جهان سروش صحت، جهانی پیچیده با نگاهی ساده به زندگی آدم های معمولی است. او در جدیدترین اثرش «مگه تموم عمر چند تا بهاره؟‌» این پیچیدگی را به سادگی نشان می دهد.

به گزارش قدس آنلاین، این سریال کمدی و خانوادگی که اولین قسمت آن صبح پنج شنبه گذشته روی پلتفرم نماوا آمد و امروز، قسمت دوم آن پخش می شود با بازی علی مصفا، قدرت‌الله ایزدی، کاظم سیاحی، آناهیتا افشار، مجید یوسفی، گیلدا ویشکی و بیژن بنفشه خواه به نویسندگی سروش صحت و ایمان صفایی، کارگردانی سروش صحت و تهیه کنندگی محمدرضا تخت‌کشیان ساخته شده است. صحت در اولین تجربه سریال سازی اش برای شبکه نمایش خانگی، سراغ قصه آدم های معمولی و قشر متوسط جامعه رفته است.

در خلاصه داستان سریال «مگه تموم عمر چند تا بهاره؟» آمده است: «زندگی آرام اعضای خانواده ربانی با ورود ناخواسته یک مار، پیداشدن یک نسخه خطی نفیس و یک حفره اسرارآمیز دچار تحولاتی می‌شود…»

* یک کمدی جدید در ترکیب نمایش خانگی

موضوع سریال جدید صحت، اجتماعی و کمدی است و ماجرای چند دوست را روایت می کند که سرنوشت متفاوتی برای آنها رقم می خورد. تصویربرداری این مجموعه نمایشی در شهرهای تهران، اصفهان و جزایز قشم و کیش به سرانجام رسیده است و در قالب یک سریال ۳۲ قسمتی پخش می شود. محمدرضا تخت‌کشیان تهیه کننده این اثر از تهیه کنندگان پرکار این روزهای نمایش خانگی است که از کارهای اخیر او می‌توان به «زخم کاری» اشاره کرد. اخرین سریال سروش صحت هم «فوق‌لیسانسه‌ها» بود که سال ۹۸ از شبکه سه سیما پخش شد. فهرست بازیگران سریال «مگه تموم عمر چند تا بهاره» ترکیبی از بازیگرانی است که صحت پیش از آن با آنها همکاری داشته و برخی از چهره ها هم نخستین نقش آفرینی خودشان را در مدیوم سریال برای شبکه نمایش خانگی دارند.

درباره جدیدترین ساخته سروش صحت «مگه تموم عمر چند تا بهاره؟»/ جوریدن در جهان پیچیده آدم های معمولی

* دستپخت دو نفره خوشمزه

صحت که سابقه درخشانی در ساخت سریال‌های کمدی در قاب تلویزیون دارد، در نخستین تجربه سریال‌سازی اش برای نمایش خانگی به سراغ یک کمدی متفاوت اجتماعی-فانتزی رفته است. نویسندگان «تموم عمر چند تا بهاره؟» سروش صحت و ایمان صفایی هستند. تجربه همکاری صحت و صفایی در فیلمنامه نویسی، تجربه موفقی بوده است. سریالهای «پژمان»، «شمعدونی» و سه فصل از «لیسانسه ها» با فیلمنامه محکم و درستی که دستپخت هردوی آنها بوده است به کارگردانی صحت روی آنتن تلویزیون رفت و مخاطبان زیادی هم پیدا کرد.

صحت از دهه 70 وارد فضای تلویزیون شد و نویسندگی آیتم‌های طنز آثار مهران مدیری و بازیگری در برخی از مجموعه‌های طنز و فیلم‌های سینمایی را برعهده داشت. رفته رفته او در مقام فیلمنامه‌نویس به صورت مستقل شروع به نوشتن سریال‌های تلویزیونی کرد و همکاری مشترک و مداومش با ایمان صفایی هم از اواخر دهه 80 با نوشتن فیلمنامه «بزنگاه» آغاز شد.

صحت بعدها آستین بالا زد و به سراغ کارگردانی رفت و با ساخت سریال‌هایی همچون «ساختمان پزشکان» و «پژمان» قدم بزرگی در کارگردانی برداشت. حاصل سال‌ها مشق کردن در حوزه سینما و تلویزیون، منتج به این شد که صحت سه گانه «لیسانسه‌ها» را برای تلویزیون بسازد، سریالی که از لحاظ سبک بصری و شیوه روایت و نوع شوخی‌ها در تلویزیون ایران، ممتاز بود و تا امروز می‌توان این اثر را یکی از آثار موفق و ماندگار این کارگردان برشمرد. شکستن مرزهای واقعیت و خیال و دخیل کردن مخاطب در فضای کمدی سریال از ویژگی‌های کاری صحت به شمار می‌رود که در اولین تجربه سینمایی‌ اش، فیلم «جهان با من برقص» آشکارتر شد. نگاه طنازانه صحت به تراژیک ترین اتفاقات و احساسات بشر، جالب توجه است. او در این فیلم به مسئله مرگ، نگاهی کمدی دارد و شوخی‌هایش با مرگ و زندگی پس از مرگ، نشان دهنده ذهن پیچیده و خلاق این فیلمساز آرام و کم حاشیه است. ذهنی که نشان از آبشخوری غنی و متصل به کتابخوانی دارد. صحت با اجرای برنامه تلویزیونی«کتاب باز» در مقام مجری کارشناس، نشان داد که یک کتابخوان و کتاب باز حرفه ای و عاشق است.

* آیا لیسانسه ها تکرار می شود؟

صحت در سه گانه موفق «لیسانسه ها» به مسائل مهمی چون عشق و بلاتکلیفی که جان مایه ساخت تراژیک ترین و دراماتیک ترین آثار تصویری است، نگاهی طنزآمیز دارد. بارها عاشق و فارغ شدن حبیب، تقلاهای مسعود برای پیدا کردن شغل و تشکیل زندگی مشترک، مشکلات مازیار بخاطر اعتیاد پدر و طلاق مادرش و قصه های تلخ دیگر شخصصیت ها در این سریال دستمایه طنز قرار گرفته است اما نه طنزی با موقعیت های اغراق شده.

صحت، راوی اتفاقات جاری و آرام زندگی است. او در آثارش تلاشی برای بزرگ نمایی موقعیت ها و شخصیت ها ندارد. نقش های اگزجره و اتفاقات پیچیده در آثار او دیده نمی شود. او ساده و روان حرفش را می زند و حرفهای دلنشینی هم دارد. پخش قسمت اول «مگه تموم عمر چند تا بهاره؟» تداعی کننده درگیری های روزمره شخصیت های «لیسانسه ها» بود و عده ای به کارگردان اثر این خرده را گرفتند که ممکن است مجموعه جدیدش، تکرار لیسانسه ها در شمایلی نو باشد. ایرادی که برای قضاوت درباره آن، زود است و حتی اگر ظاهری جدید از «لیسانسه ها» را در قواره «مگه تموم عمر چند تا بهاره؟» تماشاگر باشیم تکرار یک اتفاق موفق، دلچسب تر از یک نوآوری ضعیف است.

درباره جدیدترین ساخته سروش صحت «مگه تموم عمر چند تا بهاره؟»/ جوریدن در جهان پیچیده آدم های معمولی

* ستاره سازی به سبک صحت

ترکیب بازیگران سریال «مگه تموم عمر چندتا بهاره؟» نشان می‌دهد که این کارگردان خوش سلیقه، اعتقاد چندانی به انتخاب بازیگران شناخته شده سریال‌ها و فیلم‌های کمدی ندارد. او به خوبی می‌تواند از حضور متفاوت برخی چهره‌های مطرح سینما و تلویزیون بهره ببرد و حتی چهره سازی کند. شخصیت بیادماندنی «حبیب» در سه گانه «لیسانسه‌ها» با نقش آفرینی هوتن شکیبا باعث محبوبیت این بازیگر شد و توانایی های او در بازیگری را عیان کرد. اتفاقی که برای پژمان جمشیدی در سریال «پژمان» رخ داد. جمشیدی در نقش خودش در این سریال ظاهر شد ولی آنقدر خوب ظاهر شد که بعد از پخش این سریال، پیشنهادات سینمایی را به سمت خودش روانه کرد و حالا او یکی از بازیگران جدی و محبوب سینمای ایران است. همین محبوبیت برای بهنام تشکر هم اتفاق افتاد. او با ایفای نقش «دکتر نیما افشار» که یک روانشناس بود و مشکلات زیادی در زندگی شخصی و کاری اش داشت به یکی از بازیگران پرکار بعد از پخش این سریال تبدیل شد. باید دید «مجید یوسفی» ستاره جدید صحت در سریال «مگه تموم عمر چند تا بهاره» هم آینده کاری روشنی مانند دیگر همتایانش دارد و بعد از پخش این سریال، گزینه ای جدی برای قرار گرفتن در ترکیب بازیگران دیگر فیلمسازان می شود. اکنون برای این پیش بینی، کمی زود است و باید دید یوسفی که پیش از این در صحنه تئاتر، حضور پررنگی داشته و این مجموعه نمایش خانگی، اولین تجربه بازی او در یک سریال است چه برگهایی از توانایی اش در بازیگری را برای تماشاگران رو می کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.