حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با حضور در جمع معینههای اعزامی به حج ۱۴۰۲ در مدینه، نکاتی را درباره اقدامات معینهها بیان کرد.
معینهها، در جهت معرفتافزایی و پاسخگویی به سوالات شرعی بانوان زائر، در ایام حج در هتلها مستقر میشوند.
حجتالاسلام والمسلمین نواب درابتدا گفت: با توجه به برنامهریزیهای دشمن در ایام اغتشاشات، وظیفه شما به عنوان معینه کاروان دو چندان است و باید در زمینه معرفتافزایی تلاش مضاعفی داشته باشید.
وی در ادامه به خطیر بودن وظیفه معینههای ثابت در ایام حج اشاره کرد و گفت: تفاوت شما به عنوان معینههای ثابت با معینههایی که در کاروانها حضور دارند این است که شما در مکه با زائرانی از شهرهای مختلف روبهرو میشوید که سابقه آشنایی با آنها را ندارید و اطلاعاتی از نیازها، روحیات و مسائل آنها در اختیار شما نیست.
سرپرست حجاج ایرانی تاکید کرد: همین عدم شناخت زائر، ماموریت معینههای ثابت را سنگینتر و خطیرتر میکند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب در راستای اجرای بهتر ماموریت معینههای ثابت نکاتی را به آنها توصیه کرد و گفت: با توجه به اینکه شما هیچ شناختی از زائران ندارید میتوانید به صورت شفاهی یا مکتوب، اطلاعاتی را که نیاز دارید از روحانی و مدیر کاروان دریافت کنید. با دریافت این اطلاعات، میدانید که باید روی چه موضوعاتی تمرکز کنید.
سرپرست حجاج ایرانی در همین زمینه از معینهها خواست که از جمع بانوان هر کاروان برای خود یک «رابط» نیز انتخاب کنند تا هماهنگیهای لازم به واسطه آنها انجام شود.
وی به دومین نکته اشاره کرد و گفت: برنامههای خود را در هتل به دو بخش تقسیم کنید؛ یک برنامه عمومی داشته باشید که مشترک بین همه کاروانها است و یکی هم برنامه اختصاصی که به صورت جداگانه برای هر کاروان تدارک می ببینید.
حجت الاسلام والمسلمین نواب در توصیه سوم افزود: یک برنامه عملی ایام حج از تقویم برای زائران داشته باشید تا زائران بدانند که در هر روز چه اعمالی را خوب است انجام دهند.
وی تصریح کرد: اقدامات معینهها باید به گونهای باشد که زائر احساس کند یک برنامه عملی در اختیارش قرار گرفته و به سوالاتش پاسخ داده شده است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در یک توصیه مهم گفت: سعی کنید انچه را که بیان میکنید مخاطبش یک نفر نباشد که منجر به حاشیه بشود بلکه مسائلی باشد که عمومیت دارد.
وی حفظ سلامتی جسمی معینهها را از همه این موارد مهمتر دانست و گفت: اگر شما نکات بهداشتی را رعایت نکنید و دچار بیماری بشوید، ماموریت شما در زمینه خدمترسانی به زائر نیمه تمام میماند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب خاطرنشان کرد: در پایان سفر، گزارشی از اقدامات انجام شده به معاونت فرهنگی ارائه دهید زیرا برنامهریزیهای آینده معاونت فرهنگی بر اساس همین گزارشها طراحی خواهد شد.
نظر شما