به گزارش قدس آنلاین،آمارها نشان میدهد استقبال مردم از سینما در ایام نوروز قابل توجه بوده و علیرغم اینکه نیمه دوم سال گذشته با شرایط بحرانی روبرو بودیم اما باز هم این فیلمهای کمدی بودند که در سال جدید سینما را تا حدود زیادی از رکود نجات دادند؛ چنانکه در تعطیلات نزدیک به ۸۷۰ هزارمخاطب به تماشای فیلمها نشستند و سینما توانست در این بازه زمانی فروش ۴۳ میلیاردی را تجربه کند. این در حالی است که استقبال مردم از فیلمها در روز هشتم فروردینماه رکورد مخاطب روزانه را با میزبانی از ۱۲۹ هزار و ۴۰۰ مخاطب شکست و طی یک روز فروش ۶ میلیارد و ۳۲۲ میلیون تومانی را روانه گیشه کرد.
اما از میان فیلمهای نوروزی یعنی «غریب»، «فسیل»، «عروس خیابان فرشته» و «بچههای طوفان»، فیلم کمدی «فسیل» به کارگردانی کریم امینی که از ۲۵ اسفندماه روانه اکران شد با فروش ۳۶ میلیاردی خود در صدر گیشه قرار گرفته و پس از آن فیلمهای «بخارست» و «ملاقات خصوصی» فروش قابل توجهی داشتهاند. البته باید این را هم در نظر گرفت که افزایش سالانه قیمت بلیت در صعودی شدن فروش فیلمها تاثیر محسوسی میگذارد که باید بخشی از آن را به پای همین افزایش بهای بلیت گذاشت.
فیلمهایی که روی کاکل بازیگرانش میچرخد
اما فیلم کمدی از آن ژانرهای امتحان پس دادهای است که امید به گیشهاش انگیزه برخی سینماگران را برای تولید توجیه میکند. فیلمهایی که روی کاکل چند بازیگر خاص و انگشتشمار میچرخد و با اینکه مخاطب آنها را در آثار مشابه بسیاری هم دیده، اما همچنان برای تماشای فیلمهایشان به سینما میرود؛ بازیگرانی که حالا از تضمینکنندگان جدی گیشه هستند و کارگردانان با خیالی آسوده سراغشان میروند. هنرمندانی همچون رضا عطاران، پژمان جمشیدی، بهرام افشاری، احمد مهرانفر، جواد عزتی و ... از شاخصترین چهرههایی هستند که هرکدام دست کم چند فیلم پرفروش کمدی در کارنامهشان دارند و میتوانند نبض گیشه را در دست بگیرند.
گل سرسبد این بازیگران رضا عطاران است که با نقشآفرینی در فیلمهایی همچون «نهنگ عنبر ۱و۲»، «من سالوادور نیستم»، «مصادره»، «هزارپا»، «انفرادی» و ... پرفروشترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران را در مقاطع مختلفی رقم زده است و کمتر کسی است که وقتی فیلمی با بازی عطاران اکران میشود دلش نخواهد آن را ببیند.
اما در این میان بازیگران دیگری هم هستند که در مسیر هنرمندان محبوبی همچون عطاران حرکت میکنند؛ بهرام افشاری یکی از همین ستارههای گیشه است. بازیگری که از صحنه تئاتر به سینما آمد اما درخشش خود را در مجموعه تلویزیونی «پایتخت» با نقش بهتاش فریبا رقم زد و پس از آن، سیل پیشنهادات کمدی به سویش روانه شد و او هم یک خط در میان این نقشها را میپذیرفت. افشاری سال گذشته با اکران نوروزی «سگ بند» به سینماها آمد و این فیلم نیز فروش ۴۲ میلیاردی را تجربه کرد. او امسال با «فسیل» در نقش یکی از خوانندگان پیش از انقلاب، برای فتح گیشه آمده و در کنار بازیگرانی همچون بابک کریمی، غلامرضا نیکخواه و هادی کاظمی فروش خوبی را در گیشه تجربه میکند، تا جایی که احتمالاً «فسیل» از پرفروشترین آثار ۱۴۰۲ خواهد بود.
هتتریک پژمان جمشیدی در سال 1401
گرچه باید نام پژمان جمشیدی را در ابتدای این فهرست نشاند اما چون «بخارست» دومین فیلم پرفروش این روزها بوده، بعد از «فسیل» سراغ آن رفتیم. پژمان جمشیدی را شاید در یک کلام بتوان ناجی گیشه دانست، بازیگری که حالا یکی از پولسازترینهای سینماست و در سالهایی که درگیر کرونا بودیم و سینما با رکود شدیدی دست و پنجه نرم میکرد با اکران ۱۲ فیلم از او طی این سه سال، رونق قابل توجهی به سینما بازگشت و اغلب این آثار نیز از پرفروشترین فیلمهای سال بودهاند؛ این در حالی است که جمشیدی در تلویزیون هم حضور موفقی داشته و با سه فصل از مجموعه «زیر خاکی» مخاطبان زیادی را هم در ایام نوروز برای تلویزیون خریده است. جمشیدی که سال گذشته از پرکارترین بازیگران مرد بود با سه فیلم «بخارست»، «دوزیست» و «علفزار» روی پرده سینما بود که این سه فیلم بیش از ۹۰ میلیارد تومان فروش را ثبت کرد و مجموع فروش فیلمهای این بازیگر را به ۱۵۱ میلیارد تومان رساند. «بخارست» در ایام نوروز همچنان به فروش خود ادامه داد و پس از «فسیل» پرفروشترین فیلم گیشه بود و بیش از ۱۲۲ هزار نفر مخاطب آن بودند.
«ملاقات خصوصی» همچنان میفروشد
اما ستارهها فقط سهم کمدیها نیستند؛ آمارها نشان داده فیلمهای اجتماعی هم میتوانند فروشی مشابه کمدیها تجربه کنند مشروط بر روایت داستانی جذاب و حضور بازیگران ستاره و موفق. «ملاقات خصوصی» به عنوان پرفروشترین فیلم غیرکمدی سال 1401 یکی از نمونههای موفق این ژانر است که هم از داستانی بکر و تازه برخوردار است و هم بازیگران چهرهای در آن حضور دارند که میتوانند مخاطب را به سالنها بکشانند. پریناز ایزدیار و هوتن شکیبا این روزها در شبکه نمایش خانگی هم تجربههای متفاوتی داشتهاند. ایزدیار به تازگی سریال «جیران» را به پایان رسانده و شکیبا نیز با «رهایم کن» در داستان عاشقانهای نقشآفرینی میکند. علیرغم اینکه «ملاقات خصوصی» در شرایط مطلوبی اکران نشد اما کم کم توانست مخاطب قابل توجهی را به خود جذب کند و حتی در ایام نوروز نیز از فیلمهای پرمخاطب گیشه بود و بعد از دو فیلم کمدی «فسیل» و «بخارست» انتخاب سینماروها بوده و در تعطیلات نوروز ۹۳ هزار و ۳۶۰ نفر به تماشای آن نشستهاند.
اما از دیگر فیلمهای نوروزی باید به «غریب» اشاره کرد که طی این مدت بیش از ۸۹ هزار مخاطب داشته و فروشی بالغ بر ۴ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان را ثبت کرده است. پس از آن «عروس خیابان فرشته» با ۵۹هزار و ۱۸۰ مخاطب و فروش ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیونی قرار دارد و در میان فیلمهای نوروزی «بچههای طوفان» با فروش ۲۰ میلیون تومانی و فروش تنها ۴۴۲ بلیت از شکست خوردههای اکران نوروزی محسوب میشود.
با این حال میتوان گفت که گیشه سینمای ایران سال جدید را با رونق شروع کرده و همین مسئله میتواند تا حدودی از نگرانیهای سینماداران و صاحبان فیلم برای اکران فیلمهایشان بکاهد و در آستانه اکران عید فطر احتمالاً شاهد رایزنیهایی برای نمایش چند فیلم جدید و پرمخاطب هم خواهیم بود.
خبرنگار: صبا کریمی
نظر شما