تحولات منطقه

همزمان با افزایش سطح روابط تهران و مسقط و در ادامه سیاست منطقه‌گرایی دولت سیزدهم، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در رأس یک هیئت بلندپایه نظامی و به دعوت رسمی همتای عمانی خود به مسقط سفر می‌کند.

بررسی ابعاد سفر عالی‌ترین مقام نظامی ایران به عمان / اراده تهران و مسقط برای حفظ ثبات منطقه
ورود سرلشگر باقری به عمان
زمان مطالعه: ۲ دقیقه
دیدار سرلشکر باقری با مقامات بلندپایه سیاسی دفاعی و مذاکره درباره همکاری‌های دوجانبه منطقه‌ای و همچنین بازدید از مراکز نظامی و علمی کشور عمان آن‌هم در آستانه سفر جیک سالیوان مشاور امنیتی جوبایدن رئیس جمهور آمریکا به ریاض، محل توجه است؛ زیرا چندی پیش «احمد الخلیلی» مفتی عمان از افزایش توان دفاعی مقاومت فلسطین ابراز خرسندی کرد. پیش از این هم وزیرامورخارجه کشورمان از نقش سازنده عمان در بازگشت روابط تهران-ریاض به مفاهمه منطقه‌ای قدردانی کرده بود. حضور عمان در مذاکرات یمنی-سعودی و تلاش برای حل پرونده یمن با هم‌اندیشی جمهوری اسلامی، برگی دیگر از موفقیت مسقط در میانجی‌گری منطقه‌ای است.  

روابط ایران و عمان وارد مرحله جدیدی شده است 
عبدالمجید البرز  کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا در گفت وگو با خبرنگار ما و در تحلیل ابعاد سفر سرلشکر باقری به عمان با اشاره به روابط تاریخی و اشتراکات فرهنگی دو ملت از گذشته تا امروز، می‌گوید: سفر عالی‌ترین مقام نظامی کشورمان به مسقط، دلالت بر عمق روابط دو کشور دارد و الگویی برای دیگر کشورهای منطقه به حساب می‌آید. کشورهای منطقه می‌توانند با تعمیق گفت‌وگوهای دوجانبه، زمینه‌ساز گسترش منافع ملی و تأمین ثبات منطقه‌ای شوند. سفر سرلشکر باقری بیانگر ورود روابط ایران و عمان به مرحله جدیدی از هم‌افزایی سیاسی، اقتصادی و امنیتی است. وی بیان کرد: اقدام‌های عمان به عنوان یک میانجی‌ منطقه‌ای مصلح در روند مذاکرات صنعا و ریاض برای آتش‌بس در جنگ یمن کاملاً مشهود است. 

هندسه روابط تهران- مسقط شکل گرفته است 
سلطنت عمان به لحاظ جغرافیایی در بخش جنوبی تنگه هرمز قرار دارد و مسئله تأمین امنیت خلیج فارس و دریای عمان فصل مشترک همیشگی روابط دو کشور است که به فراخور آن شاهد شکل‌گیری هندسه اشتراکات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی میان دو ملت هستیم.  
روابط ایران و عمان در ماه‌های گذشته شاهد برگزاری چندین دور کمیسیون‌های مشترک نظامی بوده است و همچنین مقامات عالی‌رتبه سیاسی میان دو کشور به صورت مستمر در حال رایزنی و تقویت روابط هستند. همکاری‌های امنیتی و تجاری در صدر روابط منطقه ای دو کشور تعریف می‌شود که به عنوان مثال در یکی از رویدادها شاهد بازدید فرماندهی نیروی دریایی ارتش کشورمان از سلطنت عمان بودیم و متقابلاً طرف عمانی نیز با مقامات نظامی کشورمان دیدار داشته است. عبدالمجید البرز تصریح کرد: تهران و مسقط از اراده بالایی برای گسترش روابط برخوردار هستند. این کارشناس مسائل بین‌الملل در پاسخ به این پرسش که آیا ارتباطی میان سفر سرلشکر باقری به عمان و اقدام جدید آمریکایی‌ها برای استقرار روبات‌های شناسایی در سواحل کشورهای منطقه وجود دارد، گفت: جزئیاتی از محورهای گفت وگوها وجود ندارد، اما مصمم بودن دو کشور در تأمین امنیت و ثبات در منطقه و اینکه کشورهای منطقه بدون دخالت بیگانگان تأمین شوند از محورهای مسلم گفت‌وگوها خواهد بود. 


خبرنگار: حسین محمدی اصل  

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.