریها در حوزه انرژی، تقویت همکاریها در حوزه اقتصاد دیجیتال و به کارگیری یک معماری جدید مالی در اکو تأکید کرد.
امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: خرسندم که بزودی نشستهای مهمی در چارچوب اکو برگزار خواهد شد. نشست شورای برنامه ریزی منطقهای اکو در جمهوری اسلامی ایران و نشست شورای وزیران امور خارجه اکو در تاشکند، فرصتهای مغتنمی است تا برنامهها و جهت گیریهای سازمان اکو در راستای الزامات و اقتضائات روز منطقه و جهان تنظیم شود. اینجانب به تفصیل در مقالهای در ویژه نامه نشریه «اکوکرونیکل» نظرات خود را مخاطبان در منطقه اکو در میان گذاشتهام و از تکرار آنها در اینجا خودداری میکنم.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از هر فرصتی برای تقویت روندهای همگرایی در اکو استفاده میکند، گفت: معتقدیم اکو میتواند الگوهای موفقی در همکاریهای جنوب - جنوب؛ همکاری بین کشورهای محصور در خشکی و کشورهای ترانزیت، همکاری بین کشورهای تولیدکننده و مصرف کننده انرژی، همکاریهای مردم - محور به ویژه در حوزه گردشگری، همکاریهای علمی و دانشگاهی و همکاریهای فناورانه و نوآورانه ارائه کند. مضافا اینکه ارزشها و میراث مشترک غنی فرهنگی، مذهبی و آیینی کشورهای عضو سرمایه بی بدیلی است که مقوم همکاریها در سایر حوزهها نیز هستند. در تحقق این الگوها، علاوه بر کشورهای عضو، دبیرخانه اکو و نهادها و آژانسهای تخصصی و منطقهای اکو نیز نقش مهمی را ایفا میکنند.
وزیر امور خارجه در پایان بار دیگر این مناسبت مهم را به کشورهای عضو اکو به ویژه هفت عضوی که در ۱۹۹۲ به خانواده اکو ملحق شدند صمیمانه تبریک گفت و بر تعهد و اهتمام جمهوری اسلامی ایران در جهت تقویت سازمان اکو و تعمیق و تحکیم روابط با همسایگان و کشورهای منطقه تأکید کرد.
منبع: فارس
نظر شما