تحولات منطقه

استقرار گروهک‌های تروریستی و تجزیه طلب در خاک اقلیم کردستان عراق، یکی از موضوعاتی است که در چند دهه اخیر از سوی کشورمان مورد اعتراض قرار گرفته است.

دو گروهک تروریستی کرد که در جریان اغتشاشات متحد شده بودند به جان هم افتاده‌اند/ درگیری گرگ‌های کومله
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

از این گذشته برخی از این گروه‌ها در طول یک سال گذشته و در نتیجه بروز اغتشاشات با هماهنگی اربابان غربی‌شان متحد شده بودند تا بتوانند با توان و نیروی بیشتری علیه کشورمان اقدام کنند. حالا اما تازه ترین خبر درباره این گروهک‌ها، مربوط به درگیری دو شاخه از گروه‌های ضدانقلاب کومله است که از روز پنجشنبه با یکدیگر درگیر شده‌اند. این درگیری مسلحانه بین گروه تروریستی کومله زحمتکشان به سرکردگی عمر ایلخانی زاده و جناح کومله شورش به رهبری عبدالله مهتدی، بوده و طبق آمار رسمی  دو کشته و تعدادی زخمی برجای گذاشته است. البته این درگیری ابعاد پیچیده دیگری دارد. از جمله اینکه ایلخانی زاده با نیروهای خود دچار اختلاف شده و می‌خواهد به طرف جناح مهتدی بپیوندد، اما از سوی نیروهای خود محاصره شده و به او اجازه خروج نمی‌دهند. 

تنش در اردوگاه گروه تروریستی کومله، در زرگویز در چند کیلومتری سلیمانیه، در روز پنجشنبه  به جایی رسیده که رهبران این گروهک، ناچار شده اند غرور خود را کنار گذاشته و برای حل مشکل، از پلیس اقلیم کردستان کمک بگیرند. نیروهای امنیتی اقلیم روز گذشته به اردوگاه رفته و فضا را آرام کرده‌اند، اما در نیمه‌شب و پس از خروج پلیس محلی، درگیری مسلحانه روی داده و دو نیروی کومله کشته شدند.

این درگیری در حالی روی داده که این دو شاخه کومله، پس از سال‌ها جنگ و اختلاف، پس از دو سال مذاکره دوباره متحد شده بودند. اما این اتحاد تنها هفت ماه دوام آورد و دوباره به سوی هم تیراندازی کردند. گفته می‌شود اختلاف آن‌ها، تنها دلیل سیاسی و فکری ندارد و در مورد چگونگی استفاده از قرارگاه‌ها و امکانات خود نیز دچار دعوا و درگیری می‌شوند. شاخه سوم کومله به نام شاخه کمونیست در یک روستای کوهستانی دیگر مستقر است و تاکنون وارد این درگیری نشده. عبدالله مهتدی رهبر یکی از سه جناح گروه تروریستی کومله و همچنین رهبران و سرکردگان دیگر، وانمود می‌کنند قدرت زیادی دارند. این در حالی است که شمار کل اعضا و نیروهای هر سه شاخه کومله که در اقلیم کردستان عراق مستقر شده‌اند، حتی به ۵۰۰ نفر هم نمی‌رسد! اما به منظور جلب حمایت‌های مالی و سیاسی آمریکا و کشورهای دیگر، در بیان ظرفیت‌های خود، غلو می‌کنند. 

در دهه‌های گذشته، افزایش قدرت دفاعی، اطلاعاتی و رصد قدرتمند تحرکات مرزی نیروهای جمهوری اسلامی ایران از یک طرف و بی میلی و بی‌اعتنایی مردم استان‌های کردنشین ایران نسبت به این گروهک‌ها، کاری کرده که آنان هیچ‌گاه پایگاه اجتماعی نداشته باشند، کسی به عنوان نیروی تازه نفس به آن‌ها ملحق نشود و در روستاهای کوهستانی و دره‌ها بمانند.
عبدالله مهتدی رهبر گروه تروریستی و ضدانقلاب کومله، در اعتراضات اخیر، به دنبال آن بود که در کنار رضا پهلوی و دیگران، خود را به عنوان رهبر جنبش معرفی کند و با سفر به آمریکا و کشورهای اروپایی، وانمود کند یکی از اصلی‌ترین محورهای تحولات آتی است! اما حالا همین به اصطلاح رهبر حزب، در شرایطی گرفتار شده که اعضای گروه او با سلاح سنگین به جان هم می‌افتند. تداوم حضور چندین گروهک تروریستی ضد جمهوری اسلامی ایران در خاک اقلیم کردستان عراق با چندین نام و عناوین متفاوت همچون کومله، دموکرات، پاک، پژاک و غیره علاوه بر آنکه برای امنیت استان‌های غرب کشورمان مشکل ایجاد می‌کند، ثبات و آرامش مردم اقلیم کردستان را نیز مختل کرده است. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.