به گزارش قدس آنلاین، خبرگزاری عربستان سعودی بامداد امروز اعلام کرد که «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی با «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا دیدار و درباره روابط دوجانبه میان دو کشور گفتگو کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی، دو طرف درباره جنبههای همکاری در زمینههای مختلف و تحولات منطقهای و بینالمللی گفتوگو کردند.
رسانههای مختلف اعلام کردند که وزیر امور خارجه آمریکا برای گفتوگو درباره مسائل مختلف از جمله عادیسازی روابط میان ریاض و تلآویو به عربستان سفر کرده است.
بلینکن دیروز سه شنبه در سفری به عربستان سعودی با هدف تقویت روابط بین دو کشور پس از اختلافاتی که بر سر مسائلی از جمله قیمت نفت به وجود آمده است، وارد عربستان شد.
در این دیدار، « ریما بنت بندر بن سلطان بن عبدالعزیز» سفیر عربستان در ایالات متحده آمریکا، «فیصل بن فرحان بن عبدالله» وزیر امور خارجه عربستان و «مساعد بن محمد» مشاور امنیت ملی عربستان حضور داشتند.
از طرف آمریکایی نیز «درک شولت» مشاور بلینکن، «مایکل رتنی» سفیر آمریکا در عربستان، «باربارا لیف» دستیار وزیر امور خارجه و «تام سالیوان» معاون رئیس دفتر بلینکن حضور داشتند.
بلینکن دو روز را در عربستان سعودی سپری خواهد کرد و در نشست وزیران شورای همکاری خلیج فارس برای گفتگو در مورد همکاری در زمینه فرصتهای اقتصادی در سراسر خاورمیانه شرکت خواهد کرد.
پیش از این «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به ریاض سفر کرده بود و بسیاری از کارشناسان و رسانههای اعلام کردند که سفر او با هدف متقاعد کردن عربستان برای عادیسازی روابط با اسرائیل صورت گرفت که ظاهرا این سفر بی نتیجه ماند.
اخیرا مجله آمریکایی «اکسیوس» اعلام کرد که ولیعهد عربستان سعودی درخواست کاخ سفید برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی تا پایان سال جاری میلادی را رد کرده است.
این مجله آمریکایی همچنین نوشت که دولت آمریکا اقداماتی را برای عادیسازی روابط بین عربستان سعودی و اسرائیل به جریان انداخته است و منابع آگاه اعلام کردند که کاخ سفید میخواهد در ۶ تا هفت ماه آینده و قبل از آغاز رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری، توافق عربستان و اسرائیل برای ایجاد روابط دیپلماتیک را به دست آورد.
سازمان پخش رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی (کان) نیز پیش از این در گزارشی اعلام کرد که بعید است مسئولان اسرائیلی بتوانند عربستان سعودی را در سال ۲۰۲۳ برای عادیسازی روابط با تل آویو متقاعد کنند.
شبکه ۱۱ تلویزیون رژیم صهیونیستی کان تاکید کرد که چشم انداز روشنی در خصوص پیشرفت قابل توجه درباره عادیسازی روابط تلآویو و ریاض دیده نمیشود و انتظار نمیرود که این امر در ماههای آینده و به زودی و حتی تا پایان سال ۲۰۲۳ صورت گیرد.
روزنامه «رای الیوم» نیز پیش از این در گزارشی نوشت که رژیم صهیونیستی اکنون در مطبوعات خود این گونه تبلیغ میکند که سفر مقامات آمریکایی به عربستان سعودی، با هدف احیای امیدهای صهیونیستها برای عادیسازی روابط عربستان با رژیم اسرائیل و پیوستن به توافق موسوم به «ابراهیم» است. آیا آمریکا میتواند ریاض را به سمت عادیسازی روابط با رژیمی سوق دهد که نفسهای آخر خود را میکشد و با یک جنگ سیاسی داخلی و عملیاتهای مقاومتی رو به رو است؟ عملیات هایی که امنیت این رژیم را مختل کرده و ناتوانی گنبد آهنین در مقابله با موشکهای مقاومت را نشان داده است.
روزنامه مذکور تاکید کرد که ریاض در زمان دولت دونالد ترامپ آمریکا مدعی بود که روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی خواهد کرد ؛ اما به سمت جایگزین مناسبی رفت و روابط خود را با مسکو، پکن و تهران تقویت کرد که به اعتقاد ناظران و کارشناسان، عربستان سعودی، آمریکا و رژیم صهیونیستی را فریب داد».
عربستان سعودی، ایران و چین روز جمعه نوزدهم اسفند ۱۴۰۱ برابر با دهم مارس ۲۰۲۳ میلادی در بیانیهای مشترک اعلام کردند در نتیجه گفتوگوهای انجامشده، جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی توافق کردند ظرف حداکثر دو ماه، روابط دیپلماتیک خود را از سر بگیرند و سفارتخانهها و نمایندگیها را بازگشایی کنند.
به دنبال این توافق رسانهها و محافل آمریکایی نگرانی خود را از روند تحولات منطقه غرب آسیا که برخلاف خواست آمریکا پیش می رود ابراز کرده اند.
بسیاری معتقدند که فاصله نسبی عربستان از آمریکا میتواند سعودیها را از فشارهای ایالات متحده برای توافق با رژیم صهیونیستی رها کند. به ویژه اینکه چین در این زمینه هیچ فشاری به ریاض وارد نمیکند و برخلاف آمریکا عادیسازی با اسرائیل را شرط همکاری با عربستان نمیداند و اساسا علاقهای به پرونده اسرائیل در منطقه ندارد.
نظر شما