تحولات لبنان و فلسطین

پدرعلم ژنتیک ایران با اشاره به اینکه گروه های خونی زمینه ساز بروز بیماری های مختلف هستند،معتقد است:گروه‌های خونی، روشی برای تقسیم‌ بندی خون بر پایه وجود یا نبود آنتی‌ ژن‌های موروثی خاص روی سطح گلبول‌های قرمز خون است.

داریوش فرهود: گروه خونی می‌تواند احتمال ابتلا به برخی بیماری‌ها را تا حد زیادی مشخص کند

پروفسور داریوش فرهود در گفت وگو با قدس آنلاین با بیان اینکه هر چند خون انسان‌ها به چهار دسته عمده A ،B، AB و O  تقسیم بندی می شوند، اما ما بیش از ۱۵ گروه خونی مختلف داشتیم که به مرور زمان یا از بین رفته اند و یا با هم ادغام شده اند و ادامه می دهد:گروه خونی افراد می‌تواند بعضی از خصوصیات رفتاری و احتمال ابتلا به برخی بیماری‌ها را تا حد زیادی مشخص کند.

وی می‌گوید:خود انسان‌ها نیز ساختار ژنتیکی خاصی دارند که یک نمونه ساده آن گروه خونی است؛ گروه خونی افراد با هم متفاوت است و خصوصیاتی که این گروه‌های خونی از خود بروز می‌دهند نیز متفاوت است و به این معناست که برخی از بیماری‌های ویروسی در برخی از گروه‌های خونی بیشتر خودش را نشان می‌دهد.

این پژوهشگر و نویسنده با تأکید بر اینکه بر اساس نتایج بررسی‌ها خطر ابتلا به بیماری قلبی در بین افرادی با گروه خونی O، بسیار کمتر از دیگران است،می افزاید:متخصصان هنوز دلیل قطعی این اتفاق را نمی‌دانند، اما برخی از آن‌ها معتقد هستند که دیگر گروه‌های خونی دارای کلسترول بالا و پروتئین مرتبط با لخته شدن خون هستند؛ بنابراین همه گروه‌های خونی به جز گروه خونی O در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند.

فرهود گروه‌های خونی A ،B و AB  را بیشتر از گروه خونی O، در معرض ابتلا به سرطان معده می داند و تصریح می کند:از این میان، گروه خونی A بیشتر از بقیه گروه‌ها در معرض ابتلا به این بیماری است و از آنجایی که عفونت مرتبط با این بیماری بیشتر در بدن افرادی با گروه خونی A وجود دارد، خطر ابتلا به سرطان معده در این افراد بیشتر است

وی رابطه بیماری ها با اجزای خون را شامل ، سلول های قرمز خون ،سلول های دفاعی ،سرم پروتئین ها مثل هموگلوبین و یکی هم آنزیم های خون که تشکیل دهنده خون هستند می داند و می گوید:وقتی یک بیماری می خواهد به وجود بیاید با این چهار سلول و چهارعامل اصلی مواجه می شود.

پدر علم ژنتیک ایران ادامه می دهد :در گذشته یک عده گروه خونی A و یک عده گروه خونی B  داشتند و یک عده باهم ادغام شده و گروه خونی  AB  را تشکیل دادند؛یک عده گروه خونی نداشتند و به عبارتی نشان نمی دادند و اینها را صفر و یا به عبارتی زیرو که درواقع  همان گروه خونی O هستند.

فرهود با بیان اینکه تخمین زده می شود اگر تا ۱۰۰ هزار سال دیگر پیش برویم گروه خونی O  زیاد تر می شود،می گوید:به دلیل اینکه این گروه خونی در مقابل خیلی از بیماری ها مقاومت بیشتری دارد،هر بار می آیند و گروه های خونی A وB را از بین می برند و گروه خونی O  افزایش بیشتری پیدا خواهد کرد.

وی ادامه می دهد:در ژاپن و کره جنوبی وقتی می خواهند کسی را استخدام کنند یکی از پرسش ها این است که گروه خونی شما چیست ؛چرا که معتقدند افرادی که گروه خونی O دارند ،مسئولیت پذیر تر از دیگر گروه های خونی هستند.

وی می افزاید:درکشورهایی که گروه خونیO  درآنها بیشتر است، می‌بینیم که مقاومت بدن مردم این کشورها در برابر بیماری‌ها نیز بالا می‌رود، اما شاخصه‌های دیگری نیز در بدن انسان هست، آنزیم‌های گلبول قرمز که در حدود ۲۵ عدد است هم جزو شاخصه‌هایی است که می‌تواند تأثیرات بیماری ها را درافراد تغییر دهد.

پدر علم ژنتیک ایران معتقد است که ویتامین d و c نیز از شاخصه‌های مهمی در بدن به شمار می‌روند و کم یا زیاد بودن آن نیز در شدت یا کمرنگ‌ بودن برخی بیماری ها تأثیرگذار است،می گوید:ژن‌های معینی در بدن پذیرش بیماری را در برخی از افراد بیشتر می‌کنند و خطر بیشتری آنها را تهدید می‌کند، اما در برخی دیگر از این ژن‌ها این نقش کمرنگ‌ تر است و این ژن‌ها قدرت پذیرش برخی ویروس ها را کمتر می‌کنند.

 فرهود با اشاره به نقش ژن های خوب و بد و گروه های خونی در بیماری های مختلف به ویروس کویید ۱۹ اشاره می کند ومی افزاید:هرانسانی یک ژن به خصوص دارد و به این معناست که کرونا در همه افراد به یک شیوه خودش را نشان نمی‌دهد و در هر فردی نوع بروز آن  متفاوت است.

وی با تأکید بر اینکه زیرساخت‌های بدنی افراد به گونه‌ ای است که نوع بروز بیماری درهر فردی متفاوت است، می گوید:در واقع ویروس در هر فردی عکس‌العمل متفاوتی نشان می‌داد، البته خود ویروس نیز مدام در حال تغییر است  و جهش‌های جدیدی را ایجاد کرد.

وی ادامه می دهد:این ویروس تا به حال جهش‌های متفاوتی از خود نشان داده و سبب شده علایم بالینی این بیماری‌ها متفاوت باشد، در ایران نیز وضع به همین صورت بود و از قاعده کلی جهانی مستثنی نبوده و شاهد جهش‌های متفاوتی از این ویروس بوده‌ایم.

منبع: قدس آنلاین

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.