تحولات لبنان و فلسطین

گروهی از قانونگذاران ارشد دموکرات اعلام کردند که تصمیم جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای ارسال بمب‌های خوشه‌ای مرگبار به اوکراین یک اشتباه بزرگ است.

قانونگذاران دموکرات در برابر دولت بایدن: ارسال بمب‌ خوشه‌ای به اوکراین اشتباهی بزرگ است

به گزارش قدس آنلاین، دموکرات‌های کنگره در کمیته قوانین مجلس نمایندگان و کمیته‌های مدیریتی بودجه پنتاگون و وزارت امور خارجه آمریکا، سازمان‌های حقوق بشری و حامیان کنترل تسلیحات این تصمیم دولت آمریکا را محکوم کرده‌اند.

۱۹ قانونگذار مجلس نمایندگان اعلام کردند: آمریکا به رهبری اخلاقی جهانی و دفاع از حقوق بشر متعهد است. این تعهد باید شامل امتناع از ارسال بمب‌های خوشه‌ای می‌شد که خطر جدی آسیب به غیرنظامیان را به همراه دارند.

قانونگذاران هشدار دادند که "بمب‌های خوشه‌ای به دلیل صدمات بی رویه از جمله آسیب گسترده به غیرنظامیان از سوی نزدیک به ۱۲۵ کشور عضو کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد بمب‌های خوشه‌ای ممنوع شده است."

همچنین تعدادی از دموکرات‌های ارشد در بیانیه‌هایی جداگانه در رسانه‌های اجتماعی از تصمیم بایدن برای ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین ابراز نگرانی کردند.

باربارا لی نماینده ایالت کالیفرنیا و یکی از اعضای ارشد هیات مجلس نمایندگان که بودجه وزارت امور خارجه آمریکا را تامین می‌کند، هشدار داد که بمب‌های خوشه‌ای "برای سال‌های طولانی تهدیدی برای غیرنظامیان هستند."

او افزود که ده‌ها سازمان یک ماه پیش به جو بایدن نامه نوشتند و "در مورد آسیب این بمب‌ها به او هشدار دادند."

بتی مک کولوم یکی از اعضای ارشد کمیته فرعی تخصیص دفاعی مجلس نمایندگان نیز در حساب توییتری خود در مورد "اشتباه غیر ضروری و بزرگ" تیم بایدن در کاخ سفید هشدار داد.

جیم مک گاورن عضو ارشد کمیته قوانین مجلس نمایندگان آمریکا نیز از دولت بایدن خواست تا به نظر «همپیمانان ناتو» گوش دهند و خاطرنشان کرد که «انگلیس، فرانسه، آلمان و اسپانیا با ارسال مهمات خوشه‌ای به اوکراین مخالفند.»

کریسی هولاهان عضو کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان و بازنشسته نیروی هوایی این کشور در بیانیه خود گفت که تصمیم دولت بایدن "خطوط اخلاقی را مخدوش می‌کند."

ایلهان عمر نماینده دموکرات کنگره آمریکا نیز در حالی که اعلام کرد همراه با سارا جیکوبز اصلاحیه‌ای را در لایحه سیاست دفاعی سالانه ارائه خواهد کرد تا فروش بمب‌های خوشه‌ای را ممنوع کند، تاکید کرد: "بمب‌های خوشه‌ای بر اساس قوانین بین المللی غیرقانونی است."

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا به مناسبت پانصدمین روز جنگ اوکراین که کشورش اعلام کرد بمب‌های خوشه‌ای به کی‌یف ارسال می‌کند، با بیان اینکه "تا هر زمانی طول بکشد، در کنار اوکراین خواهیم ایستاد"، مدعی شد: دولت روسیه تنها مانع صلح عادلانه و پایدار در اوکراین است.

وی گفت: آمریکا به تحمیل هزینه‌های سنگین بر دولت روسیه از طریق تحریم‌ها، کنترل‌های صادرات و سایر اقداماتی که بر توانایی کرملین برای ادامه جنگ تأثیر می‌گذارد، ادامه خواهد داد و ما به پاسخگو ساختن به دلیل نقض قوانین بین‌المللی ادامه خواهیم داد.

وزیر خارجه بایدن افزود: ما با ارائه کمک‌های امنیتی، اقتصادی و دیگر کمک‌ها به اوکراین در کنار متحدان و شرکای خود تا هرزمانی که طول بکشد، در کنار اوکراین خواهیم ایستاد تا این کشور بتواند به دفاع از خود ادامه دهد و زمانی که شرایط فراهم باشد، در قوی‌ترین موضع ممکن در میز مذاکره قرار گیرد.

گفتنی است؛ کالین کال معاون امور سیاسی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز جمعه به وقت محلی در جمع خبرنگاران بسته جدید ۸۰۰ میلیون دلاری کمک امنیتی آمریکا به اوکراین را اعلام کرد که شامل مهمات توپخانه‌ای بیشتر و بمب‌های خوشه‌ای می‌شود.

معاون پنتاگون تصریح کرد آمریکا "مدرن ترین" بمب‌های خوشه‌ای خود را به اوکراین ارائه می‌کند. وی ادعا کرد: بمب‌های خوشه‌ای آمریکا «ضریب اشتباه بسیار پائین» و کمتر از ۲.۵ درصد دارند و ضریب خطای بمب‌های خوشه‌ای روسیه ۴۰ درصد است.

کال ادامه داد: اوکراین به آمریکا تضمین داده است که از مهمات خوشه‌ای در مناطق غیرنظامی استفاده نکند و مناطق مورد استفاده از آنها را علامت‌گذاری کند تا پاکسازی و مین‌زدایی پس از جنگ آسان‌تر شود.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو و تقویت حضور غرب در نزدیکی مرزهای مشترکش با اوکراین، استقلال جمهوری‌های خلق «دونتسک» و «لوهانسک» را در منطقه «دونباس» به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن (پنجم اسفند ۱۴۰۰)، عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی و جنگ تغییر یافت.

رئیس‌جمهور روسیه اواخر بهمن‌ماه ۱۴۰۰ یعنی یکی دو هفته قبل از آغاز جنگ اوکراین، با ابراز نگرانی از گسترش ناتو به عنوان مهم‌ترین پیمان نظامی و سیاسی غرب که برای مقابله با اتحاد جماهیر شوروی سابق تأسیس شده، گفته بود که هیچ کشور شوروی سابق از جمله اوکراین نباید به عضویت پیمان آتلانتیک شمالی درآید.

طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت‌های هنگفت نظامی از کی‌یف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و اکنون با تجهیز اوکراین به سلاح‌های پیشرفته و سنگین‌تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال می‌کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.