تحولات لبنان و فلسطین

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: در این رویداد ۶۵۰ دانش آموز پسر در مقطع متوسط اول و دوم از ۲۴ استان گرد هم آمدند. در هفته آینده نیز میزبان ۶۵۰ دانش آموز دختر از ۲۴ استان خواهیم بود. در مجموع ۱۳۰۰ دانش‌آموز زیارت اولی  دو هفته در مشهد در جوار حضرت رضا(ع) خواهند بود.

حضور ۱۳۰۰ دانش‌آموز عشایری در جوار حضرت رضا(ع)/ اردوی دانش‌اموزان عشایری؛ در مسیر عملیاتی شدن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

به گزارش قدس خراسان، مراسم افتتاحیه بیست‌ودومین اردوی کشوری دانش‌آموزان عشایر، صبح روز یکشنبه ۱۸ تیرماه در مشهد برگزار شد.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی در ابتدای مراسم ضمن تبریک ایام باسعادت عید غدیر و ولادت امام کاظم(ع) گفت: عیدی خوب ما در این ایام، حضور شما نوجوانان از سراسر کشور است که خدمت ولی نعمتان مشرف شدید. تشکر می‌کنم از یکایک شما عزیزان، خاک پای شما طوطیای چشم ماست که زائر امام رضا(ع) هستید.

تاکید ریاست جمهوری بر زیارت دانش‌آموزان

حجت‌الاسلام حجت گنابادی نژاد افزود: زیارت به نوعی تجدید میثاق است با امام رضا(ع) تا یک عمر امام رضایی زندگی کنیم. امیدواریم اسباب پیشرفت و موفقیت شما عزیران با این زیارت تضمین شود.

وی با اشاره به تشکیل اولین کارگروه ملی زیارت در دی ماه ۱۴۰۰ بیان کرد: رئیس جمهور تصریح و تاکید کردند برای زیارت نوجوانان و دانش‌آموزان برنامه ریزی صورت بگیرد. از اینکه امروز این اتفاق به اهتمام آموزش و پرورش و دیگر دستگاه‌ها رقم خورده است خوشحالیم.

در ادامه معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ضمن خوشامدگویی به دانش‌آموزان و معلمان سخت‌کوش عشایری بیان کرد: در بیست‌ودومین رویداد اردوی دانش آموزان عشایر، دانش‌آموزان نخبه و مستعد از استان‌های مختلف کشور حضور پیدا کردند. در این رویداد ۶۵۰ دانش آموز پسر در مقطع متوسط اول و دوم از ۲۴ استان گرد هم آمدند. در هفته آینده نیز میزبان ۶۵۰ دانش آموز دختر از ۲۴ استان خواهیم بود. در مجموع ۱۳۰۰ دانش‌آموز زیارت اولی  دو هفته در مشهد در جوار حضرت رضا(ع) خواهند بود.

اردوی دانش آموزان عشایری؛ راهی برای دستیابی به ساحت‌های تربیتی

معصومه نجفی ادامه داد: یکی از مطالبات جدی رهبری، عملیاتی شدت اسناد بالادستی و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. در این سند ۶ ساحت تربیتی داریم که منشور چندوجهی تربیت در نظام جمهوری اسلامی را می‌سازند. هدف از مدرسه رفتن حفظ مطالب و امتحان دادن نیست، خروجی مدارس باید انسانی تمام ساحتی باشد.

وی افزود: از این رو در این اردو سعی شده به کلیه ساحت‌های تربیتی، من جمله ساحت اعتقادی و اخلاقی و  سیاسی و اجتماعی توجه شود. زیارت امام رضا(ع) بهترین نمود ساحت اعتقادی اخلاقی است. در خصوص ساحت  اجتماعی و سیاسی نیز، چادرهای عشایری در اردوگاه برپا شده و می‌توان وحدت بین اقوام را به زیبایی دید. ارتباطات اجتماعی بین اقوام مختلف، تنوع و تفاوت اقلیمی و فرهنگی در این اردو مشهود است. این اردو فرصت مغتنمی است تا دانش آموزان در این فضا قرار بگیرند و با عشایر سراسر  کشور اشنا شوند.

نجفی ادامه داد: در ساحت تربیتی زیستی دانش‌آموزان نیز، بازی‌های بومی محلی و آموزش‌های بهداشتی برنامه ریزی شده است. در ساحت علمی و فناورانه نیز بازدید از ایران خودرو و دوره‌های اموزشی و هدایت تحصیلی برای دانش‌آموزان تدارک دیده شده است.

برنامه ریزی دانشگاه فرهنگیان برای تربیت معلمان خاص عشایر

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: یکی دیگر از مطالبات جدی رهبری هفته معلم اخیر از آموزش و پرورش، ارتقا کیفیت مدارس دولتی بود. وقتی مدارس دولتی را بررسی می‌کنیم، خواهیم دید که وضعیت مدارس مرزی و عشایری حادتر است. برای افزایش کیفیت عوامل زیادی مدنظر است؛ ازجمله معلمان که نقش بسیار کلیدی و مهمی دارند. بعضی وقت‌ها به خاطر فاصله و مسافت مدارس عشایری، معلمان باکیفیت کمتر به این مدارس می‌روند. در این راستا دانشگاه فرهنگیان عده‌ای از دانشجو معلمان را مخصوص عشایر تربیت خواهد کرد. در آزمون استخدامی نیز سهم عشایر به لحاظ معلم مشخص و در نظر گرفته شده است. اگر این معلمان را آموزش بدهیم و مشوق‌هایی برای ماندگاری آن‌ها در نظر داشته باشیم، اتفاق خوبی جهت ارتقا کیفیت مدارس دولتی رخ خواهد داد.

نجفی درخصوص منابعی که باید در اختیار مدرسه قرار بگیرد افزود: کتابخانه کلاسی و دیگر محتواهای مکمل و فاخر از جمله منابع مورد نیاز مدارس است. امسال تعدادی از مدارس عشایر را به خصوص در پایه اول ابتدایی تحت پوشش قرار دادیم. اما اتفاقی که رخ داده بسیار ناچیز و اندک است. لازم به ذکر است که برای  افزایش کیفیت اموزشی در مدارس، آموزش و پرورش به تنهایی این امکان را ندارد و امیدواریم بتوانیم به کمک همه نهادها شاهد ارتقا کیفیت آموزشی مدارس دولتی و عشایری باشیم. همچنین امیدواریم این بسترو گردهمایی که در حرم مطهر رضوی ایجاد شده، به پیشبرد این اهداف کمک کند.

همکاری بنیاد نهج‌البلاغه و آموزش و پرورش برای تربیت دانش‌آموزان

رئیس بنیاد بین المللی نهج البلاغه نیز که در این مراسم حضور داشت ضمن تبریک ایام ولایت و ولادت امام کاظم(ع) ، گفت: نکته‌ها برای گفتن در جمع دانش‌آموزان عشایر بسیار است. باید از آموزش و پرورش برای این ابتکار بزرگ قدردانی کرد.

آیت الله سید جمال‌الدین دین‌پرور افزود: شما عزیزان دانش آموز بالاترین سرمایه کشور هستید، از الماس و نفت مهم‌تر شمایید. استعدادها و ایمانی که دارید توانسته کشور را در برابر استکبار جهانی پیروز کند. در جنگ‌های مختلف این نیروی جوان مستعد و با ایمان بود که توانست جلوی این سونامی را بگیرد تا امروز در اوج قرار بگیریم و افول استکبار را شاهد باشیم. هرچه درخصوص دانش‌آموزان سرمایه گذاری کنیم کم است.

وی ادامه داد: چراغ عقل نمی‌تواند به تنهایی چاره ساز باشد، عقل و دانش در کنار عشق و عاطفه و ایمان کارساز است. ایمان است که علم را متبلور می‌کند. چطور می‌توانیم عشق و ایمان را در کنار علم به دانش‌آموزان ارائه کنیم؟ راه حل آن اتصال به دریای ولایت و امامت است. زیارت در حرم امام رضا(ع) بال عشق و ایمان را زنده می‌کند تا در کنار بال علم پرواز کرده و به اوج برسیم.

دین‌پرور افزود: آموزش و پرورش می‌تواند گام‌های بلندی را در این راستا بردارد و بنیاد غدیر و نهج‌البلاغه هم می‌توانند در این راستا کمک کنند. همانطور که قبل از حذف معاونت پرورشی در دوره‌های قبل، برنامه‌های مختلفی داشتیم و چند میلیون دانش آموز در آن‌ها شرکت می‌کردند.

مدارس باید به دانش‌آموزان زندگی بیاموزند

دبیرکل بنیاد بین‌المللی غدیر با حضور در مراسم افتتاحیه اردوی دانش‌آموزان عشایر گفت: خیلی خوشحالم که آینده سازان و سرمایه‌های کشور را در این جمع می‌بینم. با دیدن این دانش‌آموزان هم امیدوار می‌شویم و هم گاهی دلمان می‌سوزد که با وجود این دل‌های پاک و استعدادهای خوب، امکانات خوبی وجود ندارد تا بتوان به آن‌ها زندگی یاد داد نه کارنامه. هنوز نظام ما به جاهایی که توقع می‌رود نرسیده است. عشایر ذخایر کشور هستند و در زمان جنگ قهرمان بودند و شهدای زیادی تقدیم کردند و هنوز هم اعتبار و پشتوانه سیاسی و امنیتی کشور هستند.

آیت الله کاظم صدیقی ادامه داد: در عشایر شخصیت‌های ممتازی داریم که باید بشناسید، یکی از آن‌ها حکیم جهانگیرخان قشقایی است که شاگردان بزرگی نظیر آیت الله بروجردی را تربیت کرده است. ای فرزندان امام زمان! ای آینده سازان، ای بچه‌های پاک و معصوم نگذارید شیطان سیم دلتان را قطع کند. دل را آباد کنید. درس خواندن تقوا و همت و امید می‌خواهد. شما می‌توانید حکیم و فیلسوف شوید و شهرت جهانی پیدا کنید. همانطور که حکیمی بزرگ از دل عشایر آمد و شاگردان بزرگی را تربیت کرد.

امام جمعه موقت تهران افزود: شما دعوت شده‌های امام رضا(ع) و مهمان عزیز او هستید. من می‌خواهم حدیثی از نهج‌البلاغه را به شما سوغاتی بدهم تا بر دل‌های خود بنویسید. امیرالمؤمنین به پنج مورد سفارش می‌کنند که اولین مورد امید به خداست. می‌فرمایند اگر پیشرفت و استقلال می‌خواهید به خدا پناه ببرید و از سنگر آن خارج نشوید. هیچ پیشرفت مادی و دستاوردی ماندنی نیست، آن چه باقی می‌ماند دل پاک شما دانش‌آموزان عزیز است. باید امید را در دل‌ها تقویت کنیم. جای وزیر آموزش و پرروش بین شما عزیزان خالی است تا شاهد شوق و زندگی شما باشد و به حضور شما افتخار کند.

وی ادامه داد: توصیه دوم که امیرالمؤمنین می‌فرمایند این است که در زندگی از هیچ‌کس و هیچ‌چیز نترسید، تنها چیزی که باید از آن بترسید گناه و خطر نفس است. حضرت در توصیه بعدی که دانش‌آموزان باید به آن توجه ویژه کنند، با تاکید می‌فرمایند اگر چیزی را نمی‌دانید حتما آن را یاد بگیرید. در ادامه توصیه می‌کنند هیچگاه شعار بدون شعور نداشته باشید. یعنی اگر چیزی را نمی‌دانید جرات داشته باشید و بگویید نمی‌دانم!

صدیقی در انتها بیان کرد: مدارس باید به دانش‌آموزان زندگی بیاموزند. به دختران مادر شدن و به پسران سخت کوشی را. با مدرک نمی‌توان ادعای سواد داشت. امیرالمومنین در آخرین توصیه، از شما نوجوانان و دانش آموزان توقع صبر دارند و می‌فرمایند نسبت صبر به ایمان مثل نسبت سر است به بدن. صبر یعنی مقاومت که یکی از عناصر اصلی پیشرفت است.

در پایان این مراسم نیز باحضور جمعی از مسولان کشوری و استانی، از تعدادی از معلمان سخت کوش مدارس عشایری تقدیر به عمل آمد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.