شهرداری، وزارت بهداشت، صدا و سیما، آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی و... تنها بخشی از 32 نهاد اجرایی، مسئول و متولی حجاب در کشورند که بیش از 330 وظیفه ایجابی و فرهنگی برای تقویت عفاف و حجاب در جامعه بر عهده آنان گذاشته شده است.

 سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور در گفت‌وگو با قدس‌آنلاین: طرح جامع عفاف و حجاب را بعد از سال‌ها ساماندهی و اجرایی می‌کنیم

آن هم جامعه‌ای که از دیرباز حجاب و اخلاق نیکو و پاکدامنی زنانش زبانزد همه بود. حجابی آنچنان عمیق که ویل دورانت آن را سرچشمه حجاب در جهان می‌دانست.

اما چه شد که با وجود این پیشینه غنی، نسل جوان ما در مرداب بدحجابی گرفتار شده و پر شتاب به سمت پوشش غربی حرکت می‌کند؟

گفت‌وگوی ما با حجت‌الاسلام سیدعلی خان‌محمدی، سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر را در این خصوص می‌خوانید.

 سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور در گفت‌وگو با قدس‌آنلاین: طرح جامع عفاف و حجاب را بعد از سال‌ها ساماندهی و اجرایی می‌کنیم

حجت‌الاسلام خان‌محمدی با اشاره به وظیفه دستگاه‌های اجرایی برای تقویت عفاف و حجاب در کشور می‌گوید: توسعه فرهنگ و کنکاش و تفکر در مفاهیم دینی توسط جوانان با هدف پذیرش درونی و قلبی و عمل به آنها، هماهنگی و وحدت رویه مستمر و پایدار در برخورد با ناهنجاری‌های فرهنگی در چارچوب قانون، ارتقای سطح آگاهی و ایجاد حساسیت در مدیران نسبت به توسعه فرهنگ عفاف و حاکمیت ارزش‌های اخلاقی در مجموعه‌های تحت مسئولیت آنها، احیای سنت امر به معروف و نهی از منکر در مورد حجاب و عفاف، طراحی و اجرای فعالیت‌های فرهنگی در مراکز تبلیغی، آموزشی و فرهنگی در راستای توسعه امر عفاف و حجاب و... از جمله راهبردهای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در مصوبات است. راهکارهایی کلی که بخشی از آن‌ها ضمانت اجرای لازم ندارد و بخش‌هایی از آن به همین دلیل مغفول مانده است.

او با تاکید بر اینکه باید حوزه ایجابی و فرهنگی عفاف و حجاب را در کشور زیاد کنیم، بیان می‌کند: رهبر معظم انقلاب در توصیه‌های اخیر خود به برنامه‌ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در حوزه عفاف و حجاب و پوشش بخش‌های مختلف تاکید داشتند. در همین راستا باید دستگاه‌هایی که نسبت به مسائل فرهنگی مسئولیت دارند، با قدرت بیشتر و برنامه‌ریزی جدی‌تری پای کار بیایند. امروز در بخش آموزش و پرورش و جذب معلم که جایگاه بسیار مهمی در تربیت نسل جدید دارد مشکلاتی وجود دارد که مربوط به یک دولت و چند سال نیست. با وجود تاکید رهبر معظم انقلاب در جذب معلم از طریق دانشگاه فرهنگیان، هر دولتی به شیوه و فرآیندی از این کار شانه خالی کرده است. آموزش عالی و آموزش و پرورش گلوگاه‌های فرهنگی ما هستند که باید به آن‌ها توجه ویژه‌ای شود.

حجاب و عفاف در سایه کم کاری نهادهای مسئول

سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور تصریح می‌کند: وظایف فرهنگی دستگاه‌ها مانند تبیین عفاف و حجاب مغفول مانده است. در کتاب‌های درسی چقدر به فلسفه عفاف و حجاب پرداخته‌ایم؟ در رسانه چقدر در این حوزه کار کرده‌ایم؟ صدا و سیما در حوزه تبیین عفاف و حجاب چند فیلم یا سریال ساخته است؟ متاسفانه با وجود وظیفه داشتن دستگاه‌ها، کار جدی برای تبیین عفاف و صورت نگرفته است.

او به اقدامات انجام شده نیز اشاره کرده و می‌گوید: تلاش می‌کنیم طرح جامع عفاف و حجاب را بعد از سال‌ها ساماندهی و اجرایی کنیم. متاسفانه برخی جریانات علاقه‌مند هستند مشکل حجاب حل نشده و تبدیل به جریانی سیاسی شود تا به مقاصد انتخاباتی و رسانه‌ای خود برسند و در مناظرات تلویزیونی و انتخابات ریاست جمهوری از آن استفاده کنند. باید از ظرفیت‌های محیطی برای تبیین موضوع حجاب استفاده کنیم. زیرا بیشتر مردم توجه ویژه‌ای به حوزه عفاف و حجاب دارند. با وجود تلاش زیاد دشمنان مردم به اصول اعتقادی در حوزه حجاب و عفاف پایبند هستند. آن تعداد معدود هم که هنجارشکنی می‌کنند، اصلاح می‌شوند. مردم حمایت می‌کنند تا اقداماتی مؤثر شکل بگیرد.

مطالبه از صدا و سیما برای اجرای قانون حجاب و عفاف

حجت‌الاسلام خان‌محمدی یادآور می‌شود: دشمن در حوزه ابتذال فرهنگی تلاش بسیاری می‌کند و نمونه آن خون‌هایی است که در این مسیر ریخته می‌شود. فرهنگی ایرانی و اسلامی ما آمیخته با غیرت است و وقتی دستگاه‌های مسئول نسبت به مسائل فرهنگی توجه نمی‌کنند و منکرات در سطح اجتماع زیاد می‌شود، مردم بر اساس تکلیف شرعی و قانونی وارد عمل شده و درگیری و حتی اتفاقات بدتری به وقوع می‌پیوندد.

او بیان می‌کند: بنا بر اصل هشتم قانون اساسی امر به معروف و نهی از منکر وظیفه ای همگانی است. مردم نسبت به همدیگر، دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت وظیفه دارند این واجب الهی را انجام دهند. در این میان به طور یقین از آمران به معروف در دستگاه قضایی حمایت قاطع و جدی خواهد شد. آن هم در شرایطی که دشمن کاملا حساب شده و همه جانبه در حال فضاسازی است و در این راه حتی برنامه‌های آموزشی برای مقابله به آمران و چگونگی فیلم گرفتن و تصویربرداری و... را آموزش می‌دهد. مجموعه‌های رسانه‌ای کشور مانند صدا و سیما نباید منفعل باشند. صدا و سیما باید در این زمینه به صورت جدی ورود پیدا کرده و به همه آموزش صحیح بدهد.

حجت‌الاسلام خان‌محمدی در پایان به روایتی اشاره کرده و می‌گوید: در بررسی روایاتی که از معصومین(ع) به دست ما رسیده به این مطلب می‌رسیم که اگر در جامعه‌ای امر به‌معروف و نهی از منکر نباشد سایر فرایض دینی هم از بین خواهد رفت. به همین دلیل باید به این واجب فراموش شده با فرهنگ سازی بیشتر، بیش از گذشته بها دهیم و به آن بپردازیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.