به گزارش قدس آنلاین، ریال دیجیتال بر اساس تناظر یک به یک بین ریال الکترونیکی فعلی و ریال دیجیتالی در شبکه بلاکچین منتشر میشود، بدان معنی که به ازای هر ریالی که از گردونه اقتصاد خارج میشود، یک ریال دیجیتالی خلق و منتشر میشود. ریال دیجیتال دو مزیت بزرگ از جنس سرعت بخشیدن به امور و شفافیت برای نظام بانکی کشور دارد، اما واقعیت این است که با طراحی بهتر و گستردهتر و نوآوری بیشتر، ریال دیجیتال میتواند ظرفیتهای بسیار زیادی برای ما داشته باشد.
ریال دیجیتال با تناظر یک به یک قادر است مشکلات بزرگی از قبیل ناترازیهای نظام بانکی و مشکلاتی که در حوزه مدیریت سپردهها و تسهیلات دارند را مرتفع کند، ضمن اینکه برخی اختیاراتی که براساس آن بدون برنامه، ریال الکترونیکی و یا اعتبار خلق میشود را محدود میکند.
واقعیت این است که اقتصاد ما امروز به طرحهایی نیاز دارد که با ایجاد تفاوت جدی، ریال و نظام پولی کشور را تقویت کند. به عنوان مثال بانک مرکزی میتوانست با اتکا به انحصاری که دارد و با همگرایی ریال با طلا، «توکن طلا» ایجاد کند و به اصل قانون پولی بانکی کشور برگردد، بدان معنی که خوب است بخشی از رمزریالی که قرار است منتشر شود، با پشتوانه طلا باشد و فرایندی ایجاد شود که اگر مردم میخواهند ارزش پول خود را حفظ کنند، ریال دیجیتالی بخرند که با طلا برابرسازی شده است.
گفتنی است شروع انتشار ریال دیجیتال از سوی بانک مرکزی و دولت بهخصوص پس از انفعال، کندی و خمودی موجود در دولتهای گذشته، حرکتی بسیار ارزشمند است و البته باید متذکر شد علاوه بر طراحی رمزارز ریال، طراحی رمزارز منطقهای و بینالدولی هم در سند تحول دولت در بخش رمزارزها دیده شده است که بانک مرکزی باید این رمزارز منطقهای را مبتنی بر طلا و رمزریال فعال کند تا در منطقه هم مورد استقبال واقع شود، چرا که امروز توکنهای طلایی متعددی از قبیل تتر گلد TetherGold)، پکس گلد (PAX Gold) و غیره در جهان فعال هستند و اقتصاد آمریکا هم به دلیل باثباتی این توکنها به همین سمت حرکت کرده است.
نظر شما