تحولات منطقه

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: آفریقای جنوبی از وزیرخارجه ایران برای شرکت در اجلاس بریکس دعوت کرده و ملاقات های جانبی ما با کشورهای حاضر در آن اجلاس میتواند فرصت خوبی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی باشد.

آفریقای جنوبی از وزیر خارجه ایران برای شرکت در اجلاس بریکس دعوت کرد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در خصوص روند عضویت ایران در «گروه بریکس»، اظهارداشت: هنوز کشورهای عضو بریکس معیارهای خود را برای اعضای جدید مشخص نکرده‌اند و در حال نوشتن این معیارها هستند.

وی گفت: اما با معیارها و توانایی‌هایی که ما داریم به راحتی می‌توانیم خودمان را با معیارهای آنها تطبیق دهیم.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه تصریح کرد: تا کنون ۱۹ کشور تقاضای عضویت در گروه بریکس را مطرح کردند و جمهوری اسلامی ایران جزو اولین کشورهایی است که تقاضای خود را برای عضویت در آن گروه مطرح کرده است.

صفری افزود: همچنین ما میتوانیم با روسیه، چین، برزیل و آفریقای جنوبی معاملات خود را بدون دلار و با ارزهای ملی انجام دهیم.

وی با اشاره به این مطلب که با عضویت در این گروه می‌توانیم از طریق آفریقای جنوبی تجارت خود را در آفریقا انجام دهیم و عین این موضوع را هم برزیل در آمریکای جنوبی میتواند برای ما داشته باشد، افزود: در این مناطق فضا برای صدور خدمات فنی مهندسی ما باز است، چه در هند، چه در روسیه، چه در آفریقای جنوبی و چه در برزیل در بخش های مختلف انرژی، نیروگاه، ساختمان سازی و جاده سازی توانایی های بالایی داریم.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه افزود: اگر ما در بریکس عضویت داشته باشیم می توانیم در بخش های دارو، تجهیزات پزشکی و در نانو به راحتی با این کشورها همکاری داشته باشیم و توسعه صادرات محصولات دانش بنیان را شاهد باشیم.

صفری گفت: کشورهای عضو بریکس موسسات مالی را برای وام دادن و تسهیلات به اعضای خود ایجاد کرده اند که میتواند این موضوع هم برای ما پتانسیلی به حساب آید که با استفاده از این تسهیلات، در جهت اجرایی کردن پروژه‌هایمان در داخل کشور و سایر کشورها اقدام کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: آفریقای جنوبی از وزیر امور خارجه ایران برای شرکت در اجلاس بریکس دعوت کرده و شرکت در این اجلاس بسیار مهم است؛ ملاقات های جانبی در جهت بیان مواضع و شرایط ما با روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی از یکطرف و با سایر کشورهایی که به عنوان عضو ناظر برای شرکت در این اجلاس آمدند، میتواند فرصت خوبی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی باشد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.