تحولات لبنان و فلسطین

۱۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۸
کد خبر: 848575

مرکز آمار ایران با انتشار دو گزارش جداگانه از دلایل افزایش قیمت گوشت مرغ و قرمز در زمستان امسال پرده‌برداری کرد.

علت افزایش قیمت گوشت مشخص شد

به گزارش قدس آنلاین، طبق تخمین مرکز آمار، هزینه تولید در صنعت گاوداری‌، در فصل پاییز امسال، نسبت به فصل مشابه سال قبل، ۷۲.۵درصد و هزینه تولید در صنعت مرغداری‌ ۸۸.۲درصد بیشتر شده است. افزایش هزینه تولید البته بر رشد قیمت فرآورده‌های گوشتی ازجمله گوشت مرغ و قرمز اثرگذار خواهد بود.

انتظار می‌رود دولت سیاستی را برای پایین آوردن هزینه تولید در پیش بگیرد تا نرخ تورم کالاهای خوراکی به‌ویژه مواد پروتئینی و لبنی در شب عید امسال و بهار سال آینده بالاتر نرود.

تورم در راسته لبنیاتی‌ها

از آنجا که بیشتر لبنیات از شیر گاو تهیه می‌شود، شاخص تورم در این بخش بیانگر چشم‌انداز قیمت تمام‌شده محصولات لبنی شامل، شیر، ماست، کره و پنیر خواهد بود. مرکز آمار ایران می‌گوید: هزینه تولید شیر در پاییز نسبت به تابستان امسال ۱.۴درصد، نسبت به پاییز سال گذشته ۸۵.۷درصد در یک بازه یک‌ساله منتهی به فصل پاییز امسال ۸۷.۶درصد افزایش یافته است.

این نهاد آماری می‌گوید: هزینه تولید محصولات گاوداری‌های صنعتی در پاییز امسال در همه استان‌ها افزایشی بوده و بیشترین رشد هزینه تولید فصلی در استان سیستان و بلوچستان با ۱۲.۹درصد و کمترین میزان هم در استان خراسان جنوبی با نیم درصد ثبت شده است.

بیشترین هزینه تولید گاوداری‌های صنعتی در پاییز امسال نسبت به پاییز سال گذشته را گاوداران آذربایجان غربی با ۹۱.۸درصد و کمترین را گاوداران بوشهری با ۴۵.۳درصد تجربه کرده‌اند.

احتمال افزایش قیمت گوشت مرغ

یافته‌های مرکز آمار نشان می‌دهد هزینه تولید مرغ گوشتی در پاییز امسال نسبت به پاییز سال قبل ۱۰۳درصد افزایش یافته و در یک بازه زمانی یک‌ساله هم هزینه تولید این کالا ۷۳.۱درصد رشد کرده است.

این گزارش می‌افزاید: بیشترین افزایش هزینه تولید مرغداری‌های صنعتی در پاییز امسال نسبت به پاییز سال گذشته در استان کرمانشاه ۲۱.۷درصد ثبت شده؛ درحالی‌که در همین بازه زمانی هزینه تولید در استان خراسان رضوی ۱۶.۳درصد کاهش یافته است.

مرکز آمار می‌گوید: شاخص کل تولید در مرغداری‌های صنعتی ایران در فصل پاییز امسال نسبت به فصل مشابه سال قبل، در همه استان‌ها با افزایش روبه‌رو بوده و بیشترین میزان افزایش مربوط به استان چهارمحال و بختیاری با ١٢٥،٤ درصد و کمترین میزان افزایش آن مربوط به استان اردبیل با ٤٠،٣ درصد بوده است.

دلایل افزایش قیمت گوشت از دوربین هزینه‌ تولید

منبع: اقتصاد نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.