به گزارش خبرنگار قدس آنلاین روح اله صالحی مدیرکل کمیته امداد استان زنجان در جلسه شورای سیاست گذاری برگزاری جشنواره گفتمان خدمت که به ریاست نماینده ولی فقیه در استان زنجان برگزار شد، گفت: در راستای تبیین دستاوردها، اقدامات و فعالیتهای گروه های جهادی فعال در حوزه محرومیت زدایی و خدمت رسانی به اقشار نیازمند به ویژه مناطق محروم اولین جشنواره استانی گفتمان خدمت با همکاری دستگاههای فعال در این بخش و با محوریت کمیته امداد برگزار میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۷ مرکز نیکوکاری روحانی محور در سطح استان زنجان به صورت تخصصی در حوزه خدمت رسانی فعالیت می کنند، افزود: بر اساس آمارهای موجود ۱۱ مرکز در حوزه زکات، ۵ مرکز در حوزه فرهنگی و مشاوره، ۱۱ مرکز در حوزه خدمات معیشتی فعالیت دارند
وی با اشاره به اینکه برگزاری این جشنواره همزمان با آغاز هفته احسان و نیکوکاری در اسفند ماه سال جاری انجام می شود، افزود: برنامه ریزی شده است این رویداد تبیینی از ۱۰ تا ۱۲ اسفندماه در سطح استان زنجان برگزار شود.
مدیر کل کمیته امداد اضافه کرد: تلاش می کنیم با تشریح فعالیت گروه های جهادی و مراکز نیکوکاری و تشکل های تبلیغی گام های عملی در راستای منویات مقام معظم رهبری در حوزه جهاد تبیین به صورت عملیاتی برداشته شود.
خروج ۶۸۴ خانواده توانمند شده از چرخه حمایتی کمیته امداد زنجان
مدیرکل کمیته امداد استان زنجان در بخش دیگری از سخنانش گفت: در کنار رسیدگی به وضعیت معیشتی خانواده های تحت حمایت، یکی از رویکردهای اصلی این نهاد زمینه سازی برای خودکفایی و توانمندسازی جامعه هدف با رعایت مراتب تکریم این عزیزان است.
وی با بیان اینکه کمیته امداد در چند سال اخیر توانمندسازی و ایجاد مشاغل پایدار برای خانوادههای عزیز تحت حمایت را در دستور کار خود قرار داده است، تاکید کرد: درآمد پایدار مددجویان از طرحهای اشتغال نشاندهنده تحقق اهداف این نهاد در توانمند سازی خانوادههای تحت حمایت است.
مدیرکل کمیته امداد استان با تاکید بر اینکه ایجاد اشتغال مددجویان این نهاد به صورت هدفمند انجام می شود، ادامه داد: بررسی کامل توانمندی خانواده ها از لحاظ درآمدی، ملاک خروج خانواده ها از چرخه حمایتی امداد بوده و رویکرد این نهاد استمرار حمایت های اقتصادی و معیشتی خانواده ها تا زمان اطمینان از توانمندی آنان ادامه می یابد.
صالحی با اشاره به اینکه در راستای پایدارسازی اشتغال مددجویان نظارتهای لازم بر طرحهای اجرا شده انجام میشود، افزود: در نتیجه اقدامات صورت گرفته در سال جاری ۶۸۴ خانواده و مجری طرح اشتغال خودکفا شده و از چرخه حمایت این نهاد خارج شده اند.
میزان مشارکتهای مردمی مراکز نیکوکاری به ۱۲۱ میلیارد تومان رسید
مدیرکل کمیته امداد استان زنجان با اشاره به فعالیت ۱۸۰ مرکز نیکوکاری در استان زنجان گفت: این مراکز به صورت کاملاً داوطلبانه و مردمی ایجاد شده و با بهره گیری از ظرفیت های مردمی به صورت محله مبنا و تخصصی در حوزه ترویج فرهنگ خیر و احسان و خدمت رسانی به اقشار نیازمند فعالیت دارند.
وی با اشاره به اینکه بهره گیری از ظرفیت های مردمی راهبرد اصلی این نهاد است،افزود: مراکز نیکوکاری یکی از الگوهای مردمی شدن خدمت رسانی به نیازمندان است که کیفی سازی ،تقویت و توجه به مراکز نیکوکاری تخصصی از اولویت های این بخش است.
صالحی با اشاره به فعالیت ۱۸۰ مرکز نیکوکاری در استان اضافه کرد: بر اساس آمارهای موجود از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۲۱ میلیارد تومان کمک مردمی از طریق مراکز نیکوکاری جمع آوری شده است.
مدیرکل کمیته امداد استان زنجان با اشاره به نتایج مثبت ایجاد مراکز نیکوکاری در مناطق مختلف گفت: بر اساس آمار موجود ۵۲ درصد از مشارکتهای مردمی توسط مراکز نیکوکاری محقق شده است.
۹۵ درصد زکات در امور محرومین هزینه میشود
اکبر محمدی معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد استان زنجان نیز با اشاره به ساماندهی بیش از ۵۸ میلیارد تومان زکات در استان زنجان گفت: زکات جمعآوری شده در دو بخش امور محرومین و پروژههای عمرانی هزینه میشود.
وی افزود: ۹۵ درصد زکات جمعآوری شده در امور محرومین و کمک به نیازمندان در سرفصلهای درمانی، تهیه جهیزیه، امور تحصیلی، ساخت و تعمیر مسکن و کمک معیشت هزینه شده است.
محمدی با اشاره به اینکه ۵ درصد از زکات جمع آوری شده نیز برای ساخت پروژه های عام المنفعه هزینه شده است، اضافه کرد: امسال ۸۰ هزار خدمت از محل زکات جمعآوری شده به جامعه هدف ارائه شده است.
وی ادامه داد: این خدمات در قالب کمک هزینه جهیزیه، کمک هزینه درمان، تحصیل، آزادی زندانیان، ساخت مسکن و مرمت و بازسازی، معیشت و ساخت پروژههای عامالمنفعه از جمله مساجد، خانه عالم، حوزههای علمیه، غسالخانه، حسینیه و فاطمیه ارائه شده است.
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد استان زنجان با اشاره به اینکه مشارکت هرچه بیشتر مردم و خیرین موجب زمینهسازی برای ارائه خدمات بهتر به مددجویان عزیز تحت حمایت میشود ، تصریح کرد: بر اساس موازین فقهی و دستورالعملهای این نهاد و رعایت اصل امانتداری تمامی وجوهات جمع آوری شده در هر محل در همان منطقه و بر اساس نیات مودیان زکات هزینه میشود.
نظر شما