الهه رضایی مجری پیشکسوت سیما، به بهانه راهاندازی جشنواره بینالمللی فیلم حوا که به همت بنیاد بینالمللی گوهرشاد تیر ماه امسال برگزار خواهد شد، با ارزیابی جایگاه زنان در رسانه بیان کرد: متاسفانه گاهی زنانی که میتوانند در برخی امور بسیار تاثیرگذار باشند به کار گرفته نمیشوند. از طرفی اساسا مسائل اقتصادی خیلی چیزها را تحت الشعاع قرار دادهاند و جامعهمان با مشکلات محیط زیستی، آب و هوا،خاک و… رو به روست. در این وضعیت گاهی برخی مسایل مهم تر جلوه میکنند.
وی درباره بحث خانواده محوری در رسانه و تاکید نخستین جشنواره بینالمللی فیلم حوا بر این موضوع بیان کرد: شاید یکی از مصداقهای پرداختن به خانواده در تلویزیون این روزها تشویق به فرزندآوری باشد اما خب همین امر نیازمند بسترسازی است و صرفا نمیتوان خانوادهها را تشویق به داشتن فرزند کرد. بلکه باید امکانات آموزشی، فضای تربیتی و در وهله آرامش فکری و تامین مالی برای بچه در خانواده و جامعه وحود داشته باشد.
این مجری باسابقه با اشاره به لزوم توجه به نقش زنان در امور اجتماعی عنوان کرد: زنان به شرط داشتن تخصصی کافی می توانند پیشنهادات بسیار خوبی برای هریک از مسائل کشور داشته باشند. باید آنها را در کارهای اجرایی جامعه بیشتر درگیر کرد. در رسانه و سینما نیز همینطور است. میتوان در قالب فیلمهای مستند و سینمایی حرفها و مسائل زنان را مطرح کرد.
البته صرف حضور زنان در موقعیتهای اجتماعی مهم نیست بلکه توجه به آنها و اجرایی کردن نظراتشان مهمتر است، بارها دیدهایم زنانی را که پست اجرایی داشته و کار بهتری در قیاس با مردان ارائه کرده اند. زنان توانمند و دلسوز باید بیشتر به کار گرفته شوند.
رضایی هر نوع توجه و کارویژه رسانهای از جمله اختصاص جشنواره حوا به موضوع زنان و خانواده را در ارتقای سهم زنان از دستاوردهای اجتماعی موثر دانست و گفت: به طور کلی آنچه در رسانهها اعم از سینما، تلویزیون، رادیو و اخبار سایتهای خبری تولید می شود، اگر در ارتباط با موضوع زنان باشد و تبلیغات صحیح و درستی هم صورت بگیرد، مثلا آمار و مستنداتی از کیفیت خروجی فعالیت آنها ارائه شود، میتوان گفت عملکرد رسانهای موفقی صورت گرفته است. از سویی دیگر در بخش خصوصی نیز برخی جمعیت و سازمانهای مردم نهاد نیز میتوانند موثر عمل کنند.
گفتنی است نخستین جشنواره بینالمللی فیلم حوا به همت بنیاد بینالمللی گوهرشاد ۱۶ تا ۲۳ تیر ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
نظر شما