به گزارش قدس آنلاین، یونس سیفی اظهار کرد: در گام نخست این طرح، نوسازی ۸۰۰ واحد مسکونی قدیمی در محله جوادآباد کرج به عنوان الگو مشخص شده است .
وی در تشریح این طرح گفت: در طرح نوسازی کلید به کلید، تمام مراحل اداری اعم از صدور پروانه شهرداری و سایر خدمات اداری تا ساخت و تکمیل مسکن توسط دولت و با هدف تشویق ساکنان بافت های فرسوده به نوسازی این بافت ها انجام می شود.
معاون مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان البرز بیان کرد: ابتدا با توافق ساکنان محله های فرسوده حریم طرح و تعداد واحدهای مسکونی مشخص و سپس با مشارکت انبوه سازان، واحدهای مسکونی نوساز به صورت رایگان در اختیار مالکان آنها قرار می گیرد.
سیفی گفت: واحدهای مسکونی جدید در قالب انبوه سازی و با رعایت استانداردهای فنی و مهندسی ساخته می شود و افراد که دارای ۲ یا بیشتر واحد مسکونی در بافت های فرسوده باشند یک واحد به صورت رایگان و ما به التفاوت هزینه نوسازی مابقی را به دولت و انبوه ساز پرداخت می کنند.
وی اظهار کرد: تمام زیر ساخت و خدمات زیربنایی توسط دولت در این بافت ها تامین و واحدهای مسکونی نوساز با امکانات لازم مانند آب ، برق ، گاز و سایر ملزومات در اختیار صاحبان آنها قرار خواهند گرفت .
معاون مسکن اداره کل راه وشهرسازی استان البرز با بیان اینکه طرح کلید به کلید در اجرای بسته متنوع طرح نهضت ملی مسکن دیده شده است، گفت: برای این بخش نیز تسهیلات لازم اختصاص یافته است .
وی یادآور شد: از آنجا که بسیاری از ساکنان بافت های قدیمی و غیر مقاوم استان البرز توانایی مالی برای بازسازی واحدهای مسکونی خود را ندارند، می توانند با مراجعه به اداره کل راه وشهرسازی استان برای بهره مندی از طرح نوسازی مسکن کلید به کلید اعلام آمادگی کنند.
سیفی گفت : در طرح نوسازی مسکن کلید به کلید افزون بر نوسازی واحدهای مسکونی در قالب انبوه سازی ، بافت محله ها به لحاظ معابر اصلی و فرعی تغییر و ساماندهی خواهد شد.
استان البرز دارای ۲ هزار هکتار بافت فرسوده شهری است که یک هزار هکتار آن مربوط به کلانشهر کرج می باشد. این استان روی ۴۰۰ کیلومتر گسل زلزله قرار گرفته است. یک سوم جمعیت سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفری البرز در بافت های فرسوده و غیر مقاوم سکونت دارند.
برهمین اساس دستگاه های اجرایی و شهرداری های استان البرز پس از روی کارآمدن دولت سیزدهم مشوق های متنوعی برای ترغیب ساکنان بافت های فرسوده شهری البرز ارائه داده اند تا مردم بتوانند در کمترین زمان ممکن نسبت به بازسازی واحدهای مسکونی خود اقدام کنند.
طرح بازآفرینی بافت های فرسوده و ناکارآمد البرز از دهه ۹۰ در این استان کلید خورد اما بیشتر ساکنان این بافت ها به دلیل ناتوانی مالی و پایین بودن سطح مشوق ها از آن استقبال نکردند؛ اکنون دولت سیزدهم با تنوع بخشی به بسته های حمایتی درصدد ترغیب مردم برای نوسازی این بافت ها است.
اعلام آمادگی ۸۰۰ خانوار محله جوادآباد کرج برای مشارکت در طرح نوسازی مسکن کلید به کلید در واقع نشانه خوبی در مسیر استقبال شهروندان از نوسازی این بافت ها به شمار می رود.
پیش از این در دهه ۷۰ طرح ساماندهی منطقه مسکونی تپه مرادآب یا اسلام آباد کرج به وسعت ۱۶۸ هکتار آغاز شد اما دولت های وقت فقط اقدام به خرید و تخریب واحدهای مسکونی ساکنان این منطقه کردند که در مجموع تا اواخر دده ۸۰ حدود چهارهزارو۵۰۰ واحد مسکونی در این منطقه از مردم خریداری و تخریب شد.
در اجرای این طرح حدود ۷۲ هکتار از وسعت منطقه برای طرح های عمرانی ، گردشگری و تفریحی آزاد سازی شده است اما مالکان واحدهای مسکونی فروخته شده تپه مرادآب برای تامین مسکن به بافت های غیر مقاوم و فرسوده دیگری در کرج روی آوردند و درنتیجه می توان گفت که تنها صورت مساله پاک شد.
نظر شما