تحولات منطقه

عضو هیأت‌مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک و نساجی کشور با بیان اینکه کاهش هزینه پوشاک مرتبط با حجاب نیازمند حمایت دولت است، گفت: برای کاهش قیمت چادر، دولت می‌تواند معافیت مالیاتی را اجرا کند.

۴ ابزار دولت برای کاهش هزینه تولید پوشاک مرتبط با حجاب/ امکان معافیت مالیاتی‌ و گمرکی واردات پارچه چادر
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین مجید افتخاری در پاسخ به این سوال که چرا هزینه تأمین پوشاک مرتبط با حجاب از جمله پارچه چادر مشکی گران است؟ اظهار داشت: بخشی از پارچه چادر مشکی مورد نیاز مصرف داخلی، تولید داخلی و بخش عمده ای نیز وارداتی است بنابراین از آنجا که پارچه چادر مشکی از نوع پارچه‌های باکیفت است،‌ قیمت آن نسبت به سایر پارچه‌ها تقریبا گران‌تر است و واردات آن نیز با قیمت بالاتری انجام می‌شود.

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک و نساجی کشور اظهار داشت: در حال حاضر حداقل قیمت واردات یک متر پارچه چادر مشکی ۲ دلار است در حالی که قیمت واردات یک متر پارچه ای که برای مانتوهای تابستانی استفاده می‌شود حدودا یک دلار است با این تفاوت که پارچه چادر مشکی حداقل برای یک سال قابل مصرف است، اما  پارچه‌ای که برای دوخت مانتوهای تابستانی به کار می‌رود به مراتب عمر مصرفی کمتری دارد. 

وی اظهار داشت: مانتوهایی که به لحاظ مدل و دوخت بیشتر مورد استفاده بانوان با حجاب کامل اسلامی است، اغلب پارچه‌های ضخیم‌تر و با کیفیتی دارد و این نوع مانتو معمولا به دلیل تزئیناتی که روی مانتو انجام می‌شود، خرج کار بیشتری نسبت به سایر مانتوها دارد بنابراین بهای تمام شده این نوع مانتو بالاتر است. 

* کاهش هزینه‌های پوشاک‌ حجاب نیازمند حمایت دولت / امکان معافیت مالیاتی و حذف تعرفه گمرکی واردات پارچه چادر

افتخاری در پاسخ به این سوال که از چه روشی می‌توان هزینه‌های تأمین مصرف پوشاک مرتبط با حجاب را کاهش داد؟ اظهار داشت: راهکار کاهش هزینه‌ها و یا کاهش قیمت تمام شده افزایش تیراژ و کاهش هزینه تولید است ضمن اینکه کاهش هزینه‌های پوشاک مرتبط با حجاب، نیازمند حمایت دولت است.  

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان پوشاک و نساجی کشور، بیان داشت: از اقداماتی که دولت می‌تواند در این راستا انجام دهد این است که تولیدکنندگان پوشاک مرتبط با حجاب را معاف از مالیات کند؛ همچنین دولت برای کاهش هزینه واردات و در نتیجه کاهش قیمت تمام شده پوشاک مرتبط با حجاب از جمله چادر مشکی که پارچه آن وارداتی است می تواند تعرفه دریافت نکند و یا تعرفه را به حداقل ممکن کاهش دهد. 

وی افزود: دولت همچنین می‌تواند برای تشویق تولیدکنندگان پوشاک مرتبط با حجاب، قدرالسهم بیمه تامین اجتماعی کارگران را از کارفرما دریافت نکند. 

* ضرورت راه اندازی شبکه فروش اقساطی پوشاک مرتبط با حجاب

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان پوشاک و نساجی کشور اظهار داشت: برای اینکه پوشاک مرتبط با حجاب راحت‌تر در اختیار مصرف‌کنندگان قرار گیرد و مصرف کنندگان دغدغه‌ای برای تامین هزینه‌های مرتبط به آن نداشته باشند باید شبکه فروش اقساطی این نوع پوشاک را راه‌اندازی کرد؛ این مسئله نیز نیازمند حمایت دولت است بنابراین دولت باید شرایطی را فراهم سازد که پوشاک مرتبط با حجاب از جمله پارچه چادر مشکی به صورت اقساطی در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد. 

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک و نساجی کشور با بیان اینکه اصناف نقشی در افزایش و یا کاهش مصرف پوشاک مرتبط با حجاب  ندارند، بیان داشت: تولیدکنندگان و عرضه کنندگان به دنبال منافع اقتصادی طبق قانون عرضه و تقاضا هستند، در این راستا دولت باید با برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی تقاضا را به سمت مصرف پوشاک مرتبط با حجاب افزایش داد. 

* اصنافِ پوشاک جامعه را به سمت مصرف پوشاک نامتعارف‌ تشویق نکرده‌اند

افتخاری بیان داشت: قطعاً نمی‌توان گفت آن بخشی که جامعه را در زمینه مصرف پوشاک نامتعارف، تشویق کرده است، ‌اصناف و تولید کنندگان هستند و عوامل موثر در این ارتباط باید توسط پژوهشگران از ابعاد فرهنگی و اجتماعی بررسی شود.

وی با اشاره به گرایش برخی افراد به استفاده از پوشاک نامتعارف و مغایر با شئونات اسلامی، گفت: باید برای مساله حجاب فرهنگ‌سازی کرد و زمینه گرایش بیشتر به آن را فراهم ساخت. 

به گزارش خبرگزاری فارس کاربران سامانه ‌فارسِ من‌ با ثبت پویشی با عنوان «قانون حجاب توسط اصناف به‌طور کامل اجرا نمی شود» عنوان کرده‌اند که با وجود اجرای قانون حجاب، طی روزهای گذشته تفاوتی ایجاد نشده و متاسفانه در مجتمع‌های تجاری شاهد حضور افراد بی حجاب و همچنین عرضه پوشاک مغایر با شئونات اسلامی هستیم. 

پایان پیام/ 

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.