تحولات منطقه

۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۰
کد خبر: ۸۷۷۶۴۲

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آغاز ثبت نام بیست و یکمین دوره مسابقات ملی مهارت، مقدماتی مسابقات جهانی مهارت لیون فرانسه ۲۰۲۴ تا ۳۱ خرداد ماه با مشارکت بخش های دولتی و خصوصی خبر داد.

مسابقه ملی مهارت کلید خورد
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، سالانه مسابقاتی در حوزه های مهارتی از قبیل فناوری اطلاعات، مکانیک، مکاترونیک و… تحت عنوان مسابقات ملی مهارت در کشور توسط سازمان آموزش فنی و حرفه ای برگزار می شود.

از آنجایی که این مسابقات کاملاً ماهیت عملیاتی دارند، مورد توجه ویژه بزرگترین شرکت های دنیا قرار می گیرند. در این مسابقات که طی سه یا چهار روز برگزار می گردد، شرکت کنندگان از سراسر جهان باید پروژه های تعریف شده ی خود را اجرایی کرده و در نهایت کار آنها با رای داوران سنجیده می شود.

در ایران مسابقات مهارت در سه مرحله شهرستانی، استانی و کشوری برگزار می شود. شرکت کنندگان در مرحله ی شهرستانی با هم به رقابت پرداخته و پس از ارزیابی داوران، یک نفر از هر شهرستان در مرحله ی استانی شرکت کرده و پس از رقابت منتخب هر استان در رشته ی مورد نظر، وارد مرحله ی کشوری می گردد. در این مرحله نیز منتخبین استان ها در هر رشته، با هم رقابت کرده و نفرات برتر وارد اردوی جهانی می شوند.

در طی این فرآیند آموزش های فوق تخصصی به صورت فشرده به کارآموزان داده شده به نحوی که این افراد برای رقابت در بالاترین سطح جهانی آماده می شوند.

بیستمین و یکمین دوره مسابقات ملی مهارت با مشارکت بخش های دولتی و خصوصی کلید خورد

غلامحسین حسینی نیا، رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور  کشف استعدادهای حرفه ای جوانان وایجاد فرصت مناسب جهت شکوفایی مهارت ها، شناسایی و معرفی افراد ماهر و نخبه به صنایع و بنگاه های اقتصادی، ایجاد فرصتی مناسب جهت تبادل اطلاعات فنی و تجارب حرفه ای بین جوانان، ایجاد انگیزش در جوانان برای کسب مهارت، فراهم کردن فرصت مناسب جهت رقابت سالم بین جوانان کشور و ... را از جمله اهداف برگزاری مسابقات ملی مهارت برشمرد.

وی با بیان اینکه این دوره از مسابقات در ۴۱ رشته و ۶ گروه تخصصی برگزار می شود، افزود: مرحله شهرستانی این دوره از مسابقات ۱۲ لغایت ۱۶ تیرماه، مرحله استانی ۲۶ و ۲۷ تیرماه و مرحله کشوری از هفته آخر شهریور تا نیمه آبان سال جاری برگزار می شود.

معاون وزیر کار برگزاری مسابقات مهارت با ایجاد شور و نشاط و تحریک اشتیاق جوانان را الهام بخش مهارت آموزی و زمینه ساز تربیت انسان های توانمند و توسعه نگر عنوان و تصریح کرد: برگزاری مسابقات ملی مهارت در کشور ما سابقه تاریخی چهل و پنج ساله دارد. تجربه برگزاری مسابقات ملی مهارت پس از انقلاب شکوهمند اسلامی و حضور در چندین دوره مسابقه جهانی مهارت موجبات اصلاح گام به گام این فرآیند را فراهم آورده و منجر به کاهش سطح اختلاف مسابقات ملی با مسابقات جهانی شده است.

به گفته وی اتصالات چوبی، الکترونیک، امنیت سایبری، آجرچینی، آشپزی، توسعه نرم افزارهای موبایل، پردازش ابری، تأسیسات الکتریکی، تبرید و تهویه، تراش، تعمیر و نگهداری وسایل نقلیه سنگین، نگهداری هواپیما، جواهرسازی، جوشکاری، فناوری آب، فناوری خودرو، پذیرش هتل، فناوری طراحی گرافیک، فناوری مد (خیاطی)، فناوری های وب، قنادی (شیرینی پزی)، کابینت سازی چوبی، کاشیکاری دیوار و کف، کنترل صنعتی، ساخت و ساز خشک، گل آرایی، لوله کشی و تاسیسات گرمایشی، راهکارهای نرم افزاری برای تجارت، رباتیک، نانوایی، سازه های چوبی، طراحی مهندسی مکانیک، مدیریت سیستمهای تحت شبکه، مکاترونیک، نان حجیم و نیمه حجیم، نقاشی خودرو، صافکاری خودرو، نقاشی و دکوراسیون، طراحی فضای سبز، هنر بازی های سه بعدی دیجیتال و پیرایشگری مردانه از رشته هایی است که نخبگان مهارتی در این دوره از مسابقات با هم به رقابت می پردازند.

حسینی نیا با بیان اینکه مرحله کشوری بیست و یکمین دوره مسابقات ملی مهارت بصورت غیرمتمرکز و غیرهمزمان برگزار خواهد شد، خاطرنشان ساخت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای در نظر دارد شرایطی را فراهم آورد تا فعالان عرصه صنعت و بنگاه های اقتصادی و دانشگاه ها در کنار تلاشگران عرصه مهارت آموزی بتوانند به تبادل تجربیات و اندیشه ها پرداخته و موجبات همفکری و هم اندیشی در راستای حل مسائل مرتبط با عرصه کار آفرینی و اشتغال فراهم شود.

وی بیان داشت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با همکاری حامیان برون سازمانی و فعالان بخش خصوصی تمام تلاش خود را برای برگزاری مسابقات ملی مهارت در سطح استاندارد جهانی انجام می دهد و امید دارد که این تلاش بتواند به عنوان گام کوچکی در راستای تحقق اهداف سازمانی و ملی محسوب شود.

معاون وزیر کار شرایط سنی شرکت در این مسابقات ملی مهارت را حداکثر ۲۱سال در رشته‌های انفرادی و در رشته‌های تیمی حداکثر ۲۵ سال ذکر کرد و بیان داشت : رشته‌های امنیت سایبری، پردازش ابری، مکاترونیک، فناوری آب، سرویس و نگهداری هواپیما فاقد شرایط سنی و فرصت مناسبی برای علاقه‌مندان به این رشته‌ها جهت شرکت در مسابقات است.

وی گفت: ثبت‌نام متقاضیان این دوره از مسابقات تا ۳۱خردادماه سال جاری ادامه خواهد داشت و علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به سایت www.worldskills.ir به صورت آنلاین و یا با مراجعه به مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای در شهرستان‌ها ثبت نام کنند.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای اظهار داشت: متقاضیان شرکت در این مسابقات باید یکی از مدارک، گواهینامه مهارت سازمان آموزش فنی وحرفه‌ای کشور در رشته‌های مرتبط، دیپلم کاردانش یا فنی وحرفه‌ای در رشته‌های مرتبط، فارغ‌التحصیلان دانشگاه فنی وحرفه‌ای و دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی به غیر از رشته‌های امنیت سایبری- پردازش ابری، توسعه نرم‌افزارهای موبایل، راهکارهای نرم‌افزار برای تجارت، مدیریت سیستم‌های تحت شبکه و طراحی و توسعه وب، را دارا باشند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.