تحولات منطقه

در شصت و سومین جلسه علنی شورای شهر مشهد پس از نطق پیش از دستور یکی از اعضای شورا درگیری لفظی برسر مباحث مطرح شده در این نطق آغاز و بر سر موضوعاتی مثل کارت‌های هدیه‌ای که در اختیار اعضا شورای شهر مشهد است، ادامه یافت.

نطق پرحاشیه عضو شورای شهر مشهد/ منصوریان: نظر من در نطق اعضای شورا نبودند
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، شصت و سومین جلسه علنی شورای شهر مشهد امروز با تشییع یکی از شهدای گمنام هشت سال دفاع مقدس آغاز شد و در ابتدای این جلسه رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مشهد در نطق پیش از دستور اظهار کرد: منشا و علت تشکیل حکومت‌ها و به قدرت رسیدن حاکمان از سه حالت بیشتر خارج نیست؛ آنان یا به دلیل سلطه و زور یا با رضایت مردم و یا به دستور خداوند به حکومت رسیده‌اند؛ به عبارت دیگر حکومت‌ها پادشاهی یا دموکراسی و یا دینی و اسلامی است.

حسن منصوریان تاکید کرد: البته در منظومه فکری الهی حکومت‌ها باید مشروعیت داشته باشند؛ یعنی حق و مجوز حکومت بر مردم را دارا باشند؛ بنابراین اثبات حق حکومت بر مردم و حتی کارگزاری بر مردم یا مدیر شدن در حکومت واجب و لازم است زیرا اگر مشروعیت نباشد، تمام دستورات حاکم، کارگزار و مدیران یک حکومت غصب و تصرف عدوانی در مال و جان مردم و گناهی نابخشودنی است.

وی افزود: در باب منبع مشروعیت باید توجه داشت که از منظر درون‌دینی، خداوند تنها منبع ذاتی و اصلی مشروعیت تشکیل حکومت است زیرا مبانی اعتقادی اسلام توحید در همه ابعاد آن، یعنی توحید ذاتی، صفاتی، افعالی، ربوبی، خالقی و عبادی را از آن خداوند سبحان می‌داند؛ بنابراین برای مشروعیت حکومت باید سلسله حاکمان متصل به ذات اقدس الهی باشند و هرگاه این سلسله در جایی قطع شد ولو در یک دستور و تصمیم از طرف حاکم یا مدیر میانی، این تصمیم مشروعیت ندارد و باطل و ضمان‌آور است.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه از طرفی خداوند خالق مطلق و الملک‌ لله است، خاطرنشان کرد: پس سلسله طولیه مشروعیت از خداوند شروع و با نیابت به پیامبر اکرم(ص) و به روش نصب عینی توسط پیامبر(ص) به ائمه اطهار(ع) رسیده و در زمان غیبت صغری بر عهده نواب اربعه به صورت خاص و در غیبت کبری بر عهده مجتهد جامع‌الشرایط به صورت عام است. همچنین برای تقسیم جغرافیای اعمال حکومت حقه از طرف حاکم الهی، والیان و نمایندگان ایشان نیز واجب‌الاطاعه هستند؛ مثلا تکلیف مردم مصر نسبت به فرامین و دستورات مالک اشتر، والی منصوب امیرالمومنین(ع)، کاملا روشن است؛ کمااینکه تکلیف ما نسبت به فرمایشات مالک اشتر زمان، استان و منصوب از طرف علی زمان کاملا روشن است و نباید کار به جایی برسد که بفرماید ما را با اهل مدینه کاری نیست؛ مگر مردم مدینه چه کردند؟

منصوریان اضافه کرد: تاریخ روسیاهی جبران‌ناپذیری برای بی‌بصیرتی آن‌ها و دل‌خون کردن و تمرد از دستورات این ذوات مقدسه به نمایش گذاشته که عمده دلیل آن اجتهاد در برابر نص است. حرف صریح و موضع واضح امام را که بدون واسطه و از ۲ لب ایشان می‌شنیدند، با پیش‌فرض‌های ذهنی خود تفسیر و با چند اصطلاح علمی توجیه می‌کردند و می‌گفتند این اوامر مولوی نبود بلکه ارشادی بود و ما باید کار خودمان را بکنیم و تصمیم را ما باید بگیریم. غافل از آن‌که، این ما دقیقا همان قطع سلسله طولیه مشروعیت حکومت بود. آنان عقل و عاقبت‌اندیشی خود را کامل‌تر و کارآمدتر از نظر حاکمان الهی می‌دیدند. زمان حضرت امام هم نمونه‌هایی بود و در زمان رهبری مقام معظم رهبری نیز مثال‌هایی وجود دارد؛ کسانی که در این شهر بارها امتحان خود را پس داده‌اند.

این عضو شورای شهر مشهد بیان کرد: در جریان اختلافات، ذی‌نفعان صورت‌مساله را پاک می‌کردند؛ یعنی به جای اجماع بر رفع موانع سر راه حاکم و فدا شدن و از خود گذشتگی برای اجرای دستورات الهی و اصلاح رویه مخالفان، متاسفانه با آن‌ها مجتمع و همفکر می‌شدند و فشار بر حاکم می‌آوردند و بعضا هم در دام مکر و کینه آن‌ها تا برکناری و عزل مثلا با قبول کردن حکمیت و حتی سکوت در شکافتن فرق آن‌ها پیش می‌رفتند.

پس از این نطق مجید طهوریان عسکری، دیگر عضو شورای ، در تذکر به نطق پیش از دستور تاکید کرد: به دلیل اینکه همکار ما از تریبون رسمی شورای شهر نکاتی را فرمایش کرد و این بار دوم است که این نکات را می‌گوید، چند نکته را متذکر می‌شوم. در یکی از جلسات اعضائی که نظرشان نسبت به شهردار و ‌اقداماتش منفی و مخالف بود، به اهل جمل تمثیل شدند و امروز نیز در صحن علنی به اهل مدینه تمثیل و رفتارشان با آنان قیاس شد، این ادبیات اصلا درست نیست. وقتی از نماینده ولی فقیه مایه می‌گذاریم، خوب است این جمله ایشان را هم بگوییم که گفتند من اول باید از شما گلایه کنم که چرا این انتصاب را انجام دادید.

وی تصریح کرد: قرار ما این نیست که دعواهای درون‌خانوادگی را به این شکل پشت تریبون بکشانیم و به همکاران خود اهل جمل یا مدینه بگوییم.

ایمان فرهمندی، رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک نیز در تذکر به هیات رئیسه شورا عنوان کرد: رئیس جلسه و رئیس شورا موظف هستند احترام و جایگاه شورا را حفظ کنند. از تریبون شورا و در یک جلسه رسمی اتهاماتی به اعضاء شورا وارد و توهین‌هایی به آنان می‌شود.

وی ادامه داد: در جلسه امروز جسارت از حد قابل تصور عبور کرد و کسانی که خودشان متهم هستند که به شهر آسیب وارد کردند، امروز به جای اینکه مسئولیت اشتباه خود را بپذیرند، به دیگران اتهام وارد می‌کنند، هیات رئیسه باید جلوی اتهام و توهین به اعضاء شورا را بگیرد. من به شما نقد دارم که جلوی این اتهامات را نگرفتید و ما مجبور می‌شویم به روش‌های دیگری ورود پیدا کنیم.

موسی‌الرضا حاجی بگلو، نائب‌رئیس شورای شهر مشهد که ریاست جلسه را برعهده داشت در پاسخ به اعضای معترض تصریح کرد: براساس قوانین و مقررات هر عضوی که از قبل وقت نطق پیش از دستور داشته باشد، می‌تواند آن را بیان کند. من نمی‌توانم به کسی که نطق کرده، تذکر دهم اما سخن شما به لحاظ عرفی درست است. شما نیز می‌توانید در جلسه بعدی وقت گرفته و پاسخ لازم را بدهید.

همچنین در بخشی از این جلسه سه تذکر از سوی برخی اعضاء شورا به عملکرد شهردار توسط موسی‌الرضا حاجی‌بگلو، نائب رئیس شورای شهر مشهد، قرائت شد.

این تذکرها در خصوص عدم اجرای تبصره ۹۲ بودجه مصوب سال ۱۴۰۱ مبنی بر مطالعات و اقدامات لازم برای احداث میدان بار مرکزی شهر مشهد، عدم اجرای تبصره ۹۶ بودجه مصوب سال ۱۴۰۱ شهرداری مبنی بر پیگیری رفع معارض و احداث معراج شهدا و عدم اجرای تبصره ۹۵ بودجه مصوب سال ۱۴۰۱ شهرداری مبنی بر عدم اجرای برنامه‌ها و فعالیت‌های مختلف با حقوق شهروندی و شهر ترمیمی از طریق مساجد بود.

در ادامه این جلسه وارد بررسی چهار دستور کار شد، اولین دستور کار شورا درباره تصویب لایحه نامگذاری معابر فرعی به نام شهدای گرانقدر بود، دومین دستور کار طرح کمک به بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس برای تجهیز، اداره و نگهداری مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس مشهد مقدس بود که به تصویب رسید، تصویب طرح ایجاد سایت‌ها و پارک‌های موضوعی کودک و طبیعت سومین دستور کار این جلسه بوده و در چهارمین دستور کار لایحه آیین‌نامه ارائه خدمات رایگان به منظور استفاده بانوان از دوچرخه‌های اشتراکی شهری بایدو به تصویب رسید و تصویب لایحه پاسخگویی به مستحدثات موجود منطبق با ضوابط جدید آخرین دستور کار جلسه بود.

در انتهای جلسه به حسن منصوریان، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مشهد فرصت پاسخگویی داده شد که وی خطاب به رئیس جلسه بیان کرد: اگر همان زمان بعد از نطق اجازه می‌دادید توضیح دهم کار به اینجا کشیده نمی‌شد. شما ناظر هستید من نسبت به اعضا و همکاران خودم عرق دارم و در بسیاری از زمان‌ها در فضاهای حقیقی و مجازی از همکاران خودم حمایت کردم. نگاه مطالبی که بیان شد اصلا به اعضا نبود، بلکه در خصوص پشت پرده‌هایی بود که فشار می‌آورند.

وی ادامه داد: صحبت‌های من منطبق بر یک جریان تاریخی است که اسم امیرالمومنین(ع) و روایت‌ها مطرح شد. به عنوان ناطق هیچ‌گاه نظر من اعضا نبودند و هر کسی این را به اعضا مصادره کرده، خلاف واقع و اخلاق بوده است. خواهش می‌کنم قضاوت نکنید و با خود افراد صحبت کنید.

فاطمه سلیمی، عضو هیئت رئیسه شورای شهر مشهد نیز در پاسخ به این صحبت گفت: اگر این نگاه وجود دارد که پشت پرده‌ها فشار می‌آورند و اعضا تصمیم می‌گیرند، این بدتر از نگاه قبلی شماست که در نطق بیان کردید. رای همه اعضا منطقی است و اگر می‌خواهید به خون شهیدی که صبح تشییع کردید پای‌بند باشید سیاسی‌بازی نکنید.

در حاشیه این جلسه درگیری لفظی بین منصوریان، ضمیری و سلیمی نیز به وقوع پیوست.

انتهای پیام/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha