حمید رضا شاهسون در گفت وگو با قدس آنلاین اظهار می دارد:جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات از سال ۹۰ طرح پاد را ارائه کرد، اما متاسفانه ۵ سال طول کشید تا هماهنگیهای بین دستگاهی برای اجرای آن فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه از سال ۹۵ اجرای این طرح را آغاز کردیم که خوشبختانه به کاهش ۲ درصدی شیوع مصرف بین دانش آموزان منجر شد، ادامه می دهد: جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات میتواند این طرح را در سطح ملی به اجرا بگذارد و درخواست آن را به وزارتخانه های مربوط هم ارائه کرده است، اما تا وقتی جدیت کافی وجود نداشته باشد، این کار امکان پذیرنیست.
وی با بیان اینکه سن مصرف سیگار و قلیان با برداشت هایی که از ۱۰۲ مدرسه ابتدایی و متوسطه اول انجام شده به ۱۰ سال رسیده است، ادامه می دهد: سن مصرف و استعمال دخانیات در دختران هم به زیر ۱۲ سال کاهش پیدا کرده است.
وی عنوان می کند: به دلیل محدودیت هایی که دختران و بانوان دارند مصرف قلیان و سیگار درمنازل و میهمانی ها رشد فزاینده ای پیدا کرده و به یک امر عادی تبدیل شده است، به طوری که در سال های اخیر حتی سرعت رشد مصرف قلیان وسیگار در بانوان و دخترها از پسرها هم متأسفانه پیشی گرفته و بیشتر شده است.
دبیر طرح ملی پاد با انتقاد از اینکه هزینه استفاده از برنامههای جایگزین مصرف دخانیات، مانند کلاسهای ورزشی برای نوجوانان بیش از ۵۰ درصد گران تر شده و کار پیشگیری را سخت کرده است و با این وضعیت باید نگران آینده دانش آموزانمان باشیم، تأکید می کند: برخلاف سرعت کند اجرای طرح های جایگزین، سرعت، شدت و هجمه تبلیغات گسترده مصرف مواد دخانی در بین دانش آموزان و نوجوانان در جامعه روز به روز درحال افزایش است.
شاهسون ادامه می دهد:دخانیات در جامعه ما تبلیغ کف میدان شده است، به گونه ای که وقتی درشهر رفت وآمد می کنیم مغازه هایی را مشاهده می کنیم که محل فروش وتبلیغ دخانیات شده و این موارد چیزی جز ترک فعل مسئولان نیست واینها باید در راستای آگاهی بخشی به جامعه نسبت به این قضیه و اجرای دقیق قوانین انجام شود.
وی با تأکید بر اینکه باید روی سه حوزه دسترسی، عرضه و مصرف در زمینه دخانیات باید کارکنیم، ادامه می دهد: بحث مصرف و تقاضا مهم ترین آیتمی است که به آگاهی بخشی جامعه ربط پیدا می کند، یعنی متأسفانه آگاهی جامعه نسبت به مضرات و باور این مضرات کم شده است و یا حتی این آگاهی داده می شود،اما این آگاهی پایین تر از سطحی است که تأثیری بر نوجوانان داشته باشد.
وی ادامه می دهد:رقبا و مافیایی که تقاضا را بالا میبرند، پیش روی ما هستند و به شدت بر دانش آموزان و نوجوانان فشار میآورند، مانند همین فیلمهای تحریک کننده ای که در شبکه نمایش خانگی پخش می شود و همچنین مافیا و لابیهای صنایع تبلیغی که ایجاد چالش کرده است.
شاهسون با اشاره به اینکه اگر بتوانیم آموزش های لازم در خصوص پیشگیری از دخانیات به دانش آموزان ارائه دهیم میزان اثربخشی این کار افزایش پیدا می کند، اظهار می دارد: دانش آموزان پس از مقطع هفتم به دلیل شرایط محیط و حس بزرگ شدن کشش بیشتری به سمت استعمال دخانیات پیدا می کنند بههمین دلیل ما باید درمقطع هفتم آموزش های لازم را درخصوص آسیب های استعمال دخانیات بدهیم.
وی ادامه می دهد: باید تمامی جامعه و بویژه دانش آموزان از مقطع ابتدایی نسبت به مضرات دخانیات آگاه شوند و به آن ها هشدار داده شود که حتی یکبار هم این را مصرف نکنند و خانواده ها هم این موضوع، یعنی مصرف قلیان و دخانیات را از سبد تفریح شان خارج کنند.
نظر شما