تحولات لبنان و فلسطین

اعتماد به بخش خصوصی و گره گشایی از مشکلات پیش روی واحدهای تولیدی از جمله مطالبات عمده فعالان اقتصادی استان زنجان در جهت تحقق رشد و رونق تولید است.

اعتماد به بخش خصوصی مطالبه فعالان اقتصادی زنجان

به گزارش قدس آنلاین،  آیین گرامیداشت روز اصناف، صنعت و تجارت در زنجان روز پنجشنبه با حضور معاون صنایع عمومی وزیر صنعت، معدن و تجارت، استاندار زنجان و شماری از مسوولان اجرایی و فعالان بخش خصوصی برگزار شد.

در این مراسم تعدادی از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی به بیان مسائل، دیدگاهها و مشکلات خود پرداختند.

به بخش خصوصی اعتماد کنیم

رییس خانه صنعت و معدن زنجان با بیان اینکه دولتی ها بهتر از ما از مشکلات صحبت می کنند، گفت: متاسفانه صنعت و معدن مورد بی مهری واقع شده است و باید توجه بیشتری به این بخش شود.

سجاد نباتچیان افزود: این صنعتگران هستند که اشتغال، اقتصاد و استقلال را برای کشور به ارمغان می آورند و ضرورت دارد به بخش خصوصی اعتماد شود چون فعالان بخش خصوصی کشور را دوست دارند و خائن نیستند.

وی با بیان اینکه امروز در جنگ اقتصادی هستیم، گفت: اکنون تولید در این شرایط واقعا با اعمال شاقه ممکن شده است، از این رو تولیدکنندگان به گردن مسوولان دِین دارند و در چنین شرایط اقتصادی است که تولید کنندگان واحدهای تولیدی را سرپا نگه داشته‌اند.

نباتچیان به ضرورت اصلاح برخی قوانین و ماده و تبصره های آن تاکید کرد و گفت: در مواردی وضع چنین قوانین و تدوین بخشنامه هایی بر مبنای آنها عامل ایجاد مشکل برای تولیدکنندگان شده است.

ضرورت توجه به عملیات های اکتشاف در پهنه های معدنی

رییس خانه معدن زنجان در این برنامه محاسبه هکتاری محدوده های معدنی در پروانه های بهره برداری به جای محدوده کیلومتر مربعی را از چالش های پیش روی معدنکاران عنوان کرد و گفت: به دلیل سخت گیری های غیر کارشناسی، پروانه ها به صورت هکتاری صادر می شود و امروز ذخایر به سمت کم عیاری رفته است که نیازمند ذخیره‌ های قابل قبول در پروانه های بهره برداری هستیم.

آرمین سلسانی با بیان اینکه ۹۸ درصد معادن کوچک مقیاس است، افزود: نیازمند محدوده های بزرگتر در فعالیت های معدنی هستیم.

وی همچنین به ضرورت واگذاری اختیار اجرای تبصره پنج و ۱۰ قانون معادن به استان ها تاکید کرد و ادامه داد: بر اساس این موضوع هر بهره‌بردار با صرفه جویی ها که می تواند داشته باشد، از ۲۰ درصد کاهش در پرداخت حقوق معدنی برخوردار می شود که این موضوع قبلا در اختیار مدیران کل استان ها بود ولی اکنون به شورای معادن واگذار شده که روند اداری آن طولانی است و در عمل به نفع معدنکاران تمام نمی شود.

سلسانی همچنین به لزوم توجه به موضوع اکتشاف در پهنه های معدنی تاکید کرد و گفت: اکتشاف هزینه های بالایی دارد و کم شدن اکتشاف ها موجب کاهش ذخایر معدنی می شود.

تحریم های داخلی بیشتر از تحریم های خارجی عامل مشکلات است

رئیس انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران با بیان اینکه تحریم های داخلی بیشتر از تحریم های خارجی عامل مشکلات است، گفت: منشا برخی بی تدبیری ها و سوء تدبیرها باید مشخص شود.

یوسف مرادلو بر ضرورت توجه به ساز و کارهای قیمت گذاری در محصولات صنایع روی اشاره و اظهار کرد: رویه های موجود موجب زیان واحدهای تولیدی در این حوزه شده و مشکلات زیادی را به بار آورده است.

رشد اقتصادی بخش صنعت رو به افزایش است

عضو کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم به وضعیت رشد اقتصادی بخش صنعت کشور در دهه ۹۰ اشاره کرد و گفت: پس از مدت ها از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ که رشد اقتصادی این بخش صفر بوده، اکنون این بخش تکان خورده و حرکت رو به رشدی را شاهد هستیم.

مصطفی طاهری افزود: در حوزه ماشین آلات صنعتی حتی میزان رشد نزدیک ۲۹ درصد هم رسیده و این نشانه خوبی است.

وی ادامه داد: در بخش معدن نیز رشد مثبت ۲ دهم را پس از چند سال منفی بودن داشتیم.

طاهری گفت: در حوزه اکتشاف در معادن عقب ماندگی داریم که در این حوزه کار شروع شده و اکتشاف های عمیق و گسترده در دستور کار است و در زنجان هم این عملیات های اکتشافی انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه اصلاح قوانین و تغییر رویکردها در مجموع در حوزه تولید خوب بوده است، اظهار کرد: توسعه ارتباطات خارجی دولت مولفه مهمی در گشایش های اقتصادی رقم زده است.

طاهری با بیان اینکه ۴۰ درصد جمعیت در حوزه شانگهای است، افزود: باید جایگاهمان را در این سازمان پیدا کنیم.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به ناتزاری ها در حوزه انرژی، تسهیلات بانکی، ارزی و مواد اولیه اشاره کرد و گفت: با رفع مسائل در این حوزه ها شاهد تحقق هرچه بیشتر شعار سال خواهیم بود.

سهم ۲.۶ درصدی زنجان از سرمایه گذاری صنعتی در کشور

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت نیز در این مراسم با بیان اینکه ۲.۶ دهم سرمایه گذاری صنعتی کشور در این استان محقق شده است، گفت: این در حالی است که سهم جمعیتی استان از کشور، نصف این رقم است.

مجید گلشنی منفرد افزود: استان زنجان در زمینه های مختلفی همچون تولید سیم و کابل، شوینده ها، نساجی، فلزات پایه، برق و قدرت جزو قطب های تولید در کشور است.

وی به هدفگذاری نزدیک ۱۱ درصدی رشد در بخش صنعت و معدن طی سال جاری در استان اشاره کرد و ادامه داد: این هدفگذاری برای آن است تا رشد ۸.۵ درصدی استان محقق شود که در این رستا سهم صنعت و معدن نزدیک ۱۱ درصد تعیین شده است.

گلشنی خاطرنشان کرد: ما برای تحقق این میزان رشد هدفگذاری شده در سال جاری باید ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان جذب سرمایه گذاری صنعتی و ۴۵۰ میلیارد تومان هم سرمایه گذاری معدنی داشته باشیم.

وی همچنین افزایش تنوع سبد تولیدات، حرکت به سمت صنایع کم آب‌بر و کم مصرف، ایجاد زنجیره های ارزش و تولید را از دیگر رویکردهای توسعه صنعتی استان عنوان کرد و گفت: بر اساس سند توسعه راهبردی صنعتی استان، رویکرد دیگر ما هدایت سرمایه گذاری‌های جدید به سمت مناطق محروم و کم برخوردار با هدف توازن و عدالت اقتصادی در سرمایه گذاری است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.