به گزارش قدس آنلاین به نقل از بلومبرگ، در آستانه نشست سالانه گروه بریکس در ماه ژوئن، «آنیل سوکلال»، نماینده آفریقای جنوبی در گروه بریکس اعلام کرد ۱۹ کشور خواهان پیوستن به بریکس هستند. سوکلال در اینباره گفت: ۱۳ کشور به صورت رسمی و ۶ کشور دیگر نیز به صورت غیررسمی تمایل خود برای پیوستن به بریکس را اعلام کردهاند؛ ما روزانه درخواستهای برای پیوستن به بریکس را دریافت میکنیم.
گروه بریکس هماکنون متشکل از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین، و آفریقای جنوبی است. هماکنون آفریقای جنوبی ریاست این گروه را به عهده دارد. سرواژه بریکس (BRICS ) از کنارهمقرارگرفتن حرف اول نام انگلیسی این کشورها تشکیل شده است. ۳۰ درصد تولید ناخالص و ۴۰ درصد جمعیت جهان در حوزه بریکس تعریف میشود.
تیرماه پارسال «سعید خطیبزاده» سخنگوی وقت وزارت خارجه ایران اعلام کرد تهران درخواست رسمی برای عضویت بریکس ارائه داده است. «آلبرتو فرناندز»، رئیسجمهور آرژانتین نیز در نشست مجازی سران «بریکس پلاس» (اعضای بریکس و چند کشور دیگر) گفته بود این کشور خواهان عضویت کامل در گروه بریکس است.
چهاردهمین نشست سران بریکس پارسال تیرماه به علت شرایط کرونا به صورت مجازی و با شعار «تقویت مشارکت با کیفیت بالای بریکس، آغاز دوره جدیدی برای توسعه جهانی» برگزار شد.
شبکه خبری بلومبرگ هفته گذشته در گزارشی پیشبینی کرد که سهم اعضای گروه بریکس، از رشد اقتصاد جهان در سال جاری میلادی نسبت به گروه ۷ به رهبری ایالات متحده پیشی خواهد گرفت.بر اساس محاسبات بلومبرگ، آخرین داده های صندوق بین المللی پول نشان میدهد که کشورهای عضو بریکس 32.1 درصد از رشد اقتصاد جهان را به خود اختصاص خواهند داد در حالی که سهم گروه 7 از این رشد29.9 درصد خواهد بود.
نظر شما