تحولات منطقه

۲۹ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۵
کد خبر: ۸۵۸۳۲۷

وحدت؛ قدرتمندترین سلاح برای حفاظت از اسلام

حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی

همه ادیان الهی برای هدایت و رشد جامعه انسانی به‌وجود آمدند و تفاوت آن‌ها در مرتبه آن‌هاست که آن نیز به‌دلیل رعایت اقتضائات زمان بوده است. از این منظر باید همه ادیان توحیدی را سرچشمه وحدت و اتحاد بشریت دانست.

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

بدخواهان و دشمنان بشریت نیز ابتدا تلاش کردند ادیان الهی را از خاصیت بیندازند و سپس پای را فراتر نهادند و تلاش کردند این‌ها را منشأ اختلاف‌ها و نزاع‌ها قرار دهند؛ این در حالی است که مصلحان و رهبران دینی تاریخ همواره مسئله گفت‌وگوی ادیان و مذاهب را به‌صورت جدی مطرح کردند و بر آن تأکید داشتند. 
پیغمبر اکرم(ص) نیز پس از بعثت باشکوه خود توانست با ایجاد وحدت میان قبایل جاهلی، بزرگ‌ترین تمدن بشری را به‌وجود آورد و نشان دهد اسلام چه قدرت عظیمی است؛ قدرتی که دل‌های تاریک مردم جاهلی را از آلودگی‌ها پاک و توحید و یگانه‌پرستی را جانشین بت‌پرستی، جهل و نادانی را جایگزین دانش و علم‌آموزی کرد و توانست شرق و غرب عالم را فتح کند و رذایل اخلاقی را به اخذ اوصاف نیک مبدل سازد. قرن‌ها پیش حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) به‌عنوان ولی و حجت خدا، رهبران همه ادیان را به مناظره و گفت‌وگو دعوت کرد و در این زمینه اهتمام وافری بر گفت‌وگوی میان ادیان داشت و خود جلسات را مدیریت و رهبری می‌کرد. در زمانه ما، انقلاب اسلامی و حرکت امام خمینی(ره) امتداد حرکت بعثت رسول گرامی اسلام(ص) و راه ائمه اطهار(ع) و اولیای الهی است. 
مستکبران عالم از همان نخستین سال‌های آغاز نفوذ استعماری خود، بر قدرت عالم‌گیر اسلام واقف بودند و از آن بیم داشتند و برای جلوگیری از احیای آن معنویت و عظمت، سیاست تفرقه‌افکنی را در میان امت اسلام پیش گرفتند. دست‌های پیدا و پنهان استعمار و استکبار، در دو سده اخیر، با ایجاد فرقه‌ها و هیزم‌نهادن بر آتش تفرقه، بانی فجایع بسیاری در عالم اسلام شدند و نکته اساسی اینجاست که وقتی آتش فتنه‌ها زبانه کشید، دیگر هیچ‌کدام از پیروان مذاهب اسلامی در امان نبودند و همه به یک اندازه، از تیغ تفرقه و نزاع‌های مذهبی آسیب دیدند. تا امروز نیز دشمنان و همه مستکبران عالم همچنان راهبرد ایجاد افتراق در امت اسلام را برای شکست آن در پیش گرفته و متأسفانه تا حدودی نیز موفق بوده‌اند که یکی از مصادیق آن در مسئله فلسطین نمود دارد. 
بدون هیچ شک و شبهه‌ای، رژیم‌صهیونیستی در روزگار ما، بزرگ‌ترین تهدید علیه امنیت منطقه و جهان اسلام است؛ تهدیدی که جز با تمسک به ایجاد جبهه واحد در پرتو وحدت میان مذاهب اسلامی نمی‌توان در برابر آن ایستاد و از کیان امت اسلام دفاع کرد. در همین چند ماه اخیر در برابر چشم جهانیان و امت مسلمان بیش از ۴۰هزار غیرنظامی بی‌دفاع تنها به‌جرم مسلمانی در غزه به‌شهادت رسیده‌اند که بیش از ۱۱هزار تن از آن‌ها کودک بوده‌اند. ۲میلیارد مسلمان تسلیم یک اقلیت صهیونیست هستند و در برابر هر ظلم و جنایت آن‌ها ساکت‌اند. آیا این عزت و شوکتی است که رسول‌الله(ص) برای مسلمانان به ارمغان آورد؟ «وَ لِلَّهِ الْعِزَّهُ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِلْمُؤْمِنِینَ». 
در تاریخ ۷۶ساله جنایتگری رژیم‌صهیونیستی، میان جنایات این رژیم در جنوب لبنان، غزه، کرانه باختری یا سرزمین‌های اشغالی نمی‌توان تفاوتی قائل شد و همه شهدا در این سال‌ها از یک مذهب اسلامی نبوده‌اند. اینجاست که می‌بینیم نباید وحدت مذاهب اسلامی را در حد یک گزینه سیاسی قابل قبول یا رد مطرح کرد، بلکه مسئله وحدت یک ضرورت وجودی برای حفاظت از اسلام است. جهان اسلام امروز به یک جبهه واحد نیاز دارد و یکپارچگی و مقاومت مستمر و متنوع تنها راه نجات ما از شر ناامنی، اشغال و کشتار دشمنان صهیونیست است. صهیونیسم در جنایات خود میان گرایش‌های مختلف اسلامی تفاوتی قائل نیست و فقط غزه و رام‌الله را تهدید نمی‌کند، بلکه سراسر جهان اسلام و همه جهان انسانیت با تهدید بزرگی به‌نام اسرائیل مواجه است. 
در چنین وضعیت غم‌انگیزی که سران کشورهای اسلامی این نسل‌کشی و به‌آتش‌کشیدن کودکان و زنان و مردم بی‌‎دفاع فلسطینی را می‌‎بینند و سکوت می‌کنند، باید بیش‌ازپیش نسل جوان را نسبت به ماهیت خبیث رژیم‌صهیونیستی و جنایات آن‌ها آگاه کرد. رهبر معظم انقلاب تعبیری برای دانشجویان آمریکایی به‌کار بردند و فرمودند: «شما در طرف درست تاریخ ایستاده‌اید»؛ در جوامع مسلمان نیز باید با آگاهی‌بخشی به نسل جوان کمک کرد تا در سمت درست تاریخ بایستند و راه اشتباه نروند و آن را گم نکنند و این وظیفه سنگین و بزرگ علمای مذاهب اسلامی است. 
آن‌هایی که در برابر جنایات رژیم صهیونیستی سکوت کرده‏‌اند باید در قیامت پاسخگو باشند. ما هیچ گاه از آمریکا و اروپا توقع خیراندیشی و خیرخواهی برای مسلمانان نداریم، زیرا آن‌ها دشمنی و بذر نفاق و کینه را در جوامع اسلامی پخش می‌کنند تا با ایجاد تفرقه بهره سوء خود را ببرند؛ بلکه این وظیفه علمای اسلام است تا با هر امری که ذهن و فکر مردم را از مسائل اصلی منحرف می‌کند، مقابله کنند و اجازه ندهند دشمن به نیات شوم خود برسد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.