تحولات منطقه

گمرک جمهوری اسلامی ایران در پی انتشار اخباری از بازدید رئیس قوه قضائیه از گمرک نوشهر درباره دو موضوع محموله ۱۰ هزار تنی روغن خوراکی و ۳۰۰۰ تنی ذرت دامی آلوده شفاف سازی کرد.

شفاف‌سازی گمرک درباره محموله ۱۰ هزار تنی روغن و ۳۰۰۰ تنی ذرت دامی آلوده در گمرک نوشهر
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، گمرک جمهوری اسلامی ایران در پی انتشار اخباری از بازدید رئیس قوه قضائیه از گمرک نوشهر در تاریخ ۱۴۰۱.۳.۱۹ اطلاعیه‌ای صادر کرد که به شرح زیر است:

«در بازدید رئیس محترم قوه قضائیه جناب حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای از انبارهای اداره بندر نوشهر دو مورد رسانه ای شد که در این خصوص توضیحاتی به تفکیک ارائه میشود.

الف: محموله ۱۰ هزار تنی روغن خوراکی

۱. این محموله در تاریخ های ۱۴۰۱.۵.۱۸ و ۱۴۰۱.۵.۳۰ وارد و در مخازن بندر نوشهر متعلق به اداره کل بنادر مازندران تخلیه شد. وزن روغن ها ۲۵۷، ۱۰،۰۰۲ کیلوگرم و صاحب آنها شرکت بازرگانی دولتی است.

۲. گمرک نوشهر به شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران اخطاریه شماره ۱۴۰۱.۱۵۴۷۴۱۴ را در تاریخ ۱۴۰۱.۱۰.۲۰ درباره متروکه شدن و به لزوم تسریع در انجام تشریفات گمرکی تاکید گردید. این در حالی است کالاهای شرکت‌های دولتی، بنا بر مصوبه ستاد تنظیم بازار از متروکه شدن مستثنی هستند.

۳. حدود ۵۰۰۰ تن از روغنها در تاریخ ۱۴۰۲.۲.۹ (یعنی ۹ ماه پس از تاریخ قبض انبار) به موجب اظهار نامه واردات قطعی به شماره ۳۱۹۵۷۹۹۰ اظهار گردید. این اظهار نامه اکنون در انتظار اخذ مجوزهای ترخیص معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران سازمان ملی استاندارد ایران و پرداخت حقوق ورودی است.

۴. ۵ هزار تن دیگر از این روغنها علی رغم گذشت ۹ ماه هنوز اظهار نشده و مسئولان شرکت بازرگانی دولتی ایران می بایست در این خصوص توضیح دهند که البته روشن است بخشی از دلیل استفاده از ظرفیت مخازن بنادر در جهت مدیریت ذخایر استراتژیک کالاهای اساسی کشور است. این روغن ها طی رسیدهای شماره ۱۰۱۳۹۷ و ۱۰۱۳۹۸ به تاریخ ۱۴۰۱.۵.۱۸ هنوز در منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر انبار شده‌اند.

۶. چون صاحب کالا شرکت دولتی است، از تسهیلات مصوبه تنظیم بازار بند ۱۵ جلسه ۱۱۶ و بخشنامه گمرک ایران به شماره ۱۲۷۹۰۳۸ مورخ ۹۹.۱۰.۲۱ استفاده کرده و با گذشت ۸ ماه از انبار شدن آنها از مترو که شدن محموله جلوگیری شده است.

ب : محموله ۳۰۰۰ تنی ذرت دامی آلوده

۱. محموله در تاریخ ۹۹.۵.۱۵ به انبار منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر تحویل میشود و آن منطقه ویژه، رسید شماره ۱۹۹۴۸۰ را برای آن صادر می کند. طبق ظهرنویسی این رسید وزن محموله ۳،۰۳۷،۰۲۴ کیلو گرم و صاحب کالا شرکت

فرآوری فروکتوز لاب» بوده است.

۲. اداره کل بنادر مازندران در اجرای تبصره های یک و دو ماده ۵۴آ.ا قانون امور گمرکی در نامه ۹۳۷۷/ ص - ۱۳۹۹.۸.۱۱ اتمام مهلت توقف این کالا را به گمرک نوشهر اعلام میکند

۳. برمبنای نامه اداره بندر و در اجرای تبصره ۴ ماده ۲۴ قانون یاد شده گمرک ، نوشهر اخطاریه ۹۹.۹۶۴۵۶۷-۱۳۹۹.۸.۱۵ را درباره مترو که شدن کالای یاد شده برای شرکت فرآوری فروکتوز ناب صادر می کند.

۴. این شرکت کالای خود را با قبض انبار ۱۰۰۸۱ منطقه ویژه اقتصادی بندر بوشهر در تاریخ ۱۴۰۰.۱.۲۴ به شرکت توسعه کشت و صنعت اکسون واگذار میکند. به عبارتی مالکیت محموله به شرکت اکسون منتقل می شود.

۵. شرکت توسعه کشت و صنعت اکسون مالک جدید (کالا این محموله را در سند واردات قطعی ۲۸۶۳۲۴۷۸ در تاریخ ۱۴۰۰.۲.۱۲ در سامانه جامع امور گمرکی اظهار مینماید.

۶. گمرک نوشهر در اجرای تبصره ۳ ماده ۱.۲۵۴ قانون امور گمرکی در تاریخ ۱۴۰۰.۳.۱۸ به علت گذشت مهلت توقف

قانونی کالا، اخطاریه ۱۴۰۰.۳۴۹۷۲۸ را درباره متروکه شدن کالا برای شرکت اکسون صادر می کند.

۷. اظهار نامه شرکت اکسون به شماره ۲۸۶۳۲۴۷۸ در تاریخ ۱۳۰۰.۷.۲۸ به علت پایان مهلت قانونی آن ابطال می گردد.

۸. پیش از ابطال اظهار نامه شرکت اکسون (بند۷) در اجرای ماده ۳۳ قانون امور گمرکی اظهارنامه متروکه به شماره ۲۸۴۲۴۶ در تاریخ ۱۴۰۰.۷.۱۸ برای کالای این شرکت صادر می گردد.

۹. شرکت اکسون در نامه ۱۴۰۰.۴۳۵۵ - ۱۴۰۰.۸.۴ تصمیم خود را برای مرجوع کردن کالا اعاده) به خارج از کشور بر اساس ماده ۴۶ قانون یاد شده به اطلاع گمرک نوشهر میرساند و ابطال اظهارنامه مترو که بالا را درخواست می کند.

۱۰. طبق درخواست شرکت اظهارنامه مرجوعی به شماره ۲۸۷۴۵۴ در تاریخ ۱۴۰۰.۸.۴ صادر می شود. در همان روز گمرک دام و اظهارنامه مرجوعی ثبت می شود.

۱۱. علی رغم اجابت درخواست برای مرجوع کردن صاحب کالا برای اعاده آن به خارج از کشور اقدام نمی نماید. بنابراین دوباره اظهار نامه مترو که دیگری به شماره ۲۹۶۵۱۹ در تاریخ ۱۴۰۰.۹.۱۶ به ثبت می رسد.

۱۲. با وجود ناکامی شرکت اکسون برای ترخیص قطعی و یا مرجوع کردن کالا به خارج از کشور این شرکت دوباره از گمرک نوشهر درخواست میکند اظهار نامه ۲۹۶۵۱۹ از سازمان اموال تملیکی اعاده شود تا بتواند کالای خود را به شرکت پویان تجارت فیروزه شرق واگذار کند. درخواستها عبارتند از نامه‌های شماره ۱۴۸۱۳۴۶ مورخ ۱۴۰۰.۱۰.۲۹ و ۷۵۱۹۰ مورخ ۱۴۰۰.۱۱.۲۸ و ۱۶۵۶۰۵۴ مورخ ۱۴۰۰.۱۲.۲.

۱۳. در تاریخ ۱۴۰۱.۱.۲۱ طی نامه ۲۸۷ . ص .۱۴۰۱.۱۳ قبض انبار ۱۰۰۸۱ در منطقه ویژه اقتصادی نوشهر به نام مالک جدید (مالک سوم) یعنی شرکت پویان تجارت فیروزه شرق ظهرنویسی می‌گردد.

۱۴. سازمان ملی استاندارد ایران به درخواست ناظر گمرکات مازندران به شماره ۱۴۰۱.۲۷۷۲۶-۱۴۰۱.۱.۱۵ از کالا نمونه برداری میکند. این درخواست در اجرای خواسته معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی درباره نحوه ترخیص ذرت دامی متعلق به شرکت پویان تجارت فیروزه شرق طرح می گردد.

۱۵. سازمان ملی استاندارد ایران در دو نامه به شماره های ۲۸۶۴۰-۱۴۰۱.۲.۸ و ۳۸۸۱۲-۱۴۰۱.۲.۲۲ آلوده بودن کالا را اعلام میکند. به عبارتی طی ۲ مکاتبه و ۲ بررسی هر دو مرتبه آلوده بودن محموله توسط استاندارد گزارش می گردد.

۱۶. بر این اساس گمرک نوشهر اخطاریه ۲۳۴۷۵۴-۱۴۰۱.۲.۲۵ را برای تعیین تکلیف کالا صادر می کند. در این نامه قید می شود در صورت اقدام نکردن به موقع در اجرای مقررات ماده ۱۰۵ قانون امور گمرکی کالا به ضبط قطعی دولت در خواهد آمد.

۱۷ ناظر گمرکات مازندران در ابلاغیه شماره ۷۱۶۹۲۵ به تاریخ ۱۴۰۱.۵.۲۵ به شرکت پویان تجارت فیروزه شرق، کالای این شرکت را طبق ماده ۱۰۵ قانون امور گمرکی ضبط میکند و تحویل سازمان اموال تملیکی میدهد .

۱۸. از تاریخ ۱۴۰۱.۰۵.۲۵ محموله مذکور در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار میگیرد.

۱۹. در تاریخ ۱۴۰۱.۰۸.۰۳ مالک پویان تجارت فیروز شرق اعتراضی به ضبط کالا می‌کند.

۲۰. در تاریخ ۱۳۰۱.۱۰.۱۴ ادعای ایشان توسط شعبه دادگاه عمومی شهرستان نوشهر رد می گردد.

۲۱. در تاریخ ۱۴۰۱.۱۱.۰۲ ابلاغ رأی دادگاه در گمرک واصل می شود.

۲۲. در تاریخ ۱۴۰۱.۱۱.۱۹ طی نامه شماره ۹۰۱۸۴۷۵۰۷۱۳ دادستان عمومی و انقلاب بر اساس دستور دادستان کل کشور دستور عودت کالا به صاحب کالا برای خروج از کشور میدهد.

۲۳. در تاریخ ۱۴۰۱.۱۲.۰۶ توسط گمرک به سازمان اموال تملیکی اعلام میگردد؛ در صورت عدم فروش کالا حسب دستور دادستان محترم عودت گردد.

۲۴. در تاریخ ۱۴۰۲.۰۳.۰۲ سازمان اموال تملیکی با صاحب کالا مکاتبه و مراتب موافقت خود با خروج کالا از کشور اعلام می دارد که تاکنون صاحب کالا اقدامی نداشته است. ۲۵. در تاریخ ۱۴۰۲.۰۳.۰۳ گمرک مجدداً موضوع را از سازمان اموال تملیکی پیگیری می‌کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha